Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FIRST WEEKS IN NEW HOME


Fiiliksiä uudesta kodista! Muutama epäilyttänyt asia on hälvennyt, monta uutta suunnitelmaa sisustukseen liittyen on ehtinyt kehkeytymään ja jotain pientä ollaan ehditty toteuttamaankin. Tässä on ollut aika kiire töiden kanssa muuton jälkeen, joten tämä kämppä on edelleen aivan vaiheessa. Mutta eipä se oikeastaan haittaa, kunhan nyt on tärkeimmät jutut saatu purettua. Saa ihan rauhassa miettiä sitten niitä juuri oikeita ratkaisuja kotiin. Plus että en halua tänne mitään väliaikaista tai "jotain sinne päin" olevia juttuja, joten ollaan sitten mieluummin kokonaan ilman kunnes on rahaa ostaa just ne oikeat asiat. Ostoslista olisi aika pitkä nimittäin, sillä tänne tarvittaisiin ruokapöytä, pari tuolia, valaisimia, mattoa ja niin edelleen. Yhden pitkään haavelistalla olleen valaisimen ehdin jo tilaamaan, joten sitä odotellessa!


Parasta uudessa kodissa

Valkoiset lattiat - vihdoin ne valkoiset lattiat. Ne tuplaavat valon määrän, antavat tyhjän pohjan muulle sisustukselle, rauhoittavat yleisilmettä ja ovat kertakaikkisen ihanat!

Sijainti - siis entinen kotikaan ei ollut missään kaukana, mutta me asutaan nyt ihan kurvissa. Ruokakauppaan pääsee tyyliin hissillä, sali on vieressä, sporat ja metro ihan vieressä. Siltaseen sata metriä ja kaikki tuntuu niin helpolta!

Meluttomuus - pelkäsin että Hämeentielle avautuvat ikkunat toisivat sisään meteliä tai tupakansavua tai jotain epämiellyttävää, mutta vasta uusitut ikkunat peittävät hyvin kaiken liikenteen ja ihmisten metelin! Olemme myös sen verran korkealla maan tasalta, että sekin jeesailee asiaa.

Uudet pinnat - tämä on niin ihanaa kun kaikki pinnat on uusia, vaikka ollaankin vanhassa talossa. Uusitut ovet eristävät käytävän äänet täysin, uusi keittiö on ihanan freesi, seinissä ei yhden yhtä ylimääräistä ruuvin reikää. Ah.

Yhteistyöhaluinen ja ihana vuokranantaja - olemme saaneet luvan maalata seiniä, kiinnittää juttuja seinille ja tehdä tästä siten oman näköisen. Sain juuri neuvoteltua uuden pistorasiankin keittiön ja eteisen väliselle seinälle, jonka ansiosta saan tähän keittiön pöydän päälle seinävalaisimen. Ihan mahtavaa!

Yhdessä asuminen - tämä on tietysti se ihan ykkösjuttu! Mitään uutta ja ihmeellistä ei tässä yhteiselossa ole oikeastaan tullut esille, kun ehdittiin aikalailla asustelemaan minun luonani tätä ennen aika tiiviisti. Olemme siis onnellisia yhteisestä kodista :)Haastavaa uudessa kodissa

Valkoiset lattiat - siis miten hiton paljon niitä pitääkään siivota!? En olisi ikinä arvannut miten paljon vaivaa niistä on oikeasti. Varsinkin kun asuinkumppani pudottelee mustia pitkiä hiuksia jo päivässä noin hiusharjallisen verran. Joka ikinen murunen ja pölyhiukkanen oikein korostuu täällä, se on hullua. Oikeasti me imuroidaan tyyliin joka päivä sen takia nykyään, ja meinasin jo ostaa varsi-imurinkin tässä hädässä että saisi pahimmat helposti siistittyä pois.

Uusi keittiö - se on tosiaankin niin uusi että tässä ollaan saatu odotella liesitason saapumista, sähköt on välillä poikki, pistokkeiden asennus tuli jälkikäteen, tiskikoneesta puuttuu edelleen ovi ja jääkaappi käytiin jo kertaalleen purkamassa pois ja pistettiin takaisin. Eli kaikenlaista säätöä. Mutta pian pitäisi olla valmista. Yksi ongelma on vielä induktioliesi, joka vaatii tietynlaiset kattilat, ja tottakai minulla on valmiiksi vain yksi joka toimii tuossa. Hommasin siis adapterin, mutta pitää tässä vähän päivittää pannuvalikoimaa uuteen keittiöön sopivaksi.

Pyykkien kuivaus - pyykkitupa löytyy, mutta siellä ei ole kuivaushuonetta, johon monen vuoden ajan tottuneena olen nyt hieman pulassa. Pitää siis kotona kuivattaa kaikki ja pyykkitelineeseen ei paljoa mahdu. No onneksi pyykkituvassa on kuivausrumpu jolla saa lakanat kuivaksi.

Säilytystila ja pienet neliöt - tässä saa ihan tosissaan miettiä ja pähkäillä säilytysratkaisuja. Ikeasta löytyi hyvä sänky säilytyslaatikoilla 140cm leveälle patjalle.


Kaksi viimeisintä kuvaa otin tänään, ja nuo muut aiemmin. Uutta täällä ovat vaaleanpunaiset samettityynyt ja kalkkimaalattu seinä. Ne tekivät heti kotoisamman fiiliksen tänne. Kiva saada vähän jotain uutta ilmettä kotiin eikä pelkkiä samoja vanhoja tavaroita. Uutta ovat tietysti myös poikaystäväni tuomat mallinuket, jotka ovat mielestäni tosi hienot. Noita löytyy siis kaksin kappalein. Mutta siinäpä suurimmat kotikuulumiset tällä erää!

10 kommenttia

 1. valkoisista lattioista olen kuullut useamman valittavan samaa, jopa katuvan valkoiseksi maalaamista. vaalea harmaa on paras lattiaväri, valoisa mutta liat ei näy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harmaan valitsinkin vanhempieni kotiin, ja siellä se toimii loistavasti! Ehdottomasti helpompi väri :D Mutta pistää vaan miettimään missä liassa sitä ennen on elänyt....

   Poista
 2. Valkoisten lattioiden kanssa kohta 4 vuotta asuneena voin sanoa, että ihanat mutta ei koskaan enää. Mulla ei oo aikaa joka päivä imuroida, niin pidän sitten välillä villakoirakenneliä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah ymmärrän... Tulee sellainen fiilis että ei ehkä sitten se ykkösvalinta omaan kotiin joskus aikanaan, vaikka ihana onkin :D Tai sitten voi olla että nyt kun tämä on juuri maalattu niin jokainen pölyhiukkanen oikein ekstrakorostuu, että ehkä tämä vähän tasoittuu elämisen jälkien myötä. Joka päivä imurointi on kyllä aikamoista.

   Poista
 3. U-pe-a! Todellakin odotan miltä toi näyttää valmiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmista tuskin tulee koskaan, mutta pikkuhiljaa nyt jos sais ees vähän kuntoon :'D Mutta hyvä pohja tässä on omille jutuille, todellakin. :)

   Poista
 4. Meillä on valkoinen lankkulaminaatti keittiössä, mikä virhe! Taapero + pitkin keittiötä leipää syövä mies + vastakkaisilla seinillä olevat toiminnot = takuuvarma all the time mess 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahh voi ei :D voin vaan kuvitella kun on lapsiakin vielä siinä!

   Poista
 5. Kivalta näyttää! Ja voin vaan kuvitella sen hiusmäärän mikä lattioille ilmestyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heheh juu just taas äsken imuroin ja heti niitä hiuksia saa poimia.. :D

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall