Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

REMONTIN JA MUUTON JÄLKEISIÄ TUNNELMIA
Koko syksy oli kyllä hullua aikaa. Haaveilin väsyneenä tästä hetkestä, kun muutto on jo takanapäin ja  olisi myös vapaa-aikaa. Remontin intensiivisyys pääsi hieman yllättämään. Kuvittelin, että tuossahan pieni kaksio nyt rempataan ihan parissa kuukaudessa, vasemmalla kädellä. Onhan näitä isompia toimistoremppoja tullut töissä pyöriteltyä jo enemmänkin. Mutta ei, ilmeisesti hyppäsin suoraan syvään päähän siinä kohtaa, kun myös keittiö siirrettiin ja kylppäri remontoitiin. Vastoinkäymisiä tuntui tulevan jatkuvalla syötöllä lisää, vaikka millään ei olisi jaksanut edellisiäkään hoitaa. Pakkohan ne kaikki oli tietenkin selvittää yksi kerrallaan. Ja jotenkin kummassa täällä sitä nyt ollaan oltu uudessa kodissa kohta jo kuukauden verran. Koti oli vielä vaiheessa muuton aikaan, mutta kylppäri onneksi oltiin saatu käyttökuntoon ja valmiiksi. Se oli ehdottomasti vaatimus, jotta pystyimme muuttamaan. Mitä nyt viimeksi tänään taas oli putkimies kaksi tuntia selvittämässä putkivuotoa, joka onneksi saatiin kuntoon. Ja vaatehuoneeseen oli unohdettu tehdä korvausilmaputki, joka pitää tietenkin vielä asentaa. Eli ei tässä vielä valmiita olla todellakaan.


Muutto hoitui onneksi muuttofirman avulla, sillä roudaamiseen eivät omat voimat olisi millään riittäneet. Itseasiassa voimat loppuivat parisen viikkoa sitten ihan kokonaan ja jäin töistä saikulle keräilemään voimiani. Töissäkin on ollut todella vaativaa ja haasteellista. Mutta nyt on tuntunut hyvältä kuunnella itseään, pysähtyä hetkeksi ja keräillä ajatuksia. Tehdä semmoisia kevyitä inspiroivia juttua, ja ihan vaan nukkua. Kynttilöitä menee paljon. Onneksi koti on nyt siinä pisteessä että voi jo pysähtyä kynttilöiden äärelle, koska minun mieleni ei pääse lepäämään, jos ympärillä on kaaos.Muuton kynnyksellä tuli maalattua paljon! Maalasin kaikki asunnon seinät kalkkimaaleilla, siitä lisää myöhemmin. Halusin tietysti hoitaa kaiken mahdollisimman pian pois alta. Makkarin kerkesin maalaamaan juuri muuttoa edeltävänä päivänä. Se olisikin ollut mahdotonta myöhemmin, sillä sänky peittää aikalailla koko pienen makkarin kolme seinää. Näissä kuvissa näkyy oikeastaan jo tosi valmis koti, eikä ollenkaan sitä remppapölyä, sahanpurua, väsymystä ja rautakaupoissa ravaamista. Todellisuudessa remontin koordinointi vaativan päivätyön ohessa oli kyllä todella mehut vievää. Selasin just puhelimesta kuvia pidemmälle enkä edes halua nostaa niitä kuvia siitä todellisuudesta tähän postaukseen kuvitukseksi. En todellakaan halua kuulostaa valittajalta, mutta en halua myöskään vähätellä remontin haastavuutta. Kyllä siinä tuli itkettyä muutamat epätoivon itkut ja opittua erittäin paljon. Ensi kerralla sitten tietää varautua moneen asiaan ihan eri tavalla. Ei sillä, että tässä mikään kiire olisi lähteä seuraavaa remonttia kohti vielä. 


Tämä on nyt koti. Ikioma ja ihka ensimmäinen minun oma kotini. Turvapaikka, jossa minun ja poikaystäväni yhteinen elämä tapahtuu. Tästä ei ole tarkoitus lähteä mihinkään vielä ainakaan pariin-kolmeen vuoteen. Nyt on tarkoitus päästä tasaamaan elämää rauhallisemmaksi, ehtiä näkemään kavereita ja perhettä. Keskittyä omaan hyvinvointiin. Oma koti on ollut tavoite ja iso haave, jonka vihdoin pääsin toteuttamaan. Sen eteen piti tehdä paljon töitä, vetää säästökuuria, ottaa selvää asioista ja olen ylpeä siitä että olen saanut tehtyä tämän kaiken. Vaikka apua ja tukea olen onneksi saanut. Täysin yksin en olisi selvinnyt, eikä onneksi tarvitsekaan.


Kodin sisustukselliset ratkaisut on tehty sillä silmällä, että ne miellyttävät minua itseäni. Tottakai tarkoitus on saada tämä myytyä sitten kun sen aika koittaa, mutta se ei ole ollut ainoa kriteeri pintamateriaalivalinnoissa. Vihdoin pääsin itse päättämään, että miltä minun kotini näyttäisi! Pääsin kokeilemaan ja leikittelemään. Toteuttamaan omia haaveita. Ja näyttämään muillekin että millainen makuni on. Ettehän te tiedä, sillä edellinen vuokrakämppä ei kerro minusta. Kotihan on minulle tietenkin tosi henkilökohtainen asia, ja koska elän ja hengitän sisustusmaailmaa, niin koen kotini erittäin tärkeäksi itseilmaisun välineeksi. Voi kuulostaa hassulta, mutta olen kyllä ihan tosissani tämän asian kanssa. :D Kaikilla on omat tärkeät juttunsa. 


Puolitoista viikkoa meni kokonaan ilman sohvaa, joka oli ihan hyvä juttu koska aluksi oli muutenkin ahdasta ja kaaos. Ihan ekana saatiin makkari valmiiksi. Se saatiin oikeastaan jo muuttopäivänä kuntoon! Olin huolehtinut että verhokiskot ovat ehdottomasti paikoillaan ennen muuttoa, jotta sain heti ripustettua samettiverhot makkariin. Poikaystävä kasasi uutta sänkyä työpäivän verran ja minä juoksin vielä muuttopäivän iltana Rediin hakemaan lakanoita, jotka olin kokonaan unohtanut ostaa isomman sängyn päivityksen yhteydessä. Pikkuhiljaa kaaosta saatiin selätettyä tavaroiden löytäessä paikkojaan. Isä ja pikkuveli kävivät muutaman kerran auttelemassa kalusteiden, valaisinten yms kiinnittelyissä ja sekä poraamisissa. 


Keittiö oli tosiaan muuton aikaan täysin vaiheessa, mutta pikkuhiljaa se saatiin kasattua seuraavien viikkojen aikana. Jääkaappi ja uuni olivat käyttökunnossa, mutta ilman kivitasoa ja juoksevaa vetttä mentiin pari viikkoa. Noutoruokaa, ulkona syömistä ja pakastepizzoja meni! Keittiön kalusteet oltiin saatu jo ennen muuttoa ajoissa paikan päälle, mutta siinä oli monta monituista työvaihetta ennenkuin kaikki saatiin täysin valmiiksi. 


Ensimmäisinä viikkoina koti tuoksui vasta maalatulle ja rempalle. Uudelle. Nyt koti alkaa tuoksumaan meidän kodille. Olenkin tosi ahkera tuulettaja ja monenlaisten tuoksujen suurkuluttaja. Tuoksukynttilä palaa tälläkin hetkellä tässä pöydällä läppärin vieressä.


Huonekalut ovat suurimmaksi osaksi nyt jo löytäneet paikkansa, mutta viimeksi tänään olen tehnyt pieniä muutoksia. Aion kertoa tarkemmin kodin materiaalivalinnoista ja sisustuksesta tulevissa postauksissa, mutta olisi tuntunut hullulta hypätä niihin suoraan. Tämä fiilispostaus tuntuu oikealta tähän väliin. Pieni pohjustus ja tuuletus.Nyt tuntuu hyvältä! 

16 kommenttia

 1. Hieno olkkarin seinäväri! Mikä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olkkarissa ja eteisessä on Decorativin kalkkimaali sävyssä Sand :)

   Poista
 2. Äh mun äskeinen kommentti katos jonnekin, eli laitetaan uudelleen: sulla on kyllä upean näkönen kämppä! Remppaan ite noin kymmenen neliötä pienempää yksiötä Taka-Töölössä ja ihanaa nähdä, että joskus se remonttikin päättyy �� Hei piti kysyä sun kylppärin sauma-aineesta. Olen itse laittamassa lattiaan (Laattapisteen) marmorikuvioista hexagonia. Valittiin myyjän kanssa sauman väriksi harmaa, mutta olen nyt jälkikäteen alkanut miettiä, tuleeko kokonaisuudesta liian levoton. Satutko muistamaan, minkä merkin sauma-ainetta sä käytit omassa lattiassasi ja minkä sävyn valitsit? Sulla lattia näyttää tosi hyvälle, ja harmaa sauma sitoo kivasti marmorikuviota yhteen. Kiitos tosi paljon jo etukäteen, vastauksesta olis paljon apua �� - Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se päättyy vaikka ei siltä kaiken sen rempan keskellä tunnukaan :D Tsemppiä kovasti!! Mulla on kylppärin lattiassa Pukkilalta Weberin Marble-sävyinen sauma. :)

   Poista
 3. Uskomattoman kaunis ja tyylikäs kokonaisuus! Niin hienolla visuaalisella näkemyksellä luotu. Aivan unelmakoti!

  VastaaPoista
 4. Hei! Onko teillä makuuhuoneen liukuovi peiliä? Mistä se on hankittu ja oletko ollut tyytyväinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on peiliä! Tilasin peililiukuoven mittatilauksena Lasilinkin Essi's collectionilta ja olen kyllä tosi tyytyväinen ollut. :)

   Poista
 5. Mikä toi eteisen valkea kaappi on? Olisi tosi simppeli vaihtoehto meillekin.

  VastaaPoista
 6. Huikean kaunis kokonaisuus! :) Onko seinien väri mitä sävyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kaikissa seinissä on Decorativin oma kalkkimaali, olkkarissa ja eteisessä sävy Sand, ja makkarin puolella Chocolate brown. :)

   Poista
 7. Toivottavasti vielä huomaat kommentin näin vanhaan postaukseen! Mistä oot löytäny noin täydellisen väriset samettiverhot makkariin? Oon kattonut kaikki Jotexit ja Ellokset ja H&Mt sun muut, mutta kaikissa vaan joko ruskeeta, harmaata tai tosi kellertävää beigeä. 🥵

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on just jotexilta! :) Simone beige nimeltään, mut vähän tolleen kyl taittaa punertavaan käytännössä.

   https://www.jotex.fi/simone/simone-monitoimiverhot-2-pakk/1043903-03-220?extcmp=01_FI_SEM_G4_03&gclid=CjwKCAiAnfjyBRBxEiwA-EECLOxo76hZtf48At3gDJ5F54cJ17Nl5Scn_aT7ooOeDWWb67f0Qf7J0hoC7ekQAvD_BwE

   Poista
  2. Ooo, kiitos linkkauksesta! Katoinkin just noita, on jotenki tosi eri väriset netissä. Onko ollu muuten ihan laadukkaat ja nätisti laskeutuvat? :)

   Poista
  3. No problem! Onneks satuin just tänään katsomaan blogin kommentteja! Oon kyllä ollut tyytyväinen, pimentää tosi hyvin ja laskeutuu kauniistil. Höyrytin ne kerran höyrystimellä ja sen jälkeen olleet tosi kauniit. :) Ja sävy vaihtuu kauniisti. Jos laitat mulle vaik insta directis viestii nii voin laittaa jotain videota lisää.

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall