Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VIETNAMESE SUMMER ROLLS

Ajattelin että voisin pitkästä aikaa jakaa vähän ruokavinkkiä! Tutustuin vietnamilaisiin kesärulliin ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun oltiin kavereiden kanssa piknikillä Suomenlinnassa, ja yksi kaveri oli tehnyt näitä evääksi meille. Sen jälkeen niitä on tullut tehtyä omin päin, ja etsittyä itselle sopivaa versiota. Näitähän voi täyttää melkein millä vaan, lihalla, katkaravuilla, lohella tai kasviksilla. Me ollaan tykätty vegeversiosta, jossa tofu on pääosassa. Rullat ovat siis kylmiä, eikä niitä friteerata mitenkään lopuksi. Sopivat mielestäni kivasti näihin kuumiin hellepäiviin, kun mikään kuuma ruoka ei oikein maistu.

Ideana on viipaloita raaka-aineet pitkulaiseen muotoon, kastella riisipaperirullat kuumassa vedessä ja täyttää ne oman maun mukaan. Me ollaan kerätty pöydälle raaka-aineet, ja jokainen on tehnyt itse omat rullansa. Nämä kun eivät oikein säily jääkaapissa, vaan ne pitää syödä heti. Tofut olen ostanut marinoituina, kieritellyt ne seesaminsiemenissä ja paistanut sitten pannulla. Niitä voi laittaa lämpiminä rullien väliin, mutta maistuvat seuraavana päivänä kylminäkin.


Riisipaperirullien täytteeksi voi laittaa esimerkiksi:

Tofua
Kurkkua
Avocadoa
Pikkelöityä porkkanaa
Ituja
Sweet thai basilikaa
Korianteria
Sweet chili saucea
Satay-kastiketta (superherkku maapähkinäkastike, tää on must!)
Riisinuudeleita (eli vermisellinuudeleita)
Chiliä
Kevätsipulia
Salaattia

Aineksia löytyy hyvin esimerkiksi Hakaniemen Viivoanista, nuo riisipaperit, riisinuudelit, sweet thai basilikat, korianterit ja satay-kastikkeet kannattaa ainakin ostaa sieltä. Suurin osa aineksista löytyy toki ihan tavallisista ruokakaupoista.


Kastikkeita voi laittaa rullien sisään, tai sitten dippailla kastikkeissa syönnin lomassa. Minusta on aika kätevää laittaa kastikkeet jo valmiiksi rullaan. Oletteko syöneet näitä? Mitä sinä yleensä pistät rullien väliin? 

15 kommenttia

  1. Tein juuri tovi sitten itse ensimmäistä kertaa,syönyt olen aiemmin Aasiassa. Laitoin mm.katkarapuja. Satay-soosin tein itse ja se oli helppoa: http://thebernardandbianca.blogspot.fi/2014/08/helpot-kevatrullat-satay-kastike.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itse tehty soossi on kyllä ehdottomasti paras! Me ei jaksettu tehdä itse, mutta kerran kaveri oli tehnyt ja se oli kyllä sairaan herkullista. :)

      Poista
  2. Aah, näihin on himo AINA! Kivan näkösiä sait väännettyä noista, mä onnistun aina pilaamaan noiden ulkonäön liiallisella kastikeläträilyllä. No mutta, maku on tärkein ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep näitä kyllä himoitsee aina tasaisin väliajoin! Me tosin satutaan pilkkomaan aina liikaa aineksia ja sitten näitä pitää syödä monta päivää putkeen, jonka jälkeen ei ihan heti maistu :D Mutta ei vitsi se sun tekemä kastike oli hyvääää!! Sitä kaiholla muistellen, voisinkin kysäistä reseptin. Ja ei se ulkonäkö, vaan maku! Ei noista mun mielestä kauhean hienoja tullut kylläkään :D

      Poista
  3. Siis aaaaa vitsi miten hyvän näköstä!! <3____<3

    VastaaPoista
  4. Hitsi, pitäiskö tässä nyt ite tehdä noita, kun oon niin kauan haaveillut, mutta kun ei mistään Pohjanmaalla saa.. Näyttää niin hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suosittelen! Höh eikö sieltä mistään saa tarvikkeita? Ostat sitten joltain reissulta kun käyt isommassa kaupungissa :)

      Poista
  5. Jahas, taidan tietää mitä askarrellaan Matiaksen kanssa ensi viikolla hääpäivän kunniaksi. En ole vielä koskaan kokeillut näitä kotona, mutta nyt kyllä täytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, tommosille maailmanmatkaajille nää kyllä sopis oikein hyvin :D Hyviä ja helppoja, sama vaiva ku tortilloiden kanssa.

      Poista
    2. Ja onnea hääpäivään =)

      Poista
  6. ei vitsi miten näppärä toi et käärii vasta syödessä, oon halunnu tehä näitä mut en oo jaksanu ikinä ryhtyy käärimisrumbaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on just hauskaa yhdessä tekemistä ja jokainen saa just sellaiset täytteet kun itse haluaa :)

      Poista
  7. Mä rakastan kokeilla kaikenlaisia jänniä ruokia, mutta nää rullat on kyllä ehkä ensimmäisiä asioita, joista en nauttinut. Jotenkin toi riisipaperi on niin kumista ja en vaan saa päästäni sitä, että söisin kasviksilla täytettyä kondomia. :D Tylsää koska ne on niin kauniita ja iisitekoisia sekä terveellisiä.

    -Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahah joo sehän siitä aika monelle tulee mieleen :D Yritä välttää sitä ajatusta, nää on muuten niin hyviä!

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall