Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VAATESÄILYTYS


Saan jonkin verran kyselyitä tuosta makkarin vaatesäilytysjärjestelmästä, ja ajattelin nyt vihdoin tehdä ihan oman postauksen siitä aiheesta (kuten lupailin jo aikoja sitten). Vaaterekkisysteemi on siis ostettu Ikeasta, ja se on Stolmen-sarjaa. Samaan sarjaan kuuluu kaikenmaailman hyllyjä, peilejä ja muita laatikoita joita voi kiinnitellä noihin pystytankoihin, mutta halusin meille ihan vain nuo vaakatasossa olevat vaatetangot jotta kokonaisuus pysyisi selkeänä. Lisäksi meillä on muut säilytystilat housuille yms, mutta ylivoimaisesti eniten henkareissa pidettäviä vaatteita joten tämä oli meille sopiva ratkaisu.


Koko homman ideana ovat nuo paksut pystytangot, jotka kiristetään lattian ja katon väliin, ja ne porataan muutamalla ruuvilla kattoon kiinni. Ne siis vain nojaavat lattiaan eikä seinäänkään tehdä mitään reikiä. Me porattiin kattoon kaksi ruuvia per tanko, koska ajateltiin että säästetään reikiä jos jätetään se yksi ruuvi laittamatta. Ja ihan hyvin pysyvät niinkin kun ei me noihin nojailla kuitenkaan.


Pystytankojen väliin kiinnitettiin kiinnikkeillä vaateripustustangot, joiden korkeuden sai itse vapaasti valita. Ylemmät tangot ovat Markin vaatteille, ja alemmat minun joten molemmat ylettävät hyvin omiinsa. Ostettiin vielä pesulasta kasa samanlaisia henkareita, ja kokonaisuus näyttää suhteellisen siistiltä kun vaatteet ovat vielä värijärjestyksessä.


Joku saattaa miettiä että pölyyntyvätkö vaattet tuossa, mutta itse en koe sitä mitenkään suurena juttuna. Meillä kuitenkin imuroidaan ja pyyhitään pölyt joka viikko. Itse aina omalla vuorollani huiskin pölyhuiskalla tankojen ja henkareiden päältä pölyt pois sekä vähän taputtelen vaatteita ennen niiden järjestelyä, mutta en usko että Mark on ihan niin tarkka omalla vuorollaan hah. Ja käytetäänhän me noita vaatteita, joten ne käyvät silloin tällöin pesussa. Olen ennenkin pitänyt vaatteita pienemmässä rekissä, ja huomasin silloin kyllä pölyyntymisen kun en kummemmin huolehtinut niiden huiskuttamisesta. Eli onhan siitä oma hommansa, mutta en missään nimessä olisi halunnut tuohon kiinteää vaatekaappia, koska se olisi vienyt enemmän tilaa ja näyttänyt tosi tönköltä mielestäni.


Tankojen asentaminen oli periaatteessa helppo juttu, mutta oli tuossa oma säätämisensä kun meillä täällä vanhassa talossa ovat lattiat, katot ja seinät vinossa toisiinsa nähden. Joten koitimme saada ne näyttämään mahdollisimman suorilta. Yksin tuon järjestelmän kokoaminen voisi olla aika haastavaa, mutta kahdelta ihmiseltä se kävi ihan hyvin kun toinen asensi ja toinen piteli tankoja.


Tuo meidän kokonaisuutemme sisältää siis 3 pylvästä, neljä vaatetankoa, yhden paketin päätykiinnikkeitä ja yhden paketin ripustuskiinnikkeitä (keskitankoon). Kokonaisuus kustansi 125€. Leveyttä kokonaisuudella on 240cm, ja keskitankojen keskikohta on 32cm päässä seinästä. Mittasin sen niin että henkarit mahtuvat heilumaan vaatteineen tangoissa törmäämättä seinään. Tuossa piti huomioida se, että kiinnikket toivat lisää senttejä kokonaisuuteen. Aika kivasti se tuohon kohtaan sopi, ja ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Äsken tosin yksityiskohtia kuvatessani huomasin että keskitanko oli hieman valunut alaspäin, joten se piti nostaa ja kiristää uudelleen. Toivottavasti ne nyt eivät ala valumaan sen enempää, koska olisi aika ikävä yllätys jos joku kerta tuo kokonaisuus olisi rymähtänyt alas..!

9 kommenttia

 1. Todella kivan näköinen! Jos meillä olisi kotona yhtään enemmän tilaa, niin aivan varmasti kyllä hommaisin meillekkin jonkun tuollaisen vastaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan kaimaa: Jos mahdollisuus olis, niin tämän haluisin kotiini ehdottomasti! Nuo henkarit on kivat, onneks ne ei vaadi tilaa :)

   Poista
  2. Pienempään tilaan vaikka kaks pystytankoa! :) Ja joo noi henkarit oli ehdottomasti hyvät senkin takia että ovat noin kaposet. En tiedä mitään tyhmempää kuin paksut puiset henkarit..!

   Poista
 2. kiitos tarpeellisesta postauksesta! yllätyin miten halpa viritelmä loppujen lopuksi. tuo värijärjestys aluks vähän nauratti, mutta kun tarkemmin miettii nii varmasti aika suuri muutos ois ulkonäössä jos kaikki oiski sekasin. ps markilla on aika monta valkosta t-paitaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep sama, mut ku kelaa niin onhan se varmasti paljon iisimpää löytää päällepantavaa kun saman sävyset vaatteet on yhdessä kohdassa, jos siis vaan tietää minkä väristä haluaa tänään pukea päälle :)

   Poista
  2. Toi näyttäis aivan totaalisen erilaiselta jos vaatteet ei olis missään järjestyksessä. Jos tota ei järkkäilis niin alkais aika nopeesti näyttää todella kaoottiselta ja törkeeltä :)

   Poista
 3. kelpais munkin asuntoon tuollainen viritelmä - harmi vaan että kaapit on kiinteät eikä niitä saa roudattua ulos :--(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh :/ Meillä ei juurikaan ollut kaappeja joten jotain piti keksiä =)

   Poista
 4. Täällä Hermannin saunan talossa olis reilut 30 tollasta henkaria jos haluu hakea! En säilytä kauaa kun olen muuttamassa.

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall