PAASITORNI
Ensimmäisenä vuorossa oli Hakaniemessä sijaitseva Paasitorni, jonka tornista on huikeat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan. Torniin kiivetään suoria portaita pitkin, ja sitten tornissa itsessään on vielä korkeammalle kierreportaat. Me tehtiin ravintola kerrokseen, jossa puiset palkit halkovat tilaa, tiiliseinät tuovat rustiikkia tunnelmaa ja lankkulattiat kumisevat jalkojen alla. Tila itsessään on jo niin upea, että halusimme pitää sisustuksen simppelinä. Keidas kattojen yllä. Viherkasvit ja kukat tuovat tilaan kaivattua raikkautta ja kesän tunnelmaa.
Ravintolaan mahtuu kerrallaan 12 ihmistä syömään, sekä illan host. Kullekin päivälle järjestettiin yksi kattaus, jonka ruoat Grönin Toni Kostian viimeisteli paikan päällä tornissa asiakkaiden edessä. Syömään päässeet onnekkaat arvottiin etukäteen Valion facebookin kautta, ja yksi kattaus järjestettiin pressille. Itse poistuin takavasemmalle sisustuksen valmiiksi saatuani, joten ruoat ovat itseltäni jääneet maistelematta. Mutta villiyrteistä ja muista kotimaisista herkuista kootut Grönin annokset ovat kuuleman mukaan herkullisia, josta kielii vastikään saatu Michelin-tähtikin. Ensimmäisen lokaation iltoja hostasi WTD-blogista tuttu Nata, jonka kanssa ollaankin viime aikoina törmäilty muutenkin töiden puitteissa!
Valio Luomun tuotteille suunnittelin esillepanon vihreiden palkkien päälle sisääntulon yhteyteen.
KOFFIN PUISTON TORNI
Koffari valloitettiin tämän viikon maanantaina, ja ettepä usko missä käytössä kyseinen torni on normaalielämässä: lastentarhan ulkoiluvälinevarastona..! Aika uskomattomat tilat ovat pulkat saaneet käyttöönsä. Näkisin itse mielelläni tässä jonkun ihanan kahvilan tai viinibaarin kaikkien käytössä, ihan varmasti riittäisi asiakkaita. Onneksi sentään nyt sille keksittiin jotain innovatiivista käyttöä. Kaksikerroksinen torni on kunnostettu jokin aika sitten: sinnekin on rakennettu metalliset kierreportaat ja yläkerran lankkulattia on kohtalaisen uusi. Alimman kerroksen ikkunat on kaikki korvattu umpinaisilla levyillä, mutta yläkerrasta näkee ikkunoista ulos. Tornin sisääntulokerrokseen rakennettiin Grönille keittiö, ja yläkertaan saatiin ruokapöydät elämystä varten.
#valioluomuravintola
Viinit Let me wine
Konsepti Bob the Robot
Tapahtumatuotanto Malja
Sisustussuunnittelu ja stailaus Peeta Peltola
Kuvaslainoista kiitokset:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti