Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

OPERATION FLOOR LAMP

Nyt kun olen myynyt olkkarista pois Kartellin mustan Bourgien, olisi sohvan vierelle saatava uusi lamppu. Sen pitäisi olla jalallinen, teollinen ja mahdollisesti musta väriltään. Tällä asialla ei varsinaisesti ole mikään kiire nyt kesällä, mutta viimeistään syksyllä lisävaloa on hankittava olohuoneeseen. Olenkin tässä hetken aikaa pitänyt silmiä auki potentiaalisten yksilöiden varalta, ja kokosin tähän löytyneitä ehdokkaita vertailua varten. Aika paljon samantyylisiä valaisimia on markkinoilla, joten ei tämän kovin vaikeaa pitäisi olla.
1  /  2  3  /  4

Ensimmäisessä satsissa on näytillä ne kalleimmat ja himoituimmat versiot. Lampe Gras ja Jieldé ovat klassikoita, joilta ei hintaa ainakaan puutu. Mutta niistä sitten ainakin tietäisi että ne toimivat hyvin, ovat tukevia ja niiden laatuun voisi luottaa. Lampe Grasin versiossa tykkään erityisesti siitä, että sitä saa väänneltyä nivelistä erikoisiinkin asentoihin, jolloin pieni vinksahtaneisuus on taattua. Tykkään vähän erikoisemmista jutuista. Samaan laadukkaaseen sarjaan ymppäsin suomalaisen Elina Järvisen Tre-valaisimen, jota valmistaa Selki-asema, ja sitä myydään ainakin Design Forum shopissa. Se kyllä voisi loistaa vähän liikaa silmiin, kun valoa ei voisi suunnata haluamallaan tavalla. Oikeassa reunassa killuu upea kulunut teollisuusvalaisin, jota myy Amsterdamilainen putiikki. Kaikki heidän valaisimensa ovat vanhoja ja uniikkeja, joka olisi tietysti eniten minun mieleeni. Mutta näissä kaikissa neljässä hinnat pyörivät 500-700 euron kieppeillä, joten ne vaatisivat vähän säästämistä..

2  /  3  /  4

Toiseen kollaasiin kokosin budjettiversioita, joihin voisi opiskelijallakin olla varaa. Näiden hintahaarukka on alle satasesta pariin sataan. Kuten monia design-klassikoita, myös Jieldeniä myydään feikkiversiona netissä. Se näyttää ihan samalta kuvissa, muuta luulenpa että laadussa eron sitten huomaisi hyvinkin. Tosin eiköhän se laatu olisi vähintäänkin yhtä hyvää kuin näissä muissakin halpis Ikeoissa ja Elloksissa, joiden veikkaan kaikkien hieman olevan huojuvia versioita. Ainakin tuo Ikean valaisin keinuu jos siihen koskee. Elloksella on aika kiva Jieldemäinen lamppu valikoimissa, mutta haluaisin nähdä sen mieluusti livenä ennen ostopäätöstä. Annon uusi Hilja-valaisin päätyi mukaan kollaasiin ainoana valkoisen värisenä, sillä sitä ei saa muissa väreissä. Tuonkin voisi käydä tsekkaamassa paikan päällä Kodin ykkösessä jotta näkisi vähän paremmin että mistä siinä on kyse. Kuitenkin varmaan kallistuisin mieluummin vähän maskuliinisempaan. Ylipäätään näissä edullisemmissa lampuissa häiritsee tieto siitä, että ne olisivat vain korvaamassa jotain oikeaa, eivätkä ne sen puoleen olisi kovin hyvä vaihtoehto pidemmällä tähtäimellä. Puhun nyt tietysti vain omasta puolestani.

1 2
Kolmantena vielä ylläribonus! Muistin viime hetkellä ylläolevien kuvien kokoamisen jälkeen tuon BoConceptin hauskan kolmilamppuisen valaisimen, joka muistuttaa Moooin överihienoa (ja sikamaisen kallista) kattolamppua. Sekin voisi olla aika kiva, mutta sen hinta on taas siellä viidensadan kieppeillä. Minkäs itse näistä valitsisit? Minä taidan vielä jäädä pähkäilemään asiaa ja kyselemään vähän Markilta mielipidettä.

Our living room is missing a floor lamp. On the side of the sofa would be a great place for some black industrial light. There is no need to hurry yet because of the nightless night here in Finland, but when fall comes I would like to be prepared for the cold & dark evenings..

I gathered few options. Of course I would love to have a classic Jieldé or Lampe gras, but the prices are quite high for me. But I demand still quality. 360 Volt would offer authentic industrial feeling with real old lamps, and that is something I do love.

For budget shoppers are also many good options, but somehow they don't convince me. Maybe it's the idea of them replacing something better, and sooner or later it would start bothering me too much.. I think I have to see them first live to form an opinion. Fake Jielden would be kind of cheating but.... Do we have to be so original ALWAYS?  What do you think about that? The quality would be at least as good as in Ikea products I believe.

And in third picture are some bonus lamps. That BoConcept floor lamp reminds me of Moooois great Dear Ingo. Which one of these do you prefer? I have to think about this more and make decision with my boyfriend Mark.

21 kommenttia

 1. Kiva postaus! Aivan ehdottomasti ehdottomasti kannatan et bongaat kierrätyskeskuksesta tms. hyvällä maullasi jonkun kivan lampun jota vaikka vähän fiksaat siksi aikaa, että rahat haavelamppuun on kasassa. Jos oon joskus sortunut johonkin korvaavaan tai feikkiin, oon katunut ja suorastaan inhonnut. Kun taas niitä mitä oon haaveillut ja mitä varten oon myynyt kaikenlaista ja kerännyt rahaa kauemmin, en ole koskaan katunut. Ja usko pois, paras design ei vanhene ja sopii muuttuviin sisustuksiinkin. Aamen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos! Joo se on kyllä hyvä idea myös. Luulen kyllä että jätetään toi kierrätyskeskus-lamppukin pois välistä ja säästetään suoraan siihen kunnon lamppuun :) On täällä olkkarissa onneksi muitakin valoja, joten pärjätään! Tosin kirppiksiä koitan kiertää jos sieltä löytyis joku täydellinen yksilö sattumalta eikä tarttiskaan ostaa upouutta.

   Se on ihan totta, jos on ostanut joskus jotain korvaavaa, niin ei se kauaa ilahduta. Mua vähän ärsyttää meidän keittiössä oleva Clasun "tivoli audio". Noh, viistoista euroa vastaan pari sataa on ihan hyvä muistutus itelle kuitenkin. Kyllä se toistaseks menee aamukahvien lomassa.

   Poista
 2. Oon kans meille suunnitellut tuota Elloksen lamppua, mutta en oo vielä raaskinut ostaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaas alempana oleva kommentti kyseisestä lampusta, ehkä ei kannatakaan ostaa.. :/

   Poista
 3. Annon valkoinen valaisin saa minulta pisteet! Ihana. Harmi etten tuota tajunnut silloin kun vielä metsästin jalkalamppua, mutta toisaalta, on tuo clasun halpis kolmijalkakin ihan ok :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika söpö se Annon lamppu :) Mutta mä luulen et meidän olkkari kaipas jotain pientä mustaa tujausta kuitenkin! Se Clasun lamppu istuu teille oikein kivasti :)

   Poista
 4. Valitsisin La Lampe grasin. Tykkään eniten siitä sekä Jieldestä mutta Jieldeä on näkynyt niin paljon kaikkialla että on jo melkein alkanut kyllästyttää. Hinta tietenkin on yksi vaikuttava tekijä mutta omalla kohdalla olen huomannut että kannattaisi aina odottaa ja satsata siihen mitä oikeasti haluaa eikä tyytyä väliaikaiseen vaihtoehtoon. Kun ei se väliaikainen kuitenkin ole kiva kun vähän aikaa ja pahimmillaan sitä tyytyy vaan ok vaihtoehtoon. Monesti on tullut se virhe tehtyä. Mutta kivoja vaihtoehtoja olet löytänyt.
  -Tintti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oonkin siihen aika vahvasti kallistunut, luulen että Lampe gras on se meidän juttu! :) Saan siitä töistä vielä henkilökunta-alennuksenkin. Se on ihan totta että mieluummin kannattaa säästää ja sitten ostaa se kunnollinen, eikä nopeasti vain jotain halpisversiota. Kyllä me säästetään. :)

   Poista
 5. Mulla oli tuollainen Elloksen lamppu. Se oli kaunis ja tukeva, mutta laatu oli huono. Yksi noista kiristettävistä nivelistä napsahti poikki ja piti laittaa palautukseen. En ottanut uutta tilalle, sillä olin vähän pettynyt myös siihen, ettei lampun asentoa voinut vaihtaa vapaasti, vaan piti venkslata noitten nivelien kanssa. Nyt ollaan taas lamputta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus! Mutta tosi hyvä että tulit kertomaan, toi nyt ainakin tippuu pois laskuista. Just toi laatu ei mua ollenkaan innosta noissa halvemmissa lampuissa :/

   Poista
 6. Mä valkkaisin joko Jieldén tai tuon 360 Volt:n. Kun oot laittanut nuo lamput noin samalle sivulle ja niitä katsoo rinnakkain, ne halvemmat valitettavasti näyttävät rimpuloilta. Ehkäpä olisivat ihan ok, jos ei kalliimpia olisi rinnalla. Muuten kyllä olen sen säästämisen kannalla. "Vähän sinnepäin" on yleensä turha ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta turiset, kyllä mekin nyt ollaan noihin kunnollisiin kallistuttu! :) Ne kestävät sitten vaikka vuosikymmeniä. Klassikko on hyvä ostos. Ja Lampe gras taitaa olla se lopullinen päätös kuitenkin. :) Volt 360 on super makee, mut jotenkin siinä mietityttää se valon suuntaaminen.

   Poista
 7. Lampe gras & 360 Volt olis mun lemppareita noista lampuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampe gras miellyttää mun silmää kokoajan enemmän ja enemmän! Tsekkaapa netistä mihin eri asentoihin sitä saa väänneltyä, se on ihan aivan hurmaava. :---))

   Poista
 8. Tuli mieleen kun tykkäät teollisesta tyylistä, että viimeksi clasulla pyöriessä vastaan tuli tällainen lamppu. http://www.clasohlson.com/fi/Lattiavalaisin-Vincent/36-5108

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! =) Oonkin ton lampun joskus bongannut, mutta ei se jotenkin ihan iske. Hauskaa kuitenkin että ajattelit mua hih.

   Poista
 9. Tuli tuosta Moooin lampusta mieleen jokin tuunaus Ikea Hackers-sivulla. Ainakin tämä mutta oli joku vielä parempikin... http://www.ikeahackers.net/2013/02/a-tertial-chandelier.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, aika hauska. =) Tosin näyttää semisti haastavalta..

   Poista
 10. Tsekkaappa Svartholm-jalkavalaisin Maskusta!

  http://masku.com/tuotteet/p1659-svartholm-lattiavalaisin/

  OVH yli 300e, mutta nyt tarjouksessa. Ite tykkään tosta tosi paljon, ISO ja teollinen tyyliltään. Sopis näihin sun kollaasien lamppuihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, kiitti vinkistä! :) Minäpä vilkaisen sitä.

   Poista
 11. No mutta hei, mulla on mennyt tämä ihan ohi!
  Itse tosiaan pähkäilin melko samojen / samanlaisten lamppujen kanssa silloin muuton jälkeen. Tre on omaan makuun näistä vaihtoehdoista.

  Se meille kotiutunut ei tosiaan mitään designia ole, mutta mä oon ollut siihen tosi tyytyväinen, kun sillä saa vähän sitä valoa talven kuvailuihinkin. :)

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall