Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

STUDIO OLIVER GUSTAV // COPENHAGEN FAVORITES 2/3Pictures by Oliver Gustav Studio (except the last one) 

On aika esitellä seuraava lempparini Köpiksen reissulta! Ehdottomasti vaikuttavin paikka oli tämä, Oliver Gustavin studio. 1900-luvun alussa taidegalleriaksi rakennettu talo vaihtui 2017 Oliver Gustavin studioksi, jonka käsissä rakennus saa jatkaa historiaansa upeiden esineiden näyttelypaikkana. Gustav on eräänlainen keräilijä, joka valitsee kokoelmaansa esineitä niiden tunnelman perusteella. Antiikkisia ja moderneja. Oliver on sisustussuunnittelija, joka luo dramaattisia ja hiljaisia tunnelmia. Valo siivilöityy täydellisen rauhallisesti kattoikkunoista, jotka valaisevat huoneita. Tila jatkuu huoneesta toiseen, ja näyttely muokkautuu päivästä toiseen fiiliksen mukaan. Tila toimii myös myymälänä, ja pienesineitä on helpompi ostaa mukaan hetken mielijohteesta. Suuremmat ja arvokkaammat tavarat vaativat ehkä enemmän harkintaa. Esimerkiksi ikivanha hauta-arkku saattaa olla ihan vain osa suunnittelijan omaa kokoelmaa, joka ei edes ole myynnissä.


Tuona kylmänä lauantaina ulkona oli kova viima, lunta sateli ja etsin paikkaa kävellen kartan kanssa. Talo sijaitsee melko syrjässä, mutta ulkona oliivipuut ja antiikkisen näköiset ruukut paljastivat oikean rakennuksen uudempien talojen välistä. Heti kun astuin sisään, minut valtasi mieletön olo. Sen tunnelma todella puhutteli minua, ja rakastan sitä miten täällä oli huomiotu kaikki aistit. Huoneissa on erilaisia tuoksuja, joita Oliver pitää tärkeinä muistojen herättäjinä. Oli hienoa tavata myös itse suunnittelija ja jutella hänen kanssaan. Hän kertoi minulle talon historiasta, tuoksuista ja esineistä.


Tilassa ei saanut ottaa kuvia, mutta sain luvan lainata kuvia hänen nettisivuiltaan. Ymmärrän, että hän haluaa olla tarkkana millaisia kuvia paikasta jaetaan, sillä tiedän että samasta tilasta saa hyvin erilaisia kuvia riippuen kuvaajasta. Olen samaa mieltä että on todella tärkeää että tunnelma välittyy kuvissa oikein, juuri suunnittelijan ajattelemalla tavalla. Uskon, että olisin saanut välitettyä hänen näkemystään, mutta eihän hän sitä voinut tietää. Sitäpaitsi tämä paikka täytyy ehdottomasti kokea, sitä ei voi kuvilla selittää. Ne tuoksut, se maaginen valo, ihana ystävällinen Oliver itse ja tottakai mielettömät uniikit esineet  tulevat parhaiten esille paikan päällä.


Kööpenhaminan lisäksi Gustavilla on studio myös New Yorkissa, täytyy ehdottomasti käydä siellä jos ja kun jonain päivänä pääsen sinne käymään vielä.   


Oma palaseni Oliverin mieletöntä studiota on tämä pariisilaisen Mad et Lenin valmistama, Oliver Gustavin suunnittelema huonetuoksu Graphite. Mustien huokoisten kivien päälle tiputetaan muutama pisara tuoksuöljyä, joka sitten leijailee huoneeseen. Sen tuoksu on huumaava, ja sopii sisustukseen tietysti täydellisesti!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall