Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VALMIS KEITTIÖYhteistyössä Blaun kanssa. Keittiöstä saatu alennusta näkyvyyttä vastaan. 

Uuden kodin Blaun toimittama keittiö on nyt ehtinyt olla pian parisen viikkoa käytössä! Ihanaa päästä tekemään ruokaa omassa keittiössä ja nähdä miten kaikki suunniteltu toimii käytännössä. Huomaan ihastelevani vähäeleistä keittiötä kotona ollessani tuon tuosta, sillä kaikki tuntuu vielä niin uudelta ja ihmeelliseltä. Tykkään kovasti siitä, että keittiön korkean seinustan kaikki kaapit saa täysin kiinni ja sillä tavalla keittiötä suurimmaksi osaksi pidetäänkin. Lisää laskutilaa kätkeytyy ovien taakse ja piilossa saa säilytettyä jokapäiväisiä keittiövälineitä, ilman että niiden tarvitsee olla esillä. Tumma savutammi-viilu näyttää tyylikkäältä ja kokonaisuus on muutenkin tosi kalustemainen. Mustat vetimet uppoavat kokonaisuuteen saumattomasti, yläkaapeissa on pomppusaranat. Valkoinen terrazzotaso kirkastaa ja raikastaa muuten tumman keittiön ilmettä ihanasti ja taso on tuntunut käytössä hyvältä.Keittiön suunnittelu sisältää valtavan määrän teknisiä yksityiskohtia, joista ei onneksi tarvitse itse huolehtia, jos käyttää apuna ammattitaitoista keittiötoimittajaa. Minä olen kova kyselemään, jos en jotain tiedä, ja luotan mielelläni siihen että ammattilaiset auttavat. Itselläni oli kirkas visio sitä, miltä keittiö näyttäisi, ja Blaun suunnittelijat sitten tekivät piirrokset ja kertoivat minulle mitä on mahdollista toteuttaa ja mitä ei. Heidän avullaan saimme siis yhdessä suunniteltua unelmakeittiön juuri meidän tarpeisiimme. Keittiöammattilaiset tietävät esimerkiksi mihin kohtaan astianpesukone kannattaa sijoittaa, he tekevät tarkistusmittauksen paikan päällä ennen kuin keittiökalusteet tilataan, heiltä voi kysyä apua asennuksen aikana ja jos omat ideat ovat raakileita, suunnittelijoilta löytyy paljon ideoita sekä kokemusta erilaisista toteutuksista. Blaun liikkeessä on myös mielettömän kauniita ja inspiroivia keittiökokonaisuuksia esillä, joten suosittelen ehdottomasti käymään siellä paikan päällä. Pirjo ja muut Blaulaiset laittavat aina kahvit sekä muut herkut valmiiksi ja palvelevat mielettömän positiivisella otteella joka kerta. Showroomilla käymisen jälkeen on aina kiva fiilis!

Blaun sivuilla kerrotaan yksityiskohtaisemmin, miten pääset alkuun keittiösuunnitelman kanssa ja kuinka tilausprosessi sekä keittiön toimitus etenee.Hanaksi valitsin Blaun valikoimasta Tapwellin mattamustan ja tyylipuhtaan  Arman-keittiöhanan,
jossa on astianpesukoneliitäntä. Altaana toimii Lapetekin valkoisesta kivikomposiitista valmistettu Blanco Subline, joka sulautuu tyylikkäästi kivitasoon. Hana toimii keittiössä katseen kiinnittävänä yksityiskohtana. Keittiön seinät on käsitelty Decorativin kalkkilaastilla sävyssä Sand, jonka päälle asennettiin suojavaha. Täten kalkkilaasti seinässä kestää pyyhkimistä ja roiskeita. Tästä lisää myöhemmin!
Liesitaso, lisää työskentelytilaa ja säilytystilaa löytyy sujuvasti kiskoilla sivuun liu'utettavien aamiaiskaappi-tyylisten ovien takaa. Terrazzotaso jatkuu välitilan seinustalle. Kaappien sisään kätkeytyy liesituuletin, joka toimii aktiivihiilisuodattimella ja sen putki menee kaappien sisällä piilossa ylös. Sisempien kaappien alareunassa piilossa menee ledinauha, joka tuo hyvin valoa pimeinä talven kuukausina työskentelytasolle. Keittiön ainut pistorasia löytyy niin ikään kaapin sisältä, sisempien kaappien alta kulmasta. Sisemmät pikkukaapin ovet ovat 3,5cm ylipitkät, jolloin liesituuletin ja ledinauha jäävät nätisti piiloon.Remonttiviivästyksiä 

Noh, niitä on kuulemma aina! Loppuremontin aikaan olin jo tottunut siihen että moni asia venyy, ja keittiön kanssa en jaksanut enää stressata liikaa, sillä tiesin että lopputulos palkitsee jokatapauksessa. Sähkömies kävi viime viikon perjantaina asentamassa sähköt ja valaisimet, jotka olivat viimeinen silaus keittiön toimintaan saattamiseksi. Blau toimitti keittiökalusteet sovitusti lokakuun puolivälissä, ja arvelinkin että sitä ei ehditä ihan kokoamaan valmiiksi kaikkine työvaiheineen ennen muuttoa. Se oli ihan ok, sillä ajattelin että pystymme kyllä muuttamaan vaikka keittiö ei olisikaan vielä käyttökunnossa. Olisin myös voinut viivästää muuttoa kuukaudella, mutta se olisi tuntunut hullulta kun lähes kaikki muu ehdittiin saada muuttokuntoon. :) Ja nyt kun keittiö on valmis, niin parin viikon keittiörempan keskellä eläminen on enää muisto vain!Nämä viivästykset eivät johtuneet Blausta: 

Olen instastoorin puolella jakanut matkan varrella yksityiskohtaisemmin remonttiprosessin iloja ja haasteita, ja haluan varmuuden vuoksi korostaa että nämä seikat eivät ole liittyneet keittiötoimittajaan, vaikka ovatkin muuten hidastaneet keittiöprojektin valmistumista

-vanhan talon seinät ovat sekä vinot, että erittäin hentoa materiaalia, joten keittiön takaseinä piti vahvistaa vanerilevyillä. Se selvisi vasta siinä vaiheessa, kun keittiötä oltiin jo osittain ehditty asentaa, ja yläkaappeja alettiin kiinnittää seinään. Kaapit olivat kuitenkin sen verran painavat että höttöinen seinä ei niitä kestänyt, joten kaikki piti purkaa pois ja seinän vahvistusprojekti veikin sitten oman aikansa kunnes päästiin jatkamaan kasausta.

-liesitason pitkä toimitusaika. Virolaisen nettikaupan kautta tilaamalleni liesitasolle oli annettu yli kuukauden toimitusaika, mutta se oli ok sillä halusin odottaa nimenomaan valkoista liesitasoa. Yllättäen kyseistä valkoista liettä ei koskaan saatu, ja toimituskin viivästyi tuosta kuukaudesta vielä enemmän, sillä toimitusajan koittaessa sainkin tietää ettei kyseistä liesitasoa enää valmisteta. Loppu hyvin, kaikki hyvin, sain metsästettyä oikean kokoisen lieden onneksi.

-kivitason mittavirhe. Kivitaso tuli toki Blaun kautta, mutta kivitason toimittaja Nerostein teki mittavirheen, ja ensimmäisellä toimituskerralla välitilan kivitaso oli väärän kokoinen. Uusi taso meni tietenkin Nerosteinin piikkiin ja uutta odoteltiin sitten viikon verran lisää.

-valaisinten valinta ja tilausajat. Tein nämä ostokset vasta ihan lopuksi, kun keittiö oli jo muuten valmis. Valaisinten valinta oli mukava tehdä ajatuksen kanssa. Sähkömies tuli siis vasta sitten kerralla tekemään kaikki asennukset kun olin ehtinyt saamaan valaisimetkin paikan päälle.

Kodinkoneet ja pieni jännitysnäytelmä
Uuni, liesitaso ja astianpesukone ovat kaikki normaalia kapeampaa mallia, sillä pienessä keittiössä 45cm leveä uuni, astianpesukone ja kolmipaikkainen liesi ovat kahden hengen taloudessa erittäin riittävät! Jääkaappi ja pakastin sijaitsevat vasemmassa reunassa, ja astianpesukone on oikealla tason alla päädyssä.

Kodinkoneet voi joko tilata keittiötoimittajan kautta, tai sitten ostaa itse erikseen. Jos tilaa keittiötoimittajan kautta, niin keittiötoimittaja vastaa koneisiin liittyvistä yllätyksistä. Minä päädyin ostamaan kaikki koneet itse, jonka takia pieni ongelma meinasinkin syntyä kun valitsemaani liesitasoa ei yhtäkkiä enää valmistettukaan. :) Onneksi liesitaso lopulta löytyi.

Varma valinta on siis tilata keittiön koneet keittiötoimittajan kautta, jos haluaa välttyä tällaisilta episodeilta. ;)
Valaistus on tietysti tärkeä osa keittiötä, etenkin kun se sijaitsee asunnon kauimmaisessa kulmassa ikkunaan nähden. Kattoon kuvissa näkyvän palkin taakse piiloon asennettiin spottivalaistus, joka antaa kirkkaan yleisvalon koko keittiösyvennykseen. Seinävalaisin toimii tunnelmavalaisimena iltaisin, ja se valaisee keittiötä sopivasti silloin kun siellä ei kokkailla. Kokkailuun taas paras valo on ledinauha, joka löytyy aamiaiskaapin sisältä sisempien kaappien alareunasta. Se valaisee kirkkaasti tason. Myös liesituulettimessa on vielä oma valonsa. Eli erilaisia valonlähteitä riittää! Tykkään siitä että valaistusta saa muokattua, ja olen ehdottomasti erilaisten tunnelmavalojen suurkuluttaja. Ledinauha tuli Blaun kautta, muut olen tilannut itse.Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Tuntuu siltä, että sain ihan omanlaisen keittiön. Tumma keittiö on aika rohkea, mutta toisaalta onhan musta keittiö jo melko tavallinen valinta. Savutammessa on erilainen fiilis, ja minimalistinen lopputulos tekee mielestäni arvokkaan vaikutelman kotiin. Muuten vaaleiden seinien keskellä tumma keittiö tulee upeasti esille.

Jos siis kaipaat yksilöllistä palvelua, laadukkaita materiaalia tai yksinkertaisesti kauniin keittiön, niin suosittelen ehdottomasti kyselemään Blaulta lisää. Kolme vuotta sitten perustettu yritys on täysin kotimainen, ja itse tutustuin Blauhun heti perustusvaiheessa, kun pääsin stailaamaan heille keittiökuvia. :) Minulle oli ilmiselvää, että halusin ehdottomasti keittiöni Blaulta, muita vaihtoehtoja en edes miettinyt. He osaavat vastata kaikkiin keittiöön liittyviin kysymyksiin, ja erilaiset hintatiedustelut onnistuvat myös parhaiten Blaun kautta. Blau toteuttaa keittiöiden lisäksi kylpyhuoneita sekä erilaisia säilytysratkaisuja. Saman fiiliksen saa siis tuotua esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen tai eteiseenkin saakka.

10 kommenttia

 1. Niin kauniin näköistä!

  VastaaPoista
 2. Hienostunut keittö, joka sopii hyvin tähän tilaan.
  Ihan mahtavaa nähdä että on olemassa 45 cm leveitä uuneja.
  Olen monesti miettinyt että sellainen olisi niin tarpeen pikku keittiöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Joo samaa mieltä, kapeat kodinkoneet on kyllä tosi käteviä pienessä keittiössä! Ja käytössä ne tuntuu ihan normaalin kokoisilta, ei yhtään mineiltä. Tai ehkä se johtuu siitä että useamman vuoden on jo tullut semmoisia käytettyä.

   Poista
 3. Todella kaunis lopputulos. Tulee niin tarpeeseen nämä valtavirrasta poikkeavat persoonalliset kodit. :D Näitä tutkailee mielenkiinnolla, toisin kuin toinen toisiaan kopioivia koteja. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi, kiva kuulla :) Heh joo itseasiassa tanskassa on aika paljon tämän tyyppistä tyyliä kodeissa tällä hetkellä! ;)

   Poista
 4. Siis ihan tosi tyylikäs! Vau miten näppärästi saat piiloon melkein koko keittiön :D ainoa mitä mietin on että eikö tuo ovi ole auki ollessaan tiellä kun pitäisi kokkaillessa ottaa jotain jääkaapista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yleensä tulee otettua tarvikkeet valmiiksi ulos jääkaapista mutta tottakai kesken kokkailunkin aina jotain tarvitsee. Pitää vain ottaa askel taaksepäin jotta pääsee kätevämmin jääkaapille. :) Ei mahdoton homma, siihen tottuu! Toinen vaihtoehto olisi ottaa semmoinen ovisysteemi, että aamiaiskaapin ovet saa upotettua auki ollessaan rungon sisään. Se olisi tosi kätevä, mutta tämä oli edullisempi vaihtoehto joten siksi päädyin tähän :)

   Poista
 5. Onko tietoa missä on blaun tehdas, jossa kalusteet valmistetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Suomessa, nyt en tarkemmin muista missä päin. Blau osaa varmasti kertoa paremmin. :)

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall