Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FINNISH DESIGN: TERHI PÖLKKI CLOGS


Yhteistyössä Terhi Pölkin kanssa

Ihastuin Terhi Pölkin puupohjaisiin sandaaleihin Berliinin reissulla, kun kävin #Inland Showroomin avajaisissa. Terhin kengät ovat suomalaista muotoilua parhaimmillaan. Ne suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa sekä Portugalissa, pohjissa käytettävä koivu tulee Suomesta, ja nahka on myöskin kotimaista. Sanoisin, että erittäin kova vastustaja suositulle Swedish Hasbeensille, joka on ollut viime vuosina kovasti pinnalla. Kyllä kotimaista mieluusti suosii, varsinkin jos muoto ja hinta ovat kohdallaan. Terhille tärkeä osa valmistusprosessia on eettisyys.

Kuvasin mustia Karin-puukenkiä blogia varten, ja stailasin ne oman tyylini mukaisesti. En osaa millään päättää että tykkäisinkö mustista, vai nuden värisistä sandaaleista enemmän! Mustat ovat tietysti aina varma valinta, ja sopivat kaiken kanssa, mutta nudeissa sandaaleissa näkyy ehkä vielä paremmin se puu materiaalina. Saan valita Terhi Pölkin mallistosta yhdet sandaalit palkkioksi tästä yhteistyöstä, ja koska tämä kesä alkaa jo olemaan lopussa, niin kallistuin ensi kesän uutuuksiin, jotka olivat siellä Berliinissä jo esillä. Niitä pitää odotella vielä tammikuuhun asti, mutta enköhän minä malta. Nämä kuvissa esiintyvät tämän kesän mallit ovat nyt alennuksessa 148€. Mietin vielä että pitäisinkö sittenkin nämä, koska näissä on täydellinen pikkukorko, joka vaikuttaa jalassa siltä että näillä jaksaisi hyvin kävellä koko päivän. Kenkien tulisi mielestäni olla sellaiset arkikäyttöönkin sopivat. Löytyyhän tuolta tosi komeita talvikenkiäkin, mutta jotenkin nyt mieluummin kuvittelen kuinka romanttisesti kirmaan kesällä puukkarit jalassa :)
Kenkien valmistamisesta on nyt tehty video, jossa symppis artisaani  Paavo tekee kenkäparin käsin alusta loppuun saakka. Terhi teki videon ystäviensä Ville Maljan ja Anssi Nordbergin kanssa, ja musiikin on tehnyt tätä pätkää varten Lontoossa asuva Jorja Chalmers. Pölkki toivoisi että suomalaiset näkisivät miten kotimaisia puukenkiä valmistetaan, ja tämä fiilisvideo julkaistaankin nyt ensi kertaa minun blogissani! Olen ylpeä saadessani olla suomalaisen designin sanansaattaja. Itsekin muotoilijana osaan asettua Terhin kenkiin, ja arvostan hänen työtään. Ja koska kengät ovat näinkin upeita, ei tätä yhteistyötä tarvinnut kovin pitkään miettiä. Vaikka rehellisyyden nimissä hetken aikaa kyllä pohdin että miten tämä istuu sisustusaiheiden keskelle, mutta koska olen ennenkin tuonut muotia ja suomalaista designia esille, niin miksei? Se mikä tuntuu minusta hyvältä, kuuluu tähän blogiin. :)Ps. Mainittakoon nyt vielä että minun blogissani linkit eivät ole koskaan mainoslinkkejä :) Eli sinne vaan Terhi Pölkin sivuille klikkailemaan ja kenkiä ihailemaan! Siellä on muuten yksi ihana musta nahkainen tote bag myöskin.. Itse omistan samantyylisen, ja se on kyllä ahkerassa käytössä.

These wooden clogs are made by a finnish designer Terhi Pölkki. She is eager to show the world how her clogs are made in Finland. Take a look at her new video :)

16 kommenttia

 1. Upeita kenkiä tuolla sivuilla - ja tuo video on hieno. Näyttää sen, mikä kengässä maksaa - ja tuohon työhön ja laatuun nähden voisi maksaa enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mun mielestä noi on aika hyvän hintaiset, ja varsinkin nyt kun ovat vielä alessa..!

   Poista
 2. Ihanat puukeng'ät! Tuollaiset nudenväriset pitää ehdottomasti saada ensi kesäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että oon itse myös kallistumassa nuden puolelle. :) Nehän saa jalatkin näyttämään pidemmiltä! Ja mustia kenkiä löytyy muutenkin, vaalea sopii kesään.

   Poista
 3. Kylläpä nimikkokenkäni ovat kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh hyvin sattui! Millonkohan mä saan Peeta-kengät? ;D

   Poista
 4. Kyllä, niillä tosiaan kävelee vaikka koko päivän. Olivat niin ahkerassa käytössä viime kesänä, että nahka repesi kiinnityskohdastaan. Se mikä on loistavaa, kun hankkii kotimasta, aina voi reklamoida ja kaikki yleensä hoituu helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti sait sitten kengät kuntoon ja olet tyytyväinen? :) Noissa on tosiaan kyllä sen verran matala korko ettei sitä edes tunne päkiöissä. Kiva kuulla että ovat olleet mukavat jalassa.

   Poista
 5. Suurimmassa osassa kengistä kyllä luki Made in Portugal. Taisivat nuo Swedish Hasbeensin kopiokengät olla ainoat Suomessa tehdyt. Että ei voi puhua yleisellä tasolla kyllä Suomessa valmistetuista kengistä, niinkuin kirjoitit. Harmi.
  Hienoja kenkiäkin kyllä löytyi! :)

  Bea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh aika rajua kritiikkiä tulee sieltä suunnasta. Sanoisin että aika perusteettomasti. Korjasin tuon mokani, osa kengistä tosiaan tehdään Portugalissa ja osa Suomessa, mutta siinä ei ole mitään vikaa. Portugalissa on kenkien tekemiseen pitkät perinteet ja sielläkin kaikki valmistetaan eettisesti. Voit lukea tästä lisää Terhin sivuilta täältä:

   http://shop.terhipolkki.com/about

   Poista
 6. mä oon haaveillut noista jo tovin... niin nätit! pitää jossain vaiheessa kyllä satsata, tosin mäkään en tiedä kumpi kiinnostaa enemmän, mustat vai nudet :-) ihana toi videokin, kyllä käsityö on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi video on mielenkiintoinen. Kiva nähdä työvaiheita ja miten huolella ne tehdään. Nyt olis Karinit tosiaan alessa.. Mä kyllä nyt kallistun nuden puolelle, olis vähän erilaiset mun kaapissa :)

   Poista
 7. Musta on aina yhtä ihanaa nähdä puuntyöstökoneita ja käsityötä, ah. Väkisinkin alkaa hymyilyttää :)

  VastaaPoista
 8. Toista kesää on nyt kävelty juuri noilla kuvassa näkyvillä. Päkijäpohjalliset vaan lisäsin ja hyvät on kävellä. Täytyy sanoa, että on olleet ihan luottokengät ja mustina menneet asuun kuin asuun. Voin suositella lämpimästi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kuulostaa kyllä hyvältä! :) Ens kesänä minäkin saan kirmata tuollaiset jalassani, jee!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall