Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

BOBOYhteistyössä Hakola 

Uusi sohva ei sinänsä ollut ostoslistalla uuteen kotiin muuttaessa, sillä jo viitisen vuotta käytössä ollut Hakolan Filippa toimi edelleen loistavasti ja oli oleellinen osa kotia. Filippa on supermukava ja se oli säilyttänyt muotonsa vuosien saatossa moitteettomasti, en voi siis muuta kuin suositella kyseistä sohvaa! Olin kuitenkin alkanut salaa haaveilemaan pyöreistä linjoista ja uudesta kankaasta, etenkin kun uudessa kodissa olohuoneen pyöreä seinä tuntui määrittävän tilaa vahvasti. Filipan kulmikkaat käsinojat olisivat saattaneet peittää seinän pyöreää linjaa hieman liikaa. Juuri sopivasti siinä kesällä Hakolan Annaleena kertoi että Hakolalla olisi tulossa uusi sohvamalli, joka saattaisi sopia meille. Joanna Laajiston suunnittelema pyöreälinjainen Bobo hurmasi heti ensimmäisestä insta directissa lähetetystä sohvan kulman paljastavasta kuvasta lähtien. Olin aivan heti messissä!


Ensinnäkin, Bobo, miten mahtava nimi! Sehän on ihan persoona, miten mahtava sympaattinen kamu!  Bobo ei ole vain sohva, vaan se on perheenjäsen. Bobosta puhutaan tietenkin nimellä, eikä ainoastaan sohvana. Nimi viittaa kalusteen "porvallisen boheemiin" luonteeseen, kertoo sohvan suunnittelija Hakolan sivuilla. Joanna Laajiston Hakolalle suunnittelema Bobo-sarja sisältää kaksi eri kokoista sohvaa ja nojatuolin. Kalusteiden ideana on sopia mittasuhteiltaan sekä koteihin että julkitiloihin. 


Meidän Bobo Buklee on 190cm leveä kahden hengen sohva, mutta siihen mahtuu kolmekin istumaan tarvittaessa. Boboa saa myös leveämpänä kolmen hengen istuttavana versiona, mutta 40m2 kotiin ajattelin tämän pienemmän olevan parempi. Syvyyttä Bobolla on 95cm, ja jos oikein huvittaa loikoilla niin selkätyynyn voi ottaa pois ja kääriytyä tyynyjen ja peittojen kanssa sohvalle mukavasti. Selkänojakin on pehmustettu ja verhoiltu tyynyn takaa. Jaloiksi valitsin mustiksi petsatut puujalat, jotka piiloutuvat näissä kuvissa sohvaan kuuluvien säärystimien taakse. Jokaiselle jalalle on siis ommeltu oma tarralla kiinnitettävä säärystin, joka tekee Bobosta entistä pehmeälinjaisemman! Säärystimet ovat ehdottomasti yksi lemppari-yksityiskohdistani sohvassa, ja etenkin nyt tummaa lattiaa vasten jalat nousevat kivasti esille säärystinten ansiosta.


Ajattelin, että nyt jos koskaan on valkoisen sohvan aika elämässä. Bobo Buklee -sohva on verhoiltu luonnonvalkoisella Cloud-kankaalla. Rakastuin pörröiseen kankaaseen, ja halusin ehdottomasti meidän Bobon sillä kankaalla. Hakolan sivuilla kerrotaan kankaasta seuraavaa:

"Cloud on Italiassa kudottu paksu puuvillakangas jonka tuntu on pumpulimaisen pehmeä. Sametinpehmeä pinta on saatu aikaan chenillelangalla. Bukleekangas pysyy kauniina, kun sitä hoitaa viikoittain imuroimalla ja poistaa mahdolliset tahrat välittömästi. Cloud- kankaan puhdistamiseen suosittelemme kuivapesua."

Cloudin lisäksi sohvaan voi valita harmaan niin ikään pörröisen Moss-kankaan, tai villakankaan joista löytyy monta eri väriä. Villakankaista erityisesti syvän keltainen sahrami teki Habitaressa vaikutuksen! Irroitettavat päälliset ovat tuttuja Hakolan muistakin sohvista ja minun mielestäni tuntuu turvalliselta että kankaita saa irroitettua ja pestyä tarvittaessa, tai vaikka kokonaan vaihdettua uuteen ilmeeseen.

Tilasin samalla heti ekstra-istuinpäällisen, sillä uumoilen että nimenomaan istuinkangasta kannattaa pesettää useimmin. Valkoisen sohvan kanssa saa tietysti olla normaalia varovaisempi, mutta tässä elämänvaiheessa kun asumme kahdestaan ja Lulu-koira asuu nykyään maalla vanhemmillani, on valkoiselle sohvalle varmasti kaikkein paras aika.Halusin raikastaa valkoisella sohvalla sisustusta, joka on osittain hyvinkin tumma. Tykkään kontrastista, jonka musta vanha astiakaappi ja moderni luonnonvalkoinen sohva luovat. Seinän hiekkainen sävy kokoaa kalusteita pehmeästi yhteen ja messinkinen sohvapöytä toimii kokonaisuuden kirkastavana yksityiskohtana! Vanha arkku-sohvapöytä ja Filippa-sohva lähtivät vanhemmilleni. 
Messinkinen sohvapöytä on Hayn Slit talbe koossa XL. Se toimii kivasti yhteen uuden sohvan kanssa, ja jättää tilaa olohuoneeseen. Mietiskelin jonkun aikaa messinkisen ja teräksisen välillä, mutta päädyin messinkiseen sen lämpöä huokuvan sävyn ansiosta. Kotoa löytyy jonkun verran kiiltäviä elementtejä nyt; peililiukuovi, keittiön seinällä oleva valaisin ja peiliovinen pieni baarikaappi. Ne tuovat kivasti eloa sisustukseen, ja mielestäni messinkiä ja terästä voi hyvin sekoitella. 


Olohuoneeseen mahtuisi vielä joku nojatuoli sohvan kaveriksi, mutta mietiskelen asiaa rauhassa. Myös taulu sohvan päältä uupuu, mutta haluan sitäkin etsiä ajan kanssa, kunnes juuri oikea idea tulee vastaan. Ei tässä mikään kiire ole nyt kun olkkarin tärkein elementti on kuitenkin paikoillaan!


Ja tältähän se olkkari saattaa oikeassa elämässä näyttää :) Nappasin tämän kuvan eräänä aurinkoisena sunnuntaiaamuna sen jälkeen kun pari ystävää oli ollut kylässä, ja tästä tuli ihan lemppari! Pellavainen päiväpeitto sopii itseasiassa aika kivasti suojaamaan sohvaa, jos siinä meinaa herkutella tai istua mustilla farkuilla..! Taidanpa nyt mennäkin sohvalle nautiskelemaan tästä sunnuntaista, kun ulkona sataa räntää ja sohvapöydällä palaa kynttilät.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall