Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

CHAOS ON MY WORKING DESK

Yhteistyössä Granitin ja Suomen blogimedian kanssa

Nyt kun olen aloittanut kotona töiden tekemisen, niin huomaan että ennen niin mukavan minimalistinen tyyli ei enää ihan toimikaan tässä työpöydän äärellä. Paperia ja muuta nivaskaa kertyy semmoista vauhtia, että pöytä ei pysy millään siistinä! Eikä minulla oikeastaan mitään paikkaa niille ole ollutkaan. Kouluhommien kanssa sain pidettyä vihkot ja paperit jokseenkin hallinnassa (onhan meillä tuolla olkkarin toisessa nurkassa pari kaappia lisää), mutta nyt tuntuu siltä että tämä räjähtää käsiin. Kaipasin ratkaisua seuraaviin ongelmakohtiin:

-ajelehtivat luonnokset piiloon
-samassa pinkassa sekaisin olevat laskut ja muut tärkeät paperit kaipaavat järjestystä
-joku kunnollinen to do -lista
-sekalaiset muut paperit ja kortit omaan lokeroonsa
-tuolin selkänojalle pehmustetta, lampaantalja on painunut kasaan käytössä ja tuoli painaa taas selkää istuessa


Ja Granitistahan tunnetusti löytyy juuri hyvä valikoima tällaiseen tarkoitukseen. Kävin hakemassa valkoisen laatikoston, puulaatikon, vihkoja, valkoisen liitutussin, liitutaulutarroja ja viltin. Ei siis mitenkään liikaa, en halua että koko pöytä näyttää Granitista ostetulta. Nyt on hyvä kombo kaikkea erilaista.


Seinälle teippasin liitutaulutarran, ja kirjoitin siihen TO DO -listan. Nyt se on tuossa esillä, eikä tarvitse pieniä post it -lappuja raapustella ja etsiä niitä sitten paperikasojen alta. Liitutaulutussia saa pyyhittyä rätillä pois, joten tuota voi sitten aina päivittää. Kalenteristakin muistin jo kääntää oikean sivun hehee. Vähän aikaa mietin että pitäisikö jo laittaa syyskuu, mutta ehkä muistan taas parin päivän päästä kääntää sivua.


Laatikostoon järjestelin paperit ja vihkoja. Pari uutta isoa vihkoa tuli myös tarpeeseen, sillä sitten ei tarvitse piirtää irtonaisille A4:sille, jotka lainehtivat pitkin pöytää. Pysyy vähän siistimmin kansien välissä suunnitelmat ja luonnokset. Kalenteri työpöydällä on ihan must. Nyt syksyn alkaessa on taas kaikenlaista ohjelmaa niin paljon että jos en kirjoittaisi kaikkea ylös niin en kyllä muistaisi missä pitää olla milloinkin.


Harmaan 100% villaviltin poimin selkänojaa pehmentämään ja muutenkin ympärille kiedottavaksi. Pilasin vähän aikaa sitten Markin harmaaruudullisen viltin pesemällä sen liian kuumassa pesuohjelmassa, joten uusi viltti oli paikoillaan. Noita samoja oli myynnissä myös mustan sinertävinä ja vaalenharmaalla/tummanharmaalla siksak-kuviolla. Mietin tovin sen siksak-kuvioidun ja tämän yksivärisen välillä, mutta useammin kallistun kuitenkin kuvioimattomiin tuotteisiin. Tuntuu että koti pysyy siten rauhallisempana, enkä kyllästy niin nopeasti. :)


Puulaatikkoon piilotin kaikki pienemmät sälät, joita tuppaa kertymään pöydälle. Tilaakin sinne jäi hyvin. Ajattelin että vaneriloota pehmentäisi mukavasti värimaailmaa ja sopisi hyvin pöydän kanssa yhteen. Valkoinen laatikosto on kartonkia, ja mietin että kestääkö se tarpeeksi hyvin käytössä. Tarjolla olisi ollut metallisia ja muita kovempia materiaaleja,  mutta halusin kuitenkin ehdottomasti valkoisen ja tämä oli ainut sitä väriä. Läpinäkyvä lehtilaatikko muille ajelehtiville papereille oli meillä ennestään, siirsin sen tuolta hyllystä pöydälle käyttöön.


Siirsin taulua vähän oikealle päin, timanttikaiutin sai vaihtaa pöydän nurkkaa ja nyt tämä on mielestäni aika kiva ja toimiva. Sama tyyli säilyi, tavaraa on hieman runsaammin, mutta kuitenkin astetta siistimpi lopputulos. Jos nyt näillä systeemeillä saisi vähän aikaa pidettyä taas kaaoksen kurissa! Ainiin, ja yksi tärkeä juttu ilmeen freesaamisessa oli pöytälevyn ympäri kääntäminen. Se oli käytössä tummentunut reunasta, koska laitoin pinnoitteeksi niin vähän vahaa aikoinaan. No, ajattelin silloin että tummentuminen ei haittaa koska voinhan aina ensiapuna kääntää pöytää, ja myöhemmin maalata sen vaikka kokonaan.


Mites teillä on työpöydät järjestyksessä? Hei jos teillä on blogeja ja siellä työpisteestä kuvia niin olisipa hauskaa jos linkittäisitte niitä! Tai ehkä haastan tekemään työpöytä-postauksen nyt kun lomien jälkeen se tuntuu taas ajankohtaiselta. Lähteekö joku mukaan? :) Olisi kiva kurkkia teidänkin pöytiänne.

Chaos is in order now, thanks Granit for helping me out!

24 kommenttia

  1. Meilläkin työhuone kärsii ajoittain melkoisesta kaaoksesta. Tein siitä muinoin juttua myös blogiini. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun laitoit linkkiä! Siisti työpiste siellä näyttäisi olevan, ihanan pitkä pöytä :) Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinnekin suuntaan!

      Poista
  2. http://villailona.blogspot.fi/2014/08/tyopoydalla.html

    Jokin aika sitten minäkin kirjoittelin työpöytäjuttuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kivalta näyttää :) Kyllä nää puulevyt toimii hyvin työpöytinä ;)

      Poista
  3. Pakkohan tästä on ottaa koppi! Mulla on työpiste liukuovien takana piilossa tällä hetkellä. Pitäis jotenkin uusia sitä tai siirtää työpiste muualle. Varastossa odottais hayn pukkijalatkin. Mun verstaalla, eli vanhempien autotallissa olis myös vähän jämävaneria meidän rappusista. Täytyypä miettiä mitä sille tekis. Jos ens viikon aikana sais inspiksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe sä oot niin ihanan innokas! Odotan mielenkiinnolla sun työpöytäjuttua :) Kuulostaa siltä että sulla on jo aineksetkin kasassa.

      Poista
  4. Liitutaulutarra? Kuulostaa nerokkaalta! Pitääki pistää korvan taakse, nimim. post-itit on rumia!! Hyvältä näyttää muutenkin lopputulos, 10+! Lisää huutomerkkejä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no siis se ei oo liitutaulu, mutta näyttää siltä! Tollasta muovia kuitenkin :) Joo pikku post itit pöydällä levällään ei kyl oo mikään siisteyden perikuva... :D Jee kiitos kovasti!

      Poista
  5. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70198031/
    Meillä on tollanen laatikosto laskuille ym. työpöydällä ajelehtiville papereille, ja oon tehnyt noiden "laatikkojen" etureunaan dymolla tekstit, mitä missäkin lokerossa on. Musta tuo on ihan siisti ja saattais sopia tuohon pahvisen lokerikon tilalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näyttää ihan toimivalta tuokin! =) Samaa tyyliä kyllä. Ite tykkään että laatikon etusivut on umpinaiset, niin jää vielä enemmän piiloon ne paperit :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Koitankin pitää yleisilmeen rauhallisena, tai muuten kaikki tää tavarapaljous alkaa pomppimaan silmille..

      Poista
  7. Nyt syksyn tullessa on alkanut taas iskeä hiukan sellainen sisustus/uudistusvimma. Onkin pitänyt tuota meidän kamalaa työpistettä siistiä, tästä sun postauksesta tulikin nyt haaste mulle ;) Ryhdyn tuumasta toimeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihän se usein taitaa syksyllä iskeä! :) Jes, tuuhan sitten raportoimaan kun saat työpistettä kuosiin!

      Poista
  8. Hi, where have you bought the wallcalendar? It's really nice!
    Thanks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello! It's found and downloaded from here http://www.jasminedowling.com/2013/12/new-year-calendar.html?m=1

      And for free! :) Isn't it amazing.

      Poista
  9. Mulla pitää olla kaikelle paikkansa, muuten räjähtää hetkessä käsiin. Oma lehtikotelo kaikille mahdollisille asioille auttaa vähän. Vinkkasin muuten tänään halvasta ja hyvästä seisomapöydästä! http://tunnetilatblogi.blogspot.fi/2014/08/hyva-ja-halpa-seisomapoyta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aivan sama juttu.. Pakko olla kaikelle paikka! Hmm kätevän näköinen pöytä, sopis hyvin vaikka pieneen keittiöön ruokapöydäksi :)

      Poista
  10. Oih, rakastan työpisteaiheisia postauksia. Mulla oli viime keväänä oikein pidempi projekti, jossa siivosin ja sisustin uudelleen työhuonetta. Pitäisikin kuvata koko huone uudelleen nykyasussaan, koska niin paljon kaikenlaista pientä on siellä tehty. No ja köhöm, taitaa vaatia taas uuden siivouksen/järjestelyn... Minun työhuoneproggiksestani voi lukea blogin työhuone-asiasanan alta: http://arkiihana.blogspot.fi/search/label/ty%C3%B6huone

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, kiva kun pistit linkkiä! Pitääkin käydä tsekkailemassa sun työhuonetta =) Oi vitsi, heti iski silmään noi naulakot mitä oot viimeks sinne ostanut. Superkivat! Oon itekin noita vähän katellu sillä silmällä.

      Poista
  11. Hei onko tuo pöytälevy vaneria? Itse tein yöpöydän vanerista ja en tajunnut laittaa niihin mitään vahaa yms. päälle. Minkäläista vahaa olet käyttänyt? Onnistuuko pöydän pyyhkiminen nyt paremmin? Itse oon vedellyt imurilla päälliset niin saa puhtaaksi? :D t. satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu vaneria on! Laitoin ihan superohuen kerroksen Osmo color -vahaa, jopa niin ohuen etten usko siitä olleen mitään hyötyä.. Eli pöytä on tummentunut ja likaa tarttunut. Pyyhin tätä pölyhuiskalla! Aattelin että jossain vaiheessa vois sitten vaikka maalata koko levyn valkoiseksi, kun alkaa siltä tuntumaan =)

      Poista
  12. Voisin osallistua työpiste-haasteeseen, jos vain mitenkään ehdin! Blogi jää aina kakkossijalle kun on niin paljon muuta tekemistä.. Ja kiire nyt ainakin näin opiskelujen alettua. Mutta I'll keep that in mind!

    VastaaPoista
  13. Minäkin osallistun työpistehaasteeseen lähiaikoina! Linkkailen sitten johonkin uudempaan postaukseen, kun saan kuvailtua. :)

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall