Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LUPAPROSESSI JA REMPAN ALOITUS

Nyt se remontti sitten vihdoin on alkanut. Edelliset kolme päivää meni tapetteja irroitellessa omin voimin ja tänään alkoivat purkutyöt. Olohuoneesta ja makkarista irroitettiin tapetit poikaystävän kanssa, hänelle menee pisteet suurimmasta työstä! Kun ostin asunnon toukokuun lopussa, niin luulin että pääsisin jo syyskuun alusta muuttamaan uuteen kotiin, mutta ei se nyt ihan niin helppoa ollutkaan. :)

Matka on ollut kivinen ja olen oppinut paljon. Tässä on pitänyt teettää lvi-piirroksia, anoa lupaa muutostöihin taloyhtiöltä, teettää asbestikartoitus (asbestia ei onneksi löytynyt), odotella taloyhtiön hallituksen kokousta kuukausikaupalla, odotella vastauksia viikkokaupalla, soittaa kymmeniä puheluita joihin kukaan ei vastaa, etsiä remonttimiestä, putkimiestä, sähkömiehiä, suunnitella keittiötä, kylppäriä ja vaikka mitä muuta. Keittiöstä ja asunnon pohjapiirroksesta on tehty kaksi erilaista suunnitelmaa, kun ei tiennyt että saako keittiön paikkaa muuttaa vaiko ei. Niin ja samalla on pitänyt tehdä päivätöitäkin ensisijaisesti. Puhumattakaan kaikista pankkiin ja lainaan liittyvistä paperitöistä ensi alkuun. Huh! Ja kaikki tämä yksin. Vaikka olen useampaa toimistoremonttia ollut suunnittelemassa ja teettämässä niin on tässä tullut monia uusia juttuja vastaan.
Kun nyt miettii tässä homman puolivälissä niin ehkä olisi ollut helpompi aloittaa semmoisella asunnolla jossa kylpyhuonetta ei tarvitsisi remontoida uusiksi ja keittiön siirtokin on vähän turhan hc-menoa. Helpoin tie ei yleensä ole ollut se valintani kuitenkaan, joten ei tälläkään kertaa. Mutta kyllä tämä tästä jonain päivänä vielä valmistuu ja uskon että lopputulos palkitsee!

Mutta mitäs tässä remontissa nyt sitten ollaankaan tekemässä? Se on varmaan oleellista käydä läpi. Sain taloyhtiöltä luvan siirtää keittiön uuteen paikkaan olohuoneen puolelle alkoviin. Entisestä keittokomerosta tehdään vaatehuone. Huone vaatehuoneen yhteydessä on luonteva makuuhuone, ja kaksi sen huoneen nykyistä oviaukkoa levytetään umpeen. Uusi 120cm leveä oviaukko tulee lähemmäs ikkunoita, jolloin sängylle jää parempi paikka makkariin ja vaatehuoneeseen tulee suora kulku olkkarin ovelta päin.

Vanhan pohjapiirroksen ja kuvat asunnosta ennen remonttia pääset katsomaan tästä postauksesta.

Tykkään siitä ajatuksesta että olkkarista näkee molemmat ikkunat yhtäaikaa, kun uusi leveämpi oviaukko avartaa huoneiden yhdistelmää. Kylpyhuone remontoidaan kokonaan uusiksi; kaikki pinnat ja kalusteet uusitaan. No ihan kaikki pinnat asunnossa menee käytännössä uusiksi. Koitan johonkin kohtaan säästää kaunista vanhaa seinää joka paljastui tapetin alta. Makkarissa on kauniimpi vaalea sävy tapetin alla, joka näkyy viimeisessä kuvassa.
Mutta tämä on siis remontin tilanne nyt! Tämän hetkinen toive on päästä ihan viimeistään marraskuuksi muuttamaan uuteen kotiin. Lokakuun puolivälissä on keittiön toimitus. Seuraavissa postauksissa käydään läpi keittiösuunnitelmia, kylpyhuoneen materiaali- ja kalustevalinnat, asunnon pintamateriaaleja sekä muita yksityiskohtia. Toivotaan että kaikki etenee nyt hyvin ilman lisäviivästyksiä.

2 kommenttia

  1. Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo, kuten vanhemmat ihmiset sanoo. No ei ehkä nyt lohduta yhtään, mutta toivon sulle voimia ja mielenkiinnolla jään odottamaan lopputulosta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on just näin! :) Halusin vaan rehellisesti kertoa fiiliksiä ja että ei oo ihan helppoa, mutta ihan varmasti tämä runnotaan läpi! Olispa jo valmis!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall