Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ENSIASUNNON KRITEERIT

Tervehdys pitkästä aikaa! Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan liittyen uuteen asuntooni, jonka juuri ostin. Tai otin tietysti ison lainan sitä varten, joten omistusosuuteni on tässä vaiheessa vielä erittäin minimaalinen, mutta tästä se lähtee! Tuleva koti tulee vaatimaan kokonaisvaltaisen remontin, joten ajattelin että siitähän löytyisi herkullista aihetta postaukseen jos toiseenkin. Luonteva johdatus aiheeseen voisi olla esimerkiksi se että millaista kotia lähdin etsimään, vai mitä?


SIJAINTI

Usein moni kysyi ensimmäisenä että mistä alueelta haluaisin kodin löytää? Ja vastaukseni siihen oli  että ensisijaisesti bujdetti määritti alueen, eikä se oma toive. Eli siis ihan eka kriteerini asunnolle oli tietenkin hinta. Ja että mistä sillä summalla löytäisi jokseenkin toiveiden mukaisen asunnon. Alueeksi hinnan perusteella määrittyi Kallio / Vallila / Käpylä -akseli.

RAKENNUSVUOSI

Rakastan vanhoja taloja ja niiden fiilistä! Korkeat huoneet, ikkunalaudat ja alkuperäiset yksityiskohdat sykähdyttävät ihan omalla tavallaan minun esteettistä silmääni. Halusin siis ehdottomasti löytää asunnon vanhasta talosta, 1900-luvun alussa rakennetuissa taloissa on sitä jotain mitä uudemmissa ei ole. 60- ja 70-luvun arkkitehtuuri on tällä hetkellä myös trendikästä mutta jotenkin se ei vaan tunnu omalta. Onneksi näitä vanhoja taloja näillä alueilla on paljon joten siitä ei tarvinnut tinkiä.

ASUNNON KUNTO

Asunnon kunto oli tärkeä kriteeri, nimittäin käänteisessä merkityksessä. Halusin löytää asunnon, jota ei olisi remontoitu viime aikoina. Toiveena oli ehdottomasti itse päästä remontoimaan kotia oman makuni mukaiseksi. Yksikään remontoiduista asunnoista ei muutaman kuukauden etsinnän aikana vastannut omia mieltymyksiäni, ja tietysti niissä on hinnatkin huipussaan hyvän kunnon ansiosta. Tarkoitukseni olisi päästä nostamaan asunnon arvoa remontoimalla, mutta siitähän ei voi tietenkään olla varma ennen kuin asunto on sitten myyty joskus.

TALOYHTIÖN REMONTIT

No tämähän on tärkeä. Piti tarkistaa erittäin huolellisesti kaikki paperit ja kysellä mitkä remontit taloyhtiössä on tehty, mitä on tulossa ja milloin. Ja millaisia kustannuksia on tiedossa ja onko taloyhtiö hyvin hoidettu. Tässä kyseisessä asunnossa on tehty monet isot rempat mutta putket on vielä  tulossa noin kymmenen vuoden päästä. Suunnitelmissa olisi kuitenkin muuttaa tuosta pois jo 2-3v päästä joten putkiremontin ei pitäisi vaikuttaa minuun suuresti.

HINTA 

Liian kallista asuntoahan en tietenkään halunnut lähteä ostamaan, kukapa haluaisi. Neliöhintaa kannattaa katsoa ja verrata alueen muihin myytyihin hintoihin. Jos löytää asunnon, joka on alle alueen yleisen neliöhinnan, niin tekee hyvän ostoksen. Tässä asunnossa oli alueeseen verraten alhaisempi neliöhinta, jossa toki oli otettu huomioon asunnon kunto ja se että remonttiin menee ostajalla rahaa.

JA MITEN HITOSSA OSASIN TÄMÄN KAIKEN?

Onneksi olen töissä kiinteistönvälitysfirmassa, joten minulle on siunaantunut hyviä kontakteja. Olen saanut välittäjistä kavereita, joista oli suunnaton apu asunnon etsinnän kanssa. Eräskin vanha työkaveri kävi kanssani parilla näytöllä ja katsasti monen asunnon paperit puolestani, ja moni muukin oli suureksi avuksi. Itsekin tietysti tihrustin kaikki tilinpäätökset ja isännöitsijäntodistukset läpi mutta en olisi luottanut tässä vaiheessa vielä pelkästään omaan kykyyni tehdä päätöksiä näin isossa asiassa. Kun olin saanut tähän ostamaani asuntoon useammalta välittäjältä siunauksen, niin uskalsin tehdä tarjouksen. Tämän pitäisi siis olla kohtalaisen turvallinen ja hyvä ostos. Toivotaan niin! Olen todella kiitollinen saamastani avusta asian kanssa.
MISTÄ TIETÄÄ MIKÄ ON SE OIKEA?

Etsin asuntoa tosiaan muutaman kuukauden ajan sen jälkeen kun olin saanut lainalupauksen pankista, ja yhtäkkiä se oikea sitten löytyi. En lähtenyt odottelemaan että löytäisin täydellisen asunnon ja kodin, koska tarkoitukseni ei kuitenkaan ole jäädä siihen kovin moneksi vuodeksi. Halusin ehdottomasti päästä vain mahdollisimman pian käsiksi tarpeeksi hyvään asuntoon, jotta pääsisin eteenpäin asian kanssa, ja kiinni siihen ensimmäiseen omistusasuntoon. On tässä jo monta vuotta mennyt vuokralla, joten nyt ei ollut enää aikaa alkaa viivyttelemään! Se the unelmien asunto on vielä kuitenkin pidemmän tähtäimen juttu, joten sitä en tässä vaiheessa edes lähtenyt tavoittelemaan.6 kommenttia

 1. 💪👍 Matkassa mukana!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista, kiva kuulla lisää myöhemmin. T. Ensiasunto hakusessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pian tulee lisää! :) Ja onnea ensiasunnon etsintään myös sinulle

   Poista
 3. Jee, oot back! Seuraan innolla

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall