Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KEITTIÖÖN TUMMAA PUUTA JA TERRAZZOA


Yhteistyössä Blaun kanssa. Keittiöstä saatu alennusta näkyvyyttä vastaan. 

Keittiö on yksi isoimmista päätöksistä remontissa. Se on suuri investointi ja vaikuttaa myös suuresti kodin ilmeeseen. Päätin itse siirtää keittiön kokonaan eri puolelle asuntoa entiseltä paikaltaan, joten pääsin suunnittelemaan ihan uuden ja omanlaiseni keittiön. Ostaessani asunnon siinä oli vain pieni keittokomero todella epäkäytännöllisessä paikassa. Hain taloyhtiön hallitukselta lupaa siirtää keittiön olohuoneen yhteydessä olevaan alkoviin ja sain luvan toimenpiteelle. Näin saan entisen keittokomeron muutettua vaatehuoneeksi ja pyhitettyä kokonaan erillisen makkarin huoneistoon. Olohuoneen ja avokeittiön yhdistelmä on mielestäni kiva ja toimiva. Uusi keittiö tulee olemaan kompakti, juuri sopivan kokoinen pieneen 40m2 kaksioon. Kaappitilaa aion tarvittaessa lisätä erillisellä astiakaapilla, jonka haaveilen löytäväni käytettynä.Tiesin jo etukäteen että haluan tumman keittiön, ja alkuperäinen suunnitelmani oli kokonaan musta. Tähän asuntoon täysin musta ei sitten tuntunutkaan oikealta ratkaisulta, joten musta sävy vaihtui savutammeen. Lähdin Blaun kanssa suunnittelemaan tulevaan kotiini sitä oikeaa keittiötä. En edes harkinnut muita keittiötoimittajia, sillä olemme tehneet Blaun perustaneen Pirjon kanssa jo aimminkin yhteistyötä erilaisten projektien parissa ja tiesin että Blauhun voi luottaa. Keittiöstä piirrettiin monta erilaista versiota, kunnes se saatiin hiottua täydelliseksi. Halusin mahdollisimman minimalistisen keittiön, jossa yksi seinä olisi kokonaan korkeaa kaappia. Päädyimme laittamaan lieden suljettavien ovien sisään. Ovet saisi asennettua myös kaapiston sisään liukuvina, mutta budjettisyistä valitsimme minulle edullisemman ovimallin. Tarkoitus on pitää ovia suljettuina aina muulloin, kuin kokkaillessa.


Materiaalit lyötiin lukkoon ensimmäisten päätösten joukossa, sillä ne loksahtivat helposti paikoilleen. Tummanruskea savutammi mattalakattuna on varmasti komea ja aikaa kestävä materiaali keittiön kaapeissa. Tapwellin hanat ovat laadukkaita ja olen käytännössä kokenut ne hyviksi, joten ehdottomasti haluan Tapwellin hanan myös uuteen kotiin. Messinki ja pyöreä muoto on jo kokeiltu, joten kiva saada vaihtelua  kulmikkaalla ja mattamustalla Arman - hanalla. Olen ihastellut kyseistä hanaa jo monta vuotta! Altaaksi valitsin tasoon huomaamattomasti sulautuvan Lapetekin Subline 400U:n, joka on valmistettu Silgranit-komposiitista. Valkoinen allas vaatii huolellista puhtaanapitoa ja sitä olenkin harjoitellut jo nykyisessä kodissa valkoisen altaan kanssa.


Tasossa haluan kokeilla terrazzoa, joka on nyt kovin trendikäs materiaali. Uskon kuitenkin että vaalea luonnonkivi toimii kauniisti myös myöhemmin, eikä sitä varmasti liikaa tule vastaan suomalaisissa kodeissa, sillä moni haluaa valita tasoon mahdollisimman kestävän ja likaa hylkivän materiaalin. Itse arvostan nimenomaan aitoa ja kuvioinniltaan luonnollisesti vaihtelevaa kiveä. Tiedostan että tasomateriaali on huokoinen, ja se saattaa imeä itseensä väriä. En silti liikaa pelkäisi luonnollista kulumaa ja elämän jälkiä, odotan innolla miten taso toimii käytössä.

Keittiön toimitus on lokakuun puolivälissä. Sitä ennen kaikki muu pitäisi saada valmiiksi asunnolla. Nyt mennään jo syyskuun viimeisissä päivissä, joten loppusuoralla ollaan!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall