Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

COFFEE PLANT IN A PAPER BAG


Meille muutti tuossa pari viikkoa sitten kahvipuu. Olinkin kaipaillut jotain puumaista kasvia olohuoneen nurkkaa sulostuttamaan, mutta vaikuttaa siltä että kaavailemani paikka onkin liian pimeä. Kuvasin kasvin olkkarin tv-tason päällä, mutta tuohon se ei kuitenkaan tule jäämään. Nyt se majailee ikkunalaudalla, jossa ainakin pitäisi olla tarpeeksi valoa. Luulen kyllä että se kaipaa isompaa ruukkua sekä mullan vaihtoa, joten se pitäisi tässä piakkoin toteuttaa jos haluan pitää uuden kasvini hengissä. Eipä olisi muuten paljon sopivampi kasvi voinut meille osua, kohta me juodaan oman puun kahvia ja perustetaan paahtimo ja oma kahvila ja silleen.


Toinen uusi juttu kotona on tämä paperisäkki, jonka kävin eilen hakemassa Pinosta kahvipuuta varten. Pussi kestää vettä ja sen voi myös pestä, joten ei haittaa jos siihen välillä vähän roiskahtaa vesipisaroita. Sen sisällä on tietysti oikea ruukku, mutta mielestäni tämä näyttää hauskalta. Pähkäilin hetken aikaa mustan, harmaan, valkoisen ja pahvin värisen paperisäkin välillä, mutta lopulta päädyin kuitenkin valkoiseen. Kaikki olivat hienoja, mutta meillä on jo tarpeeksi harmaata olkkarissa, pahvin väri oli liian lähellä lattian väriä (jota en halua meille lisää yhtään), mustassa näkyy heti kaikki pöly ja haluan kuitenkin pitää kokonaisuuden mahdollisimman vaaleana. Valkoisella ei voi mennä vikaan!


Jos jollain on kokemusta kahvipuun kasvattamisesta, niin pistäkää ihmeessä vinkkejä jakoon. Varsinkin liian pieneen ruukkuun, kuivaan varteen ja mullan vaihtoon liittyvät kokemukset kiinnostavat. :) Joops no mutta mitä tykkäätte tästä kombosta?

12 kommenttia

 1. on kyllä tosi nätti! :-) miettisin muuten tota teijän vaaterekkitsydeemiä, mulle on ehkä tulossa vähän samantyyppinen ratkaisu omaan kotiin, niin pölyttyykö tossa vaatteet hirveesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyyhän niistä vaatteista huiskulla pölyjä huiskutella pois mutta ei nyt mun mielestä pölyynny mitenkään erityisen paljon.

   Poista
 2. Mä voin tulla kans teidän kaffilaan sitten kivasti!
  Näyttää kivalta, itselläkin oli essentialin pussi suojaruukkuna kasville joka kylläkin jostain syystä joutui äidille parempaan hoitoon... :D
  Että sellasta viherpeukalointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe joo eiköhän me kohta saada kahvila pystyyn ton puun avulla :D Voi ei, toivottavasti toi selviäis mun hellässä huomassa.. Meinasin jo tappaa sen kuivuuteen kerran.

   Poista
 3. Sievä! Mulla on tuon saman "paperipussin" suuri ja harmaa versio pyykkikorina. Erittäin käytännöllinen. Ja vieläpä made in Italy Aasian halpamaiden sijaan, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se oli myös hieno! =) Oh täytyy myöntää etten ite tullu selvittäneeks sen valmistusmaata, mutta toihan oli hyvä tieto.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Varmaan tossa ens kesänä saadaan kunnon sato, pakko alkaa valmistautuu jo etukäteen luultavasti. Mietin et oliskohan paahtimon perustaminen yliarviointia?

   Poista
 5. mulla on kahvipuu altakasteltavana, siis sellaisen putken kanssa mikä vie veden sinne ruukun pohjalle. kastelen noin kerran viikossa sen putken täyteen, hyvin on voinut :)

  VastaaPoista
 6. Oh kahvipuu! Pähkäilen tässä uuteen kotiin kasveja ja tuohan olisi täydellinen! Enpä ole vaan koskaan kukkakaupoissa moiseen törmännyt (ei sillä, että kauhean usein oikeastaan kukkakaupassa kävisinkään). Mistähän noita saa ostettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm en oikein tiedä, kai niitä jostain kukkakaupasta saa. Itse sain tämän naapurilta :) tosi hauska kasvi kyllä!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall