Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FORMA KEVÄT 2015 TRENDIALUE


Moi taas pitkästä aikaa! Nämä blogitauot on nyt venyneet tässä kuussa ihan luvattoman pitkiksi, mutta kun kiirettä pitää, niin ei mahda mitään. Viimeisin työprojekti oli viikonlopun Forma-messuille suunnittelemani Trendialue. Minua pyydettiin suunnittelemaan siis 72m2-kokoinen trendiosasto ja sain suunnitteluun sekä toteutukseen ihan vapaat kädet. Ideana oli keräillä näytteilleasettajilta kevään trendejä edustavaa tavaraa, mutta sain mukaan myös muita ihania yhteistyökumppaneita. Päätin jakaa ison alueen kolmeen osaan, sillä halusin esitellä erilaisia trendisuuntauksia. Koko osasto rakennettiin vanerista, jotta sain sen erottumaan muista messuosastoista, ja vaikka se onkin jo vähän nähty juttu niin silti ihan in. Edullinen ja näyttävä ratkaisu. Minulla oli apunani kaksi assaria kokoamassa ja purkamassa osastoa, kiitos Laura ja Elina Helsinki Design Schoolista!


Ensimmäisestä puolesta tuli vähän tummempi. Vaikka kevättä kohti mennään, jatkaa tumma sininen ja tumma vihreä silti trendikkäinä. Seinään valitsin Tikkurilan sävyn Ametisti. Yleisesti kaikki murretut sävyt ovat pinnalla. Lisänä harmaata, valkoista ja mustaa. Tästä piti tulla vähän minimalistisempi, mutta päädyin sitten kuitenkin lisäämään boheemia ilmettä unisiepparilla, itse tehdyllä oksavirityksellä, etnisillä kuoseilla ja luonnonmateriaaleilla. Huonekaluissa siroja linjoja, eli kapeita jalkoja ja käsinojia. Lundian Fuuga-lipasto on aika jytky, mutta nuo korkeat metallijalat tekevät siitä kuitenkin ilmavan. Matto ja Kalebassi-maljakko Kikoi.


Oksaan sidotut narut edustavat ryijymuotia, jota on nähty jo vähän aikaa. Vielä jos olisin keksinyt tuon idean aiemmin niin olisin harjoitellut macrame-sidontaa, mutta pitää kokeilla sitä sitten vähän myöhemmin. Annaleena Hämäläisen suunnittelema Filippa-sohva pääsi taas edustamaan, tällä kertaa vaalean siniharmaana. Siihen sopi asetella erilaisia tyynyjä.


Kaikki viherkasvit tuliva Inbloom-kukkakaupasta Uudenmaankadulta. Sieltä löytyy hyvä trendikäs valikoima kukkia, ja ostettuani sieltä vänkyräisen joulucedrukseni siitä tuli lempikukkakauppani. Luotin siis Tiinaan täysin, kun tilasin sieltä löyhästi määritellyn yllätysvalikoiman kevätkasveja, enkä joutunut pettymään. Sohvapöydät ovat Hayn, ja lainassa Vialesta.


Keskimmäinen osasto olikin sitten pastellisen pirteä. Sinne saatiin Lundialta Classic-hylly valkoisena, jonka päälle asettelin sekalaisen valikoiman kuparisia ja messinkisiä pienesineitä, sekä kaktuksia tuomaan särmää. Pastellit, metallit ja kaktukset toimivat mielestäni tosi hyvin yhteen. Hayn laatikot ja julisteena lahjapaperi Vialesta, messinkiset lasirasiat, lyhty, paperipallot ja peili Piirongista, ja kupariesineet Blossomilta.


Noi kaktukset on oikeesti aika teräviä, onnistuin tökkimään käsiini reikiä niillä aika hyvin hah.


Pastellipuolelle tosiaan maalattiin seinä ja lattia Tikkurilan Neito-sävyllä, joka on täydellinen dusty pink. Hakolan harmaa nojatuoli on myöskin Annaleenan suunnittelema, kuten vielä viimeisen osaston pöytäryhmäkin. Harmaa sopii hyvin pastellien kanssa, tosin minkäpä kanssa harmaa nyt ei sopisi. Jättikaktus oli aivan nappi tuohon kokonaisuuteen, ja Hayn uutuuspeili sai jäädä rennosti seinään nojailemaan. Seinälle viriteltiin niin ikään Hayn uusia Pivot-metallihyllyjä, niitä saa Vialesta.


Pyöreitä muotoja on paljon ilmassa, mutta niiden vastapainoksi on kiva pistää vähän terävempiäkin linjoja.


Kolmas puoli oli vaaleanvihreälle taustalle rakennettu luonnollisempi kokonaisuus. Värinä Tikkurilan Hiljaisuus. Hakolan lankkupöytä pinnajaloilla edusti kotimaista osaamista, joka sekin on ehdottomasti nouseva trendi. 50-luvusta ammentava jalkojen muotokieli tuntuu ajankohtaiselta ja tekee lankkupöydästä ja -penkeistä modernit. Materiaaleissa puu jatkaa voittokulkuaan, sekä tummana että vaaleana. Tähän saatiin vähän kesäistä tunnelmaa.


Kikoin puiset lattelusikat ovat mielestäni tosi hienoja pitkine varsineen. Myös Hayn uudet leipälaudat ovat hauskan näköisiä.


Rakensin pöydälle epäsymmetrisen kattauksen ja halusin ehdottomasti jotain villin näköisesti rehottavia kasveja. Erilaisista eukalyptuksen oksista kootut kimput toimivat täydellisesti. Rentous ja luonnollisuus menevät jämptin linjakkuuden edelle, ja tekevät kokonaisuudesta astetta mielenkiintoisemman. Cotton ball lightsit ovat Flowers & lifestylestä, tummanharmaat vohvelipyyhkeet Puttipajalta, ja valkoinen sekä harmaa vohvelipyyhe Lennolin.


Mökkitunnelmaa huokuvat lautaset Puttipaja, betoninen ruukun alunen Viale.

Koitin vähän hakea semmoista lievää Kinfolk-henkistä tunnelmaa tuohon kattaukseen. Puttipajan kristallilasit ja rouhea Kikoin kaitaliina toimivat taas oivallisena vastaparina. Kävin viikonloppuna pitämässä pari puhetta messuilla, ja toivon mukaan tästä nyt sitten seuraa taas joku uusi duunikeikka, oli mahtavaa päästä toteuttamaan itseään ja tuoda esille omaa tietoutta tämän projektin kautta. Työnkuva vaihteli stylististä remppamuijaksi, ja markkinoijasta logistiikkapäälliköksi. Nyt alkaa tuntua siltä että messuhommat alkaa olla hallussa, muutamat messuosastot toteuttaneena oppii joka kerta jotain.

Kiitokset vielä

37 kommenttia

  1. Näyttääpä hyvältä! Utuinen pinkki ja vaalea vihreä myös ihanan keväisiltä. Kauniita materiaalitekstuureita.

    Jäin miettimään, että miksi ihmeessä se UO:n makrameeverho näytti niin tutulta. No, minulla on ollut näköjään eBayssa jonkin aikaa ostoskorissa vintage makramemallivihko, jossa on täsmälleen tuo sama malli! Ehkä se pitää nyt ostaa pois kuleksimasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Joo noi hempeät värit on kyllä takuuvarma kevään merkki :) Oi että, tilaa ihmeessä. Pitää kyllä oikeasti ottaa omallekin listalle toi makramen teko.

      Poista
  2. peeta mä haluun JUST tollasia kimppuja tiedät-kyllä-mihin-juhliin! ihania rönsyjä!

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno ja tyylikäs kokonaisuus! Hyvä Peeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiva, kiitos Kerttu! Ihana kun oot aina tsemppaamassa :)

      Poista
  4. Upeaa työtä Peeta! Dusty Pink maalisävy oli erityisesti mieleeni, kiitos vinkistä :) ja paljon uusia työkeikkoja toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maalisävyn nimi oli siis Neito :) Voi miten kiva kuulla että tykkäät, kiitoksia kovasti!

      Poista
  5. Kaunista. Erityisesti kolahtivat nuo taustavärit. Minustakin tuollainen vähän tummempi värimaailma kuin ensimmäisissä kuvissa on tosi isosti tulossa, varsinkin ulkolaisissa blogeissa kiinnittää huomion todella tummatkin tilat, mustat suorastaan. Hirveesti tekisi mieleni maalata päräyttää joku seinä tummaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tummat seinät on kyllä näyttäviä, itsekin haaveilin tummanharmaasta seinästä tänne asuntoon. Niissä on niin hyvä tunnelma. Varsinkin semmoinen epätasainen kalkkimaalattu pinta olisi ihana. Maalaa sinä!

      Poista
  6. mahtava postaus! hyvää ja inspiroivaa työtä :'>

    /enya

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh kiitosta :) Hyvä jos sait jotain inspistä!

      Poista
  7. Sä oot taitava!!! Nää sun kuvat aina inspiroi ja saa mut kaipaamaan omaan kotiin ulkomailta, ihan vaan sisustamaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, vähänkö siistiä ! :) ulkomaillakin voi sisustaa haha!

      Poista
  8. Aivan ihania kaikki!

    VastaaPoista
  9. Tosi kauniita kokonaisuuksia! Tuon ruokapöydän osalta mietin kyllä Tapiovaaraa ja sohvasta tulee vahvat Gervasoni-vibat, mutta eipä taida olla eka kerta kun kalustesuunnittelussa otetaan vähän "inspiraatiota" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kalustesuunnittelussa otetaan yleisesti hyvin paljon inspiraatiota ja tsekkaillaan trendejä, jonka jälkeen luodaan oma versio. Gervasoni-vibat tulee minullekin mieleen Filippasta, silleen hyvällä tavalla. Jos kuitenkin katsot lähempää muotoilua, niin istuintyynyt, selkätyynyt ja kangas ovat aivan erilaiset. Nyt on aika paljon markkinoilla erilaisia rentoja kangaspäällysteisiä sohvia, tämä kotimainen esimerkki on mielestäni hyvin ottanut haltuun ajan trendit, joka on aina kannattavaa! Terveisin muotoilija itsekin :)

      Poista
  10. Kivan raikasta minimalismia! Bra jobbat, Mutta siis, mikäs toi tommonen pöytäryhmä on - eiks toi oo Tapiovaaran Pirkka? Vai onks siitä tehty rip off?? Eikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti hei! Kyseessä on siis Hakolan Woody-pöytä, joka voitti Divaanin Vuoden Puinen Designtuote- palkinnon 2014. Pöydässä ja penkeissä on jätetty lankkujen reunat vetämättä suoriksi, se tekee pöytään aivan omaleimaisen fiiliksensä. Ei ehkä tule näissä kuvissa parhaiten esille.

      Poista
  11. Upeeta Peeta, tosi fresh!!

    VastaaPoista
  12. Pakko kysyä, kun en löytänyt tekstistä vastausta, mutta mistä mahtaa olla kotoisin nuo ekassa osiossa/neljännessä kuvassa olevat hehkulampun muotoiset maljakot? Mä olen etsinyt tuon tapaisia juttuja jo pitkään, eikä mistään tahdo löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo toki saa kysyä, ne on Puttipajan valikoimaan kuuluvia maljakoita.

      Poista
  13. Vähänkö hienoa työtä! Vautsi! Nuo lamppumaljakot on vaan niin kiva yksityiskohta - löytäisinpä jostain sellaiset!
    Todella trendikkään näköistä, mutta jotenkin kuitenkin siun kädenjälki näkyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli, ihana että tykkäilet! Puttipajalta tosiaan löytyy nuo hehkulamppumaljakot :)

      Poista
  14. Moi, mistä tuo kiva kuparinvärinen tarjotinpöytä on - se siinä nojatuolin vieressä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Blossomilta, itseasiassa pöytä on käännetty nurinpäin ja päälle on asetettu tarjotin :)

      Poista
  15. Nykytaidevinkki ryijytrendin reunamilta:
    http://www.outipieski.com/

    Oletko sattumoisin jo törmännyt Pieskin töihin?
    Myös maalauksista löytyy monta helmeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, ei ollut Outi Pieski tuttu entuudestaan :) Makeita töitä hänellä.

      Poista
  16. Moikka,

    Ja kiitos ensinnäkin inspiroivasta blogista! Saanko kysyä mistä onnistuit löytämään tuon jättikaktuksen?

    Kiitokset jo etukäteen!

    T: Etsinyt vastaavaa jo tovin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos ja kiva kuulla että tykkäilet blogistani :) Kaikki kasvit olivat tosiaan Inbloomista, sieltä löytyy myös tuo kaktus. Kävin viimeksi eilen siellä piipahtamassa ja sama kaktus oli edelleen odottamassa ostajaansa. Kipin kapin punavuoreen siis !

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall