Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PLANS FOR A SMALL DINING AREA


40 neliöisessä asunnossamme on yhdistetty olohuone ja avokeittiö, jossa luonteva ruokatilan paikka asettuu keittiön ja eteisen välimaastoon. Huone ei ole suuren suuri, ja heti kulkuväylän jälkeen ikkunaan päin onkin arkku ja sohva.


Tällä hetkellä pöytänä toimii vanha minikokoinen pöytäni, joka oli yksiössä ihan ok. Sain sen ilmaiseksi eräästä asunnosta, jota kävin katsomassa, ja pöydän kunto on aika huono. Sinänsä tykkään vähän ränsistyneestä lookista mutta täällä kaiken valkoisuuden keskellä se näyttää suoraan sanottuna kauhealta :D Nyt tarvittaisiin ihan tosissaan lisätilaa syömiselle, joten suurempi pöytä on pakollinen hankinta. Haluan tällä kertaa pyöreän pöydän, joka saa maksimissaan olla 110cm halkaisijaltaan. Kovin paljoa suurempi se ei siis ole, mutta edes vähän! Tuo on tosiaan ainoa kohta, johon ruokatila loogisesti mahtuu.


Pöydän ylle tarvitaan tietysti valoa, ja ajattelin että seinään kiinnitettävä valaisin olisi kiva ratkaisu. Katossa on vain yksi lampun paikka, ja siihen tulee yleisvalo olohuoneen arkun päälle. Tässä oli sellainen pikku ongelma, että pistokkeita ei ollut lähimaillakaan, ja kun meillä kävi sähkömies tekemässä keittiöön liittyviä töitä niin kyselin häneltä mielipidettä miten asian voisi ratkaista. Sain neuvoteltua siinä sitten meille uuden pistorasian tuohon pikkuseinälle! Ihan mahtavaa.

1. La Lampe Grasin 214 on mielessä pyörinyt valaisin, jota olen himotellut jo siitä lähtien kun olin töissä sisustusliike Casuarinassa. Eli hyyvin monta vuotta! Lampe grasilla on toisaalta monta muutakin kivaa mallia, joista valita. Mutta valaisimen pitäisi olla alaspäin valaiseva ja pöydän keskelle ylettyvä. Ei mitään hehkulamppua "valona" metalliputken päässä, vaan oikea kunnon valo jonka ääressä voi tehdä myös töitä. Etenkin talvella valo pöydän yllä tulee olemaan tärkeässä asemassa, nythän tässä pärjää vielä kesän helposti ilmankin. Mietin ja kartoitan vielä hieman vaihtoehtoja.

2. Hayn Tilt Top Table on uudempi tuttavuus, jonka löysin sopivaa pyöreää pöytää etsiessäni. Ihan ykkösvaihto olisi ollut Menun Snaregade Table 120cm, mutta puolentoista tonnin hujakoissa pyörivä pöytä on kyllä reippaasti yli budjetin. Löysin tämän Hayn melko vastaavan mallin, joka on halkaisijaltaan 90cm ja hinta kolmasosan edullisempi. Hayn pöydässä on samantyylinen muotokieli, tykkään kevytrakenteisista jaloista ja petsatusta saarniviilu-pöytäpinnasta. Lemppariyksityiskohtani on nuo jaloissa ristiin menevät osat. Pöydästä löytyy kolme värivaihtoehtoa: musta, valkoinen ja "dusty" vihreä. Kaikki värit oikeastaan miellyttävät silmää, joten pöydänkin kohdalla pitää vielä hieman pohtia että mikä olisi se paras meille. Tässä on vähän sellainen ongelma, että pöydällä on jotain tuonto-ongelmia ja toimitus kestää ennätyksellinen kauan. 2-3kk toimitusaika kuulostaa ihan överiltä, mutta kyllä olen nyt siihen päätynyt että tämä on se juuri oikea pöytä.

2 kommenttia

  1. Mistä tuo peili on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmosesta kaupasta ku Kasvihuoneilmiö, Turun motarin varrella Lohjan kohdilla! Se on aika erikoinen paikka :D Mutta jotain kivoja juttuja siellä on.

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall