Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

RIIKA - LIKE A LITTLE BERLIN


Olen reissaillut tässä kesän aikana kivoissa, jokseenkin yllättävissä paikoissa. Tarkoitan, että näihin paikkoihin en sen kummemmin ollut suunnitellut matkustavani mutta silti niihin jotenkin silti päädyin. Ensin toukokuussa lähdin Edinburghiin kavereiden kanssa, jonne en ottanut edes kameraa mukaan koska uumoilin ettei siellä oikein ehdi design-paikoissa kiertelemään. Sieltä en siis kummoista raporttia saa aikaiseksi, joten skipataan se kokonaan. Sen jälkeen pääsin pressimatkalle kahdeksi päiväksi Riikaan, joka oli yllättävän kiva ja berliinimäinen paikka. Paljon pienemmässä mittakaavassa tosin, siistejä paikkoja ei ollyt yhtä tiuhassa mutta olipa kuitenkin. Sitten tuli melkein heti perään perhematka Göteborgiin, ja kesäkuun lopussa kävin Pajun kanssa Ljubljanassa. 


Katukuva Riikassa oli pitkälti juuri sellainen kuin odotinkin, vanhaa arkkitehtuuria ja kauniisti rapistuneita julkisivuja. Mahtipontista krumeluuria arkkitehtuuria puisten talojen vieressä. Maaseutu oli kaunista ja vanhassa kaupungissa kävely mukavaa. Jatkuvasti teki mieli napsia kuvia taloista. 


Ruokapuoli pääsi yllättämään ihan täysin, nimittäin todella hyvää kasvisruokaa oli tarjolla paljon! Tässä eräässä kahvilassa nautittu vege-annos, joka vei kielen mennessään. Ajattelin kyseisestä kahvilasta tehdä postauksen erikseen, siellä oli niin kiva sisustus ja he paahtoivat itse papunsakin. Kahvi-intoilevan kasvissyöjän paratiisi siis.


Siistejä vaateputiikkejakin löytyi sieltä sun täältä. Itselleni tosin jäi vähän hämäräksi että olisiko jossain joku hyvä keskittymä, sillä menimme paljon autokyydillä paikasta toiseen ja vierailimme eri puolilla kaupunkia. Ehkä nyt keskityn kuitenkin sisustuspuoleen enemmän luonnollisesti. 
Käsityötaidot ja idän vaikutus designissa sekä sisustuksissa näkyi selvästi. Kävimme eräässä vanhoja lipastoja restauroivassa yrityksessä ja toisessa kankaita käsin valmistavassa paikassa. Pääsimme kurkkailemaan takahuoneen puolelle, jossa kangaspuut huitoivat ja pellavat syntyivät silmien alla. Aika jännää. 


Olisi tehnyt mieli samoilla enemmänkin kaupungin kaduilla ja tutkia paikkoja. Luulenpa että pitää tehdä erikseen vähän pidempi viikonloppureissu Riikaan. Jäi sellainen kiva yleisfiilis ja kutkutus päälle. 


Joen rannalla sijaitseva ravintola Aqua Luna oli myös tosi kiva, sekä sisältä että ulkoa. Siellä sain syödäkseni tosi hyvän quinoa-annoksen ja terassilla olisi viihtynyt vesipiippua poltellen helposti ilta-aikaan. Kannattaa se pistää korvan taakse. 


Huolettomuus ja pieni rapistuneisuus teki kaikesta kiehtovaa ja sen näköistä, että sisustuksia ei oltu liikaa mietitty. 


Uusi kiehtova tuttavuus oli Munio Home, joka valmistaa kotiin erilaisia lasitavaroita ja kankaita. Siitä ehdottomasti oma postauksensa tulossa! 


Tuliaset kotiin löysin sitten kuitenkin tästä Riija-nimisestä design and lifestyle showroomista, jossa oli kattava valikoima edullisia pellavia ja muuta paikallista designia. Harmaat täydelliset käsipyyhkeet pääsivät matkaani, vaikka olisi tehnyt mieli ostaa myös suuri tummanharmaa päiväpeitto tulevaisuuden varalle. Päätin kuitenkin, etten rupea hamstraamaan suotta sellaista mille ei nyt juuri ole käyttöä.. Harmittaa kyllä vähäsen koska täydellinen ohut peitto olisi maksanut alle satasen..! Pellavaa siis tuolta shoppailemaan, ihmiset! 

2 kommenttia

  1. No mutta Riikaan on päästävä! Kiitos silmiä avaavasta kuvauksesta, nyt tuli matkakuume :)

    VastaaPoista
  2. Mainiot vinkin kaupunkiin, josta vinkkejä harvoin löytää. Kiitos!

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall