Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HELSINKI SNAPSHOTS | KRUUNUNHAAN PUTIIKEISSA


Tykkäsin aikaisemmin vaellella kaupungilla kamera kourassa. Pitkään aikaan en ole sitä juurikaan harrastanut, mutta nyt sattui sopiva tilanne ja hyvin aikaa, joten päätin kaikessa rauhassa tutustua Krunikkaan ja sen pieniin liikkeisiin. Osasa olin käynyt aiemmin, mutta uusiakin tuttavuuksia tuli katsastettua. Kello tikitti, mutta minulla ei ollut mikään kiire joten kerkesin hyvin jutustella ihmisten kanssa. Sumuinen kaupunki on kaunis ja valokuvauksellinen, ja vanhat talot huokuvat historiaa.




Play it again Sam on ihana vintagevaatteisiin erikoistunut putiikki. Konsepti ulottuu liikkeessä soivaan musiikkin asti, mutta se ei taida olla mikään markkinointikikka tällä kertaa. Omistaja on suloinen vanhempi rouva, joka kertoo mielellään tavaroiden tarinoita ja onnistuinpa ostamaan rekvisiittana olleen kristallikuohuviinilasin. Tuolta olisi ihana vuokrata joskus teemajuhlia varten 20-luvun asu, monet tytöt vuokraavat sieltä vanhojen tansseihin pukuja.



Olkkarissa myydään hirveän paljon kaikkea. Ulkomaisia merkkejä, vanhaa suomalaista tavaraa, kirppispuoli ja designia. Löysin sieltä nuo Bloomingvillen lamput, joita olin miettinyt makkarin peilin päälle, ja ne olivatkin hurjasti isompia kuin mitä kuvittelin. On siis todellakin aina hyvä nähdä livenä, nettishoppailu ei kerro mitään. Erään ihanan kellonkin, ja veitsitelineen, ja julisteen, ja keittiöpyyhkeen löysin täältä. Joskaan mitään edellämainituista en ostanut. Pientä kolmen euron yhden kukan maljakkoa en kuitenkaan voinut vastustaa.



Anton & Antonissa on kiva käydä fiilistelemässä ruoan kaunista esillepanoa.



Kruunun antiikissa fiilistelin ihania kattokruunuja muita vanhoja esineitä.


Tätä erikoista putiikkia Liisankadulla katselin vain ikkunan läpi, sisään päästäkseen olisi pitänyt soittaa ovessa lukevaan numeroon. En viitsinyt, joten täytyy joku toinen kerta mennä uudestaan vaikkapa Markin kanssa. Luulenpa että tuoltakin irtoaa aika monta mielenkiintoista tarinaa.




Anne's past & present myy myös monia ihania merkkejä ja siinä seassa vanhaa tavaraa. Tuoreet kukat liiketilassa tuovat kyllä ihanaa tunnelmaa, ja vihreäksi maalattu seinä oli todella kaunis.


Helsinki, olet ihana!

27 kommenttia

  1. Ojoj pitää varmaan käydä kattoo noi läpi joku päivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli monta muutakin liikettä tuolla kaduilla, joista ei nyt tullut mainintaa :)

      Poista
  2. Tänään myös kuljin kameran kanssa Helsingissä, vettä tuli ihan kiitettävästi kulkumatkani aikana joten aprit kännyräpsyt nopsaa ja kameran kortti on täynnä muutaman putiikin kuvia, postausta luvassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, sateella on kyllä parempi pitää kamera kassissa.. Postausta tulemaan siis!

      Poista
  3. Krunikka on kyllä <3 Oma soppensa keskellä ihanaa kaupunkia, mutta kuitenkin syrjässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Helsinki on niin ihanan polveileva.

      Poista
  4. ei vitsi mä mietin tota sumuista helsinkiä punavuoressa tiistaina ja ihailin ääneen tätä kaupunkia! niin siisti ilma jotenkin, vähän mystinen! ihania kuvia oot ottanut ja sairaan mielenkiintoisissa liikkeissä oot pyöriny :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän semmonen Twin Peaks -fiilis! Hih kiitos, oli kyllä mielenkiintoisia putiikkeja, pitäis käydä useammin.

      Poista
  5. Oletko sä niin pentu, että nimität Play It Again Sam-liikeen myyjää rouvaksi? Kyllä hän on ihan tunnettu henkilö mediassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hah :D mikä kommentti tää on? Eihän se nyt edes niin tunnettu ole. Ehkä "legendaarinen" vanhemmalle keskustasukupolvelle, mutta en kyllä sanoisi, että "mediassa". Varmaan on joskus johonkin Anna-lehteen haastateltu who knows.

      Poista
    2. "Kyllä hän on ihan tunnettu henkilö mediassa."

      Kerrot varmaan mielelläsi lisää. :)

      Peetasta en tiedä, mutta itse ainakin olen sen verran pentu, että en kirjoittaisi noin ilkeää ja informaatioarvoltaan mitätöntä kommenttia edes anonyymisti internetissä.

      Poista
    3. No täytyy myöntää etten tiedä kyseisen henkilön parisuhdestatusta, mutta iän puolesta ajattelin että voisi olla kohteliasta kutsua rouvaksi. En tosin tiedä miten se liittyy medianäkyvyyteen, hmm.. Ihana tyyppi kuitenkin oli hän!

      Poista
  6. Noniin, viikonlopun kaupunkikierros tiedossa siis :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
  7. Oi, tuli oikeen Helsinkiä ikävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voih, visiitille siis :)

      Poista
    2. Asun ulkomailla eli nyt ei pääse :), mutta Helsinki on kotikaupunki ja yksi lemppareista ain <3!

      Poista
  8. Ihania - ihania kuvia :) alkoi tehdä Helsinkiin mieli :)

    VastaaPoista
  9. hups kommentoin tolle yhdelle vaan, mutta unohdin, ihana postaus!! :) koti-ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe kiitos, kiva kuulla! Sun Pietari-kuvat on myös aina ihania.

      Poista
  10. Oot olllu mun kotikulmilla =) noita täytettyjä eläimii tulee moikattuu pari kertaa viikossa, haha! :D lystikkäitä. Kivan mystinen tunnelma näis kuvissa, bueno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihana sumu! Sulla on kyllä ihanat kotikulmat :)

      Poista
  11. Helsinki on kyllä yks mun lempparipaikoista ja näyttää kiinnostavalta säässä kuin säässä. Kauniita kuvia olet ikuistanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä hyvä asua, sopivan kokoinen kaupunki :) Onneksi on näitä kauniita vanhoja taloja tuomassa fiilistä!

      Poista
  12. Tuo Anne's Past & Present on nykyään ihan mun suosikkikauppa! Se osuu kaiken lisäksi vaarallisesti just lounastaukomatkojen tuntumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O-ou, sä sitten ainakin tiedät hyvin valikoiman ulkoa ;)

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall