Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

AIRY PENDANTS | OLKKARIIN LAMPPUVAIHTOEHTOJA

Flos  |  Koushi

Kajsa Cramerin koti Ay Illuminate Z1

Flos Taraxacum & Viscontea
Mark Eden Schooley  |  Interior
Kerroin viimeksi että haaveilen olkkariin kunnon lampusta, jotta pääsisimme eroon siitä kolmen pallon väliaikaisversiosta. Visioni lampun suhteen on ollut sama jo pidemmän aikaa; ilmava, suuri ja vaalea. Jo ennen muuttoa nämä samat vaihtoehdot pyörivät mielessä, mutta budjettiversiona syntyi Ikean riisipaperipalloista valaisin. Joku teistä viimeksi kysyi että onkos minulla sitten mielessäni joku tietty lamppu, niin tajusin etten ole tainnut kertoa suunnitelmistani täällä ääneen lainkaan. Nämä lamput ovat aika tuttuja ja joidenkin mielestä ehkä vanha juttu jo, mutta itse en kyllä pääse näistä ihanuuksista yli enkä ympäri. En voisi kuvitella mitään muuta meidän olkkariin. Seuraavia lamppuja olen pyöritellyt mielessäni pidempään:

1. Ay Illuminaten bamburunkoisia ja puuvillakankaalla verhoiltuja valaisimia myydään monessa eri koossa ja mallissa. Tuo isoin Z1 on metrin korkuinen, eli liian iso meille. 65cm kokoinen voisi olla passelimpi mutta ehkä tuo bambu ei nyt kuitenkaan ihan sytytä, ja pienemmissä malli hieman muuttuu eri näköiseksi.

2. Mark Eden Schooleyn suunnittelema hauska valaisin on melko samantyylinen kuin yllä mainittu, mutta runko on rautalankaa. Tästä on näkynyt paljon diy-versioita, ja mietinpä itsekin oman lampun väsäämistä itse. Luultavasti tuo lamppu kuitenkin tilatessa tulee kotiin osissa, ja rautalangat ja kankaan saa itse kasata lampuksi, eikä siitä nyt ihan 500e viitsisi maksaa. Tämä lamppu saa näyttääkin tosi ronskilta ja hassulta, joten täytynee ottaa asiaksi askartelu. Omaan käyttöön se on luvallista. Remodelistan ja Villa Beatan blogeista voi katsastaa diy-ohjeita. Mutta olisiko se sitten taas väliaikaisräppellys toisen perään, sitä ei voi tietää ennen kuin kokeilee.

3. Flosin Taraxacum ja Viscontea -valaisimissa on samaa henkeä, mutta näissä hinta karkaakin sitten jo yli tonniin eli näistä voi tosiaan vain haaveilla. Säiemäisesti kieputettu kupu tuo mieleen hämähäkinseitin, johon on kääritty joku ötökkä. Tuo materiaali on aika erikoista, se muuttuu lämmetessään joustavaksi. Hienoja ja aikaa kestäviä!

These lamps I have been dreaming about and I am getting really tired with our living room diy-lamp. So maybe one of these will move in during the summer. My mind hasn't changed for over a year so I think I have considered the options long enough. :) The Koushi lamp by Mark Eden Schooley is my favourite one. But diy- version is really tempting me..

9 kommenttia

 1. noi on kyllä kaikki ihan "teidän olohuoneen näköisiä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks oo! Ihan mikä tahansa kyllä kävis tänne.

   Poista
 2. Ja nuohan on helppo tehdä itekin ;)

  VastaaPoista
 3. Miksi sä haluat vaihtaa valaisinta? Tuo teidän riisipaperipallo on hyvän näköinen ja muutenkin mainio idea. Kiinnitti ainakin mun huomion ekoissa kuvissa. Jos saisin valita, en ottais mitään noista yllä olevista, vaan pitäisin pallukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska mä en tykkää siitä pallosysteemistä tarpeeks paljoa. Se tuli väliaikaiseksi ratkaisuksi, ja aika alkais olee kypsä. ;) Mutta jos sä tykkäät siitä niin voit vaikka sit ostaa sen multa pois kun hommaan uuden!

   Poista
  2. Muuten hyvä, mut se ei mahdu meille :)

   Poista
 4. Yksi vaihtoehto olisi vielä tämä Petit frituren Moire. Sitä saa nyt myös valkoisena. http://www.petitefriture.com/fre/33/ma-wishlist/produits/fiche_produit/55/185

  Tein tuosta postauksen omaan blogiini
  http://reelinki.blogspot.fi/2014/01/moire-pendant-lamp.html

  Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tossa lampussa on kyllä samaa henkeä. :) Mutta jotenkin se ei minun makuuni ihan kolahda, tykkään noista vähän pyöreämmistä linjoista. Kiitos ja oikein mukavaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall