Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

CANGGU LIFE


Viikko reissussa on hujahtanut nopeasti, enää kaksi jäljellä. Vaihdoimme villasta Cangguun homestay -majoitukseen, joka ei suinkaan tarkoita jonkun kodissa asumista, vaan tämä on enemmänkin hostellityyppinen ratkaisu.


Canggu on aika jännä paikka. En ollut hirveästi ottanut itse etukäteen selvää Balista, koska ajattelin että liiallinen infon hakeminen saisi minut haluamaan eri asioita kuin mitä ystävilläni oli mielessä. Canggu pääsi siis yllättämään, monella tapaa. Täällä skootterit ruuhkauttavat kuoppaisia teitä, joiden varsilta löytyy toinen toistaan coolimpia kahviloita ja trendikkäitä ravintoloita. Tämä on länsimaalaisen paratiisi keskellä indonesiaa. Todella erikoinen konsepti, jota en oikeastaan osannut odottaa. On ihanaa saada smoothie bowleja ja hyvää kasvisruokaa helposti, mutta jotenkin tästä tulee pikkuisen hassu fiilis. Canggu on kuin trendikäs länsimaalaisten kansoittama turistikylä, joka tulee varmasti tulevina vuosina ruuhkautumaan turisteista entistä enemmän. Joka paikassa on rakennustyömaa kesken.


Turisteilta tottakai pyydetään kaikesta korkeampaa hintaa, ja mentiinkin ostamaan torille hedelmiä, joista kaupassa pyydettiin moninkertaista kilohintaa. Teimme viimeisenä päivänä villalla ihanan hedelmä-aamiaisen, jollaisista tulee aina kotona vain haaveiltua.


Siistejä vaatekauppoja, kaikkiahienoja mestoja ja ihania yksityiskohtia pursuaa niin paljon, että täällä kyllä instafeedi laulaa. Koitan olla shoppailematta mitään turhaa, mutta ehkä hieman haaveilen ostavani täältä macrame-ryijyn, joita täällä näkyy paljon.


Tyylillisesti tämä on kyllä ihan niin minun paikkani, kuin olla voi. Kuumuus on vain vähän liikaa. Päivisin  hiki valuu ja naama punottaa kuumuudesta niin pahasti että ei tuolla voi edes kävellä kilsaa pidempää matkaa. Kävelyteitä ei ole, ja kaikki kulkevat skoottereilla. Oma menopeli on pakko vuokrata, jos mielii päästä paikasta toiseen. Täällä ei ole mitään tiettyä keskustaa, vaan kaikki paikat on aika kaukana toisistaan. Pikkuisen voi toki kävelläkin, mutta oikeasti ei tuossa kuumuudessa pitkälle pötki.


Kävelin eilen meidän majapaikan lähellä vähän ympäriinsä, tsekkasin tien rantaan, ja meinasin kuolla siihen paahteeseen. Aluksi vähän ihmettelin että no mitenniin ei voi kävellä, mutta nyt ymmärrän. Lisäksi täällä kuulemma aika helposti ryöstetään jos illalla lähtee yksin käppäilemään.Hyviä ruokapaikkoja täällä on vaikka millä mitalla, ja meillä on täällä kavereita jotka ovat olleet täällä jo hieman pidempään, joten hekin tietävät hyvin paikkoja. Ei ole siis tarvinnut itse ottaa juuri selvää suosituksista. Voisin ehkä jonkin postauksen kerätä hyvistä kahviloista ja ravintoloista! Tänään esimerkiksi käytiin super kivassa Crate cafessa aamiaisella. Siellä oli täydelliset betonipuitteet ja herkulliset smoothie bowlit. Ja nämä tuoreista hedelmistä tehdyt smoothiet ja mehut ovat ihan omaa luokkaansa. Hinnatkin ovat huokeita. Kookosmehua saa joka paikassa tuoreesta kookoksesta tarjoiltuna noin euron hintaan.
Sinänsä ymmärrän miksi monet tulevat tänne viettämään talvea, elämään kuin yhtä pidennettyä sunnuntaita. Itse en kyllä tähän kuumuuteen uskoisi tottuvani, mutta katsotaan kun onnistun saamaan vähän väriä niin ehkä se punoituskaan ei enää niin näy :D
Meillä on suunnitelmana tehdä reissuja Uluwatuun ja Ubudiin, ja pitää tukikohtana tätä Canggua. Eilen oltiin rantabaarissa katsomassa täydellistä auringonlaskua, kuulemma sattui kohdalle hienoin pariin kuukauteen!Batu Bolon beachilla soi tekno ja maissin tähkiä sai ostettua evääksi juomien kylkeen. Olo oli kuin Ääniwallin Vumeissa, mutta sanoisinko että puitteet olivat ehkä pikkuisen paremmat.


1 kommentti

  1. Moikka! Katsoin tänään snäpyjäsi ja sanoit, että sinulla on paljon ylimääräistä aikaa siellä (eihän se ollut sarkastinen kommentti? :D). Pakko kysyä, että miksi ihmeessä olette olleet samassa paikassa niin kauan? Jokaisella tulisi varmasti samassa suhteellisen pieneltä näyttävässä paikassa todella tylsää. Balilla on todella paljon nähtävää, joihin kaikkeen kolmen viikon saisi kulutettua todella hyvin. Balia ja Gili-saariakin voisi kiertää esimerkiksi vaihtamalla oleskelupaikkaa vaikka neljän päivän välein, jotta ei tulisi tylsää. Taksien tai ajajienkin käyttö on kaiken lisäksi niin halpaa, ettei siihen paljoa rahaa kulu. En saanut blogisi haulla selville, oletko käynyt siellä aikaisemmin, mutta vaikka olisit, niin siltikin tekemistä varmasti riittäisi. Nimimerkillä ihmettelijä, joka on vittuuntunut tähän pakkaseen ja haluaisi mielellään vaihtaa paikkoja kanssasi. :D

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall