Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VALOKaupallisessa yhteistyössä Lammi Kivitalojen ja Suomen blogimedian kanssa

Vihdoin saan näyttää teille erään huikean työprojektin, jonka tein viime marraskuussa! Suunnittelin Lammi Kivitaloille uuteen Valo-talomalliin sisustuksen pintamateriaaleja, keittiötä ja valaistusta myöten. Sain vapaat kädet tehdä juuri oman tyyliseni kokonaisuuden, joka oli tietysti mahtava kokemus.


Arkkitehti Katja Jämsän suunnittelema yhteen tasoon rakennettu talo on nimeltään Valo, joka saa nimensä siitä että valo pääsee kulkemaan avaran talon sisällä suurista ikkunoista. Olohuoneen terassin suuntaan kohoava pulpettikatto avartaa tilaa entisestään, tehden siitä loft-tyyppisen. Mielleyhtymästä johtuen valitsin tilaan mikrobetonin lattiamateriaaliksi. Mielestäni se sopii hyvin kivitalon luonteeseen. Kiviteema jatkuu keittiössä, jossa on mustaa marmoria tasoissa ja välitilassa.

Näissä kuvissa näkyy osa suunnittelemastani kokonaisuudesta, sillä suunnittelin talon jokaisen huoneen mutta kaikkia tiloja ei ole vielä mallinnettu. Tiloista mallinnettiin olohuone, keittiö, kylpyhuone, sauna ja pienempi makuuhuone eli tässä tapauksessa työhuone.


Sävymaailma on ottanut vaikutteita talon rakenteista ja mukailee muutenkin mieltymyksiäni sisustuksen suhteen tällä hetkellä. Pehmeitä sävyjä: ruskeaa, vaaleanpunaista ja beigeä löytyy kalusteista ja seinistä. Halusin tuoda suorakulmaiseen tilaan pehmeyttä pyöreillä kalusteilla ja tiputtelin sinne tänne lempikalusteitani. Menun marmorinen Plinth-sohvapöytä on haavelistalla, ja tuota sohvaahan on sisustusmaailmassa hetken aikaa ihasteltu. Valkoiset läpikuultavat verhot rauhoittavat tilan ja maiseman, mutta päästävät kaiken valon sisään. Metallin sävyistä kromi tuntuu raikkaan skarpilta muiden lämpimien sävyjen rinnalla, ja sitä näkyy hanassa sekä muissa pienissä yksityiskohdissa.


Avokeittiöllä varustetun suuren olohuoneen yksi seinä on kauttaaltaan suurta ikkunaa, jota kehystävät mustat raamit. Talo on ulkopuolelta maalattu mustaksi, mutta terassit ovat käsittelemätöntä puuta. Keittiön kautta pääsee liuku-ovista suoraan terassille. Kelpaisi! Olen tässä kesän kynnyksellä alkanut fiilistelemään omia pieniä pihoja.


Tämä uusi talomalli on esitelty kokonaisuudessaan Lammi Kivitalojen uudessa Ideakirjassa, jonka saa tilattua täältä sivulta ilmaiseksi kotiin kannettuna. Valo on saanut kunnian aloittaa tämän koko kirjan, joka oli iloinen yllätys! Iisa Strand ja Mikko Vesanen ovat suunnitelleet myös Ideakirjaan omat sisustuksensa kahteen muuhun talomalliin, ja oli hauska nähdä miten erilaisia olimme kaikki suunnitelleet taloista. Ihan hirveän paljon kyllä vaikuttaa lopputulokseen se, laittaako paneelikaton vai maalatun sileän katon, onko betonilattia vai parketti, tuleeko integroidut kodinkoneet, laittaako lasiovet umpinaisten väliovien tilalle jne. Niin paljon piti tehdä valintoja, että kyllä tässä samalla vaivalla olisi voinut samaisen talon rakentaa ihan oikeastikin, mutta ehkä parempi tässä vaiheessa nauttia tästä 3d-versiosta.


Siisteintä tässä on se, että joku voi tilata talonsa juuri tällaiseksi sisustusta myöten! Kun sinulla on tontti, voit valita joko valmiin talomallin tai suunnitella Lammin suunnittelijan kanssa ihan oman talon juuri sinun makusi mukaisesti. Kaikki palvelut arkkitehtisuunnitelmasta rakennuslupiin ja LVI-suunnitelmiin hoituu. Palvelujen määrän saa itse valikoida tarpeiden mukaan. Tämän Ideakirjan tarkoitus on esittää esimerkkejä mitä kaikkea voi tehdä.

Keittiö on suunniteltu Keittiömaailman kalusteilla, kylpyhuone Laattapisteen materiaaleilla ja Lundialta poimin kalusteita. Kävin kaikissa näissä liikkeissä tutustumassa valikoimaan ja valitsin materiaalit sekä kalusteet huolellisesti. Nämä kolme olivat ennalta määriteltyjä yhteistyökumppaneita projektiin, ja heiltä löytyi juuri sopivia juttuja tähän.

Lundia
Työhuoneen kaapisto / työpiste
Olohuoneen jalkavalaisin
Olohuoneen avohylly
Keittiön kattospotit
Työhuoneen sänky

Keittiömaailma
Keittiön kaapistot ja tasot Petra-keittiöt
Keittiökoneet

Laattapiste
Kylpyhuoneen laatat Calcare sand, suihku Axor
Saunan materiaalit ja marmorikiuas

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall