Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HDW VINKKI - PEFC X PUUGURU

Yhteistyössä PEFC:n kanssa 

Helsinki Design Week alkoi siellä kotisuomessa, ja minua hieman harmittaa että missaan monta mielenkiintoista tapahtumaa kun olen täällä reissussa. Tässä teille kuitenkin yksi vinkki, jos liikutte Kansallismuseon lähettyvillä seuraavan viikon aikana. Puuguruksi itseään kutsuva taitava puuseppä Jelle van der Beek on rakentanut kierrätyspuusta kaupunkimetsä-installaation, jonka tarkoituksena on tuoda metsän rauhoittava vaikutus keskelle kaupunkia. Fiilistä luo myös installaatioon luotu äänimaailma, joka kaikuu Genelecin kaiuttimista puupölkkyjen sisältä.


Kerkesin kuitenkin käydä ennen matkaani Narinkkatorilla katsomassa tätä samaista installaatiota, joka oli ensin pari päivää Kampissa Taiteiden yön aikaan, ennen kuin se siirtyi Kansallismuseon nurmikolle.  Installaatiossa käytetyt puut olivat viimeksi pari vuotta sitten Kansallismuseon viereen rakennetussa Paviljongissa.


Itse nautin suuresti metsissä ja luonnossa liikkumisesta, ja onhan se nyt aika perusjuttu meillä suomalaisilla. Jännää oli huomata että jo pieni määrä puuta tuo luontomaisen fiiliksen keskelle betonista toria. Puun tuoksu ja päätä varjostavat muodot tekivät heti kokemuksen. Veistosmainen installaatio on jätetty tarkoituksella melko raa'an näköiseksi, ja teoksen lopullinen muoto hioitui vasta rakentamisen aikana. Puita imitoivat rakenteet eivät kuulemma tarkoituksella matki mitään tiettyä puuta ja rakenteissa on useaa eri puulajia.


Instagramissa on myös meneillään huikea kilpailu, jossa voi voittaa illallisen kahdelle ravintola Chef & Sommelierissä. Ota kuva urbaanista metsästä tai Wood Works -installaatiosta ja lisää tägi #pefcwoodworks, niin osallistut arvontaan. Kilpailu on voimassa 13.9. asti. Lisätietoja arvonnasta täällä.

PEFC Wood Works x Puuguru
Mannerheimintie 34
3.9-13.9.2015

1 kommentti

  1. Moikka! Tää ei nyt varsinaisesta tähän postaukseen liity, mutta tuli mieleen, että kun seuraan sua snäpis nii miten pystyit koko ajan reissussa päivittämään stooria? Oliko sulla netti päällä vai onko snäpissä joku huippu ominaisuus mikä on menny multa ihan ohi? :D
    -Emma

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall