Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PARKETTIPOHDINTAA


Kaupallisessa yhteistyössä Tarkettin kanssa

Lattian suhteen ensimmäinen toiveeni asunnon ostettuani oli se, että kolmisauvaisen parketin alta löytyisi vanha lautalattia. Oranssiksi kellastuneen parketin alta paljastui kuitenkin muovimattoa ja haiseva betonilattia. Haaveet ihanasta alkuperäisestä lautalattiasta sai siis unohtaa ja pääsin miettimään ihan uutta vaihtoehtoa. Parkettivalmistajilta löytyy onneksi paljon kauniita malleja! Kalanruotoparketti olisi tietysti upea ja sopisi vanhan talon henkeen, mutta sen asennuskustannukset ovat sen verran korkeat että budjettini ei siihen veny tällä kertaa.Tutustuin useampaan parkettimerkkiin, kävin kiertämässä showroomeja ja haalin mallipaloja kotiin tutkittavaksi. Tarkett lähetti minulle laatikollisen valitsemiani parkettimalleja kotiin, jotta pääsin livenä tutustumaan tarkemmin netissä katsomiini mallipaloihin. Mallipalojen saavuttua ihastuin niiden laadukkaaseen tuntumaan ja upeisiin sävyihin. Sävyt olivat livenä tosi erilaisia kuin kuvissa, joten on tärkeää nähdä mallit livenä.


Väriskaala oli tässä vaiheessa vielä tosi laaja, sillä en ollut varma haluanko lähteä vaaleaan vai tummaan suuntaan. Keittiön kaappien väri oli tässä vaiheessa jo valittu, ja se on savutammi. Parketin tuli siis sopia sen kanssa yhteen. Lähdin sulkemaan pois sävyjä: tammi riitelisi liikaa tummanruskean savutammen kanssa. Jäljelle jäivät siis tummat ja vaaleat vaihtoehdot. 


Nopeasti muutama sävy nousi suosikikseni ja lähdin mallailemaan niitä kotona oleviin huonekaluihin ja värimaailmaan. Tarkoitus on pitää suunnilleen sama väriskaala ja siirtää kaikki olemassa olevat huonekalut uuteen kotiin, joten parketin pitää ehdottomasti sopia niiden kanssa yhteen. Olen tykästynyt tummaan puuhun viime aikoina ja mietin voisinko yhdistää tummaan puiseen keittiöön myös tumman parketin.


Leveämpi lankkuparketti on ehdottamasti mielestäni toiseksi kaunein vaihtoehto kalanruotoparketin jälkeen ja Tarkettilta löytyy paljon vaihtoehtoja sekä useampaa leveyttä sekä pituutta. Tykkään että puun kuvio saa näkyä lattiassa aika rouheasti. 


Lopulta suosikiksi kohosi Tarkettin 1-sauvainen Heritage Old Grey - harjattu ja öljyvahattu tammilankkuparketti! Se tuntuu sopivan kaikkien muiden valitsemieni materiaalien ja huonekalujen kanssa yhteen, sekä näyttää yksinäänkin mielettömän kauniilta. Parketti näyttää keittiön ovimateriaalin rinnalla vaalealta, mutta valkoista vasten se on tumma. Päätin siis valita keskitumman parketin, vaikka nykyisen valkoisen lattian jälkeen se tuntuu rohkealta valinnalta. Hieman jännittää miltä se tulee näyttämään mutta uskon että valinta sopii asunnon henkeen hyvin! En halunnut tehdä liian turvallista valintaa nyt kun vihdoin saa tehdä ihan oman maun mukaan. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall