Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

L3


Palasin reissusta ja sain heti tietysti flunssan, joten harmikseni olen joutunut missaamaan monia kivoja Helsinki Design Weekin tapahtumia. Habitaressakaan en ole vielä päässyt käymään, mutta L3:ssa kävin pyörähtämässä. Jätkäsaaren satamamakasiini L3 toimii tänä vuonna HDW:n pääkallopaikkana, jossa on meneillään sunnuntaihin asti Muotoilumakasiini-ohjelmakokonaisuus. Se koostuu näyttelyistä, erilaisista tapahtumista ja Sami Tallbergin kahvilasta. Näyttelyarkkitehtuurista on vastannut taidokas Joanna Laajisto Creative Studio, joten odotin innolla taattua tyyliä.


Näyttelytiloja on satamarakennuksessa useita, joten kannattaa kurkkia joka ovesta sisään. Osaan on vapaa pääsy, kuten tähän neljännessä kerroksessa piileskelevään 1+1+1 Nordic Mash Up and Katettu -näyttelyyn, jota kävin ihailemassa.


Katettu-näyttely oli suosikkini. Aalto-yliopistossa opiskelevat Salla Luhtasela ja Wesley Walters ovat muotoilijoita, jotka ovat erikoistuneet keramiikkaan ja puuhun. Jokainen esine on tehty käsityönä ylipiston tiloissa, ja ne on suunniteltu helsinkiläiseen ravintola Askiin. Rakastuin Salla Luhtaselan kauniisiin keramiikka-astioihin, joiden muodot ja kaunis mattapinta tekivät vaikutuksen. Kolmen kupin kahvipannu olisi kaunis lisä keittiön hyllylle, ja toki pitäisi saada sitten samaa sarjaa olevat kahvikupposetkin siihen vierelle!


Esillä oli myös maisteriksi valmistuvan Reeta Ekin julisteita, jotka hän on suunnitellut osana lopputyötään. Ek on suunnitellut kuoseja mm. Marimekolle ja Lapuan kankureille.


Samassa tilassa oli näytillä 1+1+1 Nordic Mash Upin aikaansaamia lipastoja sekä valaisimia, jotka olivat prototyyppi-sekoituksia kolmen eri muotoilutoimiston suunnittelemista lipastoista. Suomalainen Aalto+Aalto, ruotsalainen Petra Lilja ja islantilainen Hugdetta halusivat kokeilla luovaa hulluutta, ja suunnittelivat kukin yhden lipaston. Tämän jälkeen he tapasivat, sekoittivat suunnitelmansa keskenään, ja tuloksena syntyi mitä erikoisimpia kalusteita. Hauskaa nähdä jotain keskeneräistä ja hulluttelevaa! Heidän nettisivuiltaan näkee muutkin kalustevariaatiot.Sieltä sitten jatkoin matkaani rakennuksen toiseen päätyyn, jonne on rakennettu metalliportaat päänäyttelyn sisäänkäynniksi.


Itse tila tietysti hivelee silmiä jo heti alkuunsa.


Vastaanottotiskin ylle ja kahvilan puolelle oli tehty kauniita valaisimia luonnon vihreistä antimista. Ravintolan / kahvilan puoli kiinnosti minua erityisesti, sillä olin nähnyt sieltä hienoja kuvia Instagramissa muiden kävijöiden tileillä. Siellä oli kuitenkin meneillään seminaari, ja tupa täynnä ihmisiä. En siis saanut sieltä mitään kuvia harmikseni..


LAMK Muotoiluinstituutin osastolta bongasin mielenkiintoisen lusikkasarjan, jonka on suunnitellut Elina Honkanen. Erityisesti tuo pieni söpö messinkinen kahvilusikka sykähdytti sydäntäni.


Metropolian osastolla oli esillä kolme hienoa työtä meidän koulusta valmistuneilta opiskelijoilta. Tässä Villi Jahti -kuosimalliston yksi digiprintattu nätti kuosi. Suunnittelija Ilona Puumalainen.


Diggailen myös VM Carpetin tuosta valkopohjaisesta puuvillamatosta, jota onkin näkynyt siellä sun täällä. Hauska musta kuviointi on sopivan simppeli, mutta silti mielenkiintoinen.


Paljon ansaittua huomiota viime aikoina nauttinut Hakola on esillä Habitaren lisäksi myös täällä. Uusia kalusteita esittelevä Hakola on lisäksi julkaissut uudet nettisivut, saanut palkintoja ja uudistanut suurinpiirtein koko konseptinsa. Siitä on kyllä pakko kertoa lisää ihan omassa postauksessaan, olen todella filiksissäni heidän puolestaan!


Kotimaisia laatupuukalusteita suunnitteleva ja valmistava Nikari on myös esillä. Moni heidän kohtalaisen tuore kalusteensa on jo syntyessään klassikko.


Saana ja Olli suunnittelivat Suomen Käsityön ystäville hienon ryijyn, josta löytyy tuttua kuviomaailmaa. Viime vuosina muotiin tulleet ryijyt sopivat kyllä loistavasti suomalaisen kodin seinälle, varsinkin kylmän talven saapuessa. Niistä varmaan piti luopua välissä, jotta perinteikäs sisustuselementti saataisiin taas uuteen nousuun freesin näköisenä. Dog design oli suunnitellut myös toisen kauniin kuosin.
Näyttelyssä on siis esillä monia kotimaisen ja kansainvälisen designin nimiä, joten kannattaa mennä katsomaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Yllä BoConceptin osastolta napattu kuva. Betoni materiaalina jaksaa kiinnostaa edelleen.


Lisätietoja näyttelyistä, sijainnista, hinnoista jne löytyy tietysti Helsinki Design Weekin sivuilta! Vielä tänään ja huomenna ehtii.

Olisi kiva kuulla teidän mietteitänne tästä Design Weekistä. Missä olette käyneet, mitä uutta bonganneet? Oliko Habitare tänä vuonna parempi kuin viime vuonna, tuntuu että siellä pitäisi ehdottomasti käydä huomenna vielä. Kertokaa kaikki! Olen missannut niin paljon että en kestä. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall