Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

UUSI KOTI


Tässä se nyt on, tuleva kotini! Asunto on 40m2 kaksio Torkkelinmäellä. Talo on vuonna 1937 rakennettu ja asunto sisältä on aika vanhassa kunnossa. Siellä on villit seinien väritykset, boordit ja tosi basic parketti. Pohja on tällä hetkellä aika epäkäytännöllinen, joten se vaatii pieniä muutoksia jotta tuon pienemmän huoneen saisi järkevään käyttöön. Ei siis ihan muuttovalmis vielä, mutta eiköhän tästä kiva vielä tule! Alla oleva pohjakuva auttaa hahmottamaan kokonaisuuden.Eteinen on aika kivan kokoinen, saan sinne hyvin naulakon ja kenkäkaapin sekä peilin. Eteisestä on tällä hetkellä käynti molempiin huoneisiin sekä kylppäriin. Säilytystilaakin löytyy kivasti, joten saan eteiseen hyvin siivouskaapin! Vanhat kaapit tulen säästämään.


Innostuin jo repimään boordeja samantien. 


Tämä pienempi huone on siis ollut ikäänkuin keittiö. Keittokomero huoneen nurkassa on kyllä erittäin mielenkiintoinen, ja samoin tuo jääkaappi tuossa ikkunan vieressä. Jos vaan mahdollista niin teen tästä huoneesta makkarin ja keittokomerosta vaatehuoneen.
Keittokomerossa on aika söpö ikkuna myös. Jos en saa lupaa keittiön siirtämiselle, niin sitten keittö jää näille paikoilleen, mutta pitää seiniä sitten kaataa ja tehdä koko setti aika pitkälti eri tavalla muutenkin. Mutta näistä suunnitelmista lisää omassa postauksessaan!


Sitten päästään olohuoneen puolelle. Tykkään tästä olkkarin kaarevasta seinästä, se tuo omanlaisen fiiliksen asuntoon. Asunnon huonekorkeus jotenkin tuntuu madaltuvan tuon puoliksi maalatun seinän ansiosta, mutta eiköhän tilanne kohene sitten kun saan ne yksivärisiksi. Olkkarista löytyy alkovi, jossa oli parvi. En kerinnyt ottaa siitä kuvia ennen kuin isäni tuli purkamaan sen, joten tässä kuva isästäni purkamassa parvea. Se sai lähteä samantien. Samoin jääkaappi ja uuni ovat jo lähteneet asunnosta.


Tähän alkovin paikalle haluaisin tehdä keittiön. Katsotaan mitä taloyhtiön hallitus sanoo asiaan. Putket saisi kyllä vedettyä kylppäristä tähän ja parissa muussa talon asunnossa on tehty vastaava remontti taloyhtiön papereiden mukaan.


Myös kylpyhuone on ihan uusittavassa kunnossa. Täällä olisi tarkoitus laittaa kaikki uusiksi. Toiminnot saavat pysyä paikoillaan, mutta noin muuten pinnat ja kalusteet olisi tarkoitus vaihtaa uusiin.Semmoinen ostos! Nyt on menossa lupien odottelu ja suunnitteluprosessit. Vähän on hitaasti lähtenyt käyntiin, mutta toivotaan että pian pääsee remppailemaan. Voisin myös hieman tarkemmin kertoa näistä lupaprosesseista, sillä itselleni tuli siinä yllätyksiä vastaan ja ehkä voin olla avuksi jollekin toiselle puhumalla niistä ääneen. Pitää ensin katsoa miten ne sujuvat, niin osaan sitten jotain viisasta sanoa. Mutta hei, palataanpas näihin pian taas.

6 kommenttia

 1. Ne, jotka haluavat avokeittiön, voivat valita valtavasta valikoimasta. Miksi et muuta asuntoon, jossa on avokeittiö? Uusia kaksioita ja yksiöitä ei ole lainkaan ilman avokeittiöitä. Uudet yksiöt ovat kaikki sellaisia, että on pelkkä kylpyhuone, parveke ja keittiö ja ikkunoita ja pattereita. Itse asunto puuttuu kokonaan. Järjellinen kalustaminen on mahdotonta. Asuminen on epämukavaa - vielä kun koneellinen ilmanpoisto vetää liesituulettimesta, joka on parin metrin päässä vuoteesta. Älkää ihmiset hävittäkö erillistä keittiötä - älkää varsinkaan keittokomeroa. Avokeittiöllisessä asunnossa olen asunut kohta 15 vuotta enkä enää ikinä halua avokeittiötä. Kai niitä laitetaan jotain vieraskutsuja varten, mutta yksiössäni ei ole käynyt yhtään vierasta. Asuntojen suunnittelu on vajonnut pahaan rappioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin. Onneksi jokainen voi suunnitella itselleen sopivan asunnon ja muuttaa omia tarpeitaan vastaavaan kotiin. :)

   Poista
 2. Super kiinnostavaa nähä millanen tästä tuleekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! En itsekään malta odottaa lopputulosta :)

   Poista
 3. Ei vitsi miten innolla odotan lopputulosta, tykkään sun tyylistä aivan hulluna!
  Oman asunnon osto tulee jossain vaiheessa aiheelliseksi, siksi on mielenkiintoista lukea lupa- ja remppapostauksia.
  Tsemppiä remonttiurakkaan ja paljon onnea uuteen kotiin! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Huh lupa-asiat kyllä osoittautuivat aikamoisen haastaviksi ja aikaa vieviksi. Meinaa hyytyä kesken mutta kyllä tämä tsempataan loppuun!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall