Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ARMEIJAPARAKKI MÖKKINÄ


Aijai nyt kuulkaas sattui kohdalle semmoinen mökki, johon voisin vaikka muuttaa heti! Hiiteen räsymatot, värikkäät viltit ja ahtaat saunakammarit. Nyt mökkeillään tyylillä. Ja tyylillä en todellakaan tarkoita mitään viiden tähden kylpylästailia tai valkoista tanskalaistyyliä tuoksukynttilöineen. Tyylikästä tässä tapauksessa on harkitun teollinen tyyli, sekä vanha kylpyamme pihalla.


Tämä Gotlannissa sijaitseva armeijaparakki oli hylätty, mutta ruotsalainen pariskunta päätti ostaa sen ja kunnostaa kesäasunnokseen. Osa parakissa olleista kalusteista jätettiin käyttöön, ja voimme vain arvuutella että mitkä noista herkuista on alkuperäisiä armeijan tavaroita. Veikkaan ainakin isojen kaappien olevan niitä peruja. Tummahko väripaletti näyttää mielettömän hyvältä, ja raaka vaneri sopii tuonne kuin nappi silmään. Petrolin sininen näyttää tosi raikkaalta, mutta samalla mukavan ankaralta. Komeaa betonilattiaa ei ole peitetty matoilla, ainoita pehmukkeita ovat nuo ihanat lampaantaljat.


Koko parakki on niin superhieno, että mieleni tekisi hehkuttaa joka ikistä yksityiskohtaa. Tuo seinälle nouseva betonilattia! Tuo kattoon asti ulottuva valkoinen keittiön laatta, vieläpä neliön muotoinen! Tuo ihanan teollinen keittiö, josta näkyvät putket! Tuo hyllyn perällä piileskelevä kulunut mokkapannu! Muuton RAW-kynttilänjalka kaapin päällä!

Kuvat: Residence magazine

Ehkä parasta tässä mökissä ovat nuo jättikokoiset ovet, jotka saa kokonaan aukaistua niin että valo tulvii sisään ja pihakin on kesällä varmasti yhtä olohuonetta. Huhhuh, ihan mieletön paikka.

PS. Lisäsin tuohon sivupalkkiin keräyslippaan, johon voi käydä tipauttamassa kolikoita Filippiinien taifuunin uhriksi joutuneiden ihmisten avuksi. Jos olet vähääkään seurannut uutisia, nyt tiedät kyllä mistä on kyse, mutta lisätietoja voi lukea esim täältä. Sadat tuhannet ihmiset ovat jääneet kodittomiksi ja kymmeniä tuhansia kuoli neljän päivän takaisessa taifuunin myllytyksessä. Pelastustoimet ovat kuulemma alkaneet melko verkkaisesti, ja lisävaroja kaivataan kipeästi alueelle. Ei muutakuin perinteisesti kahvirahat jakoon, niin päivän hyvä työ on tehty! Ja jos enemmänkin liikenee, niin aina parempi. Itse lahjoitin vitosen. Kaikki bloggaajat voivat osallistua keräyskampanjan tiedon jakamiseen, täällä ohjeet.


Amazing summer house in Gotland. This represents the style that my summer house could be! It was an old, abandoned army garage. Images by Pia Ulin, styling Cilla Ramnek via Residence.

13 kommenttia

 1. Hei, mäkin kävin esimerkkisi perässä lisäämässä lippaan sivupalkkiini. Mahtava juttu! Toivottavasti tuottaa tulosta! Kaffet ensviikolla? -Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä Sanni! :--)) Ens viikolla sopii kyllä, sovitaan vaan päivä. Ma ja ti on jo menoa mutta noin muuten! Ehkäpä torstai?

   Poista
  2. Torstai sopii! Tervetuloa :)

   Poista
 2. peukku mökille, mutta vielä isompi tolle keräyslippaalle. hyvähyvä! me oltiin maaliskuussa just tuolla taclobanissa, joka on nyt käytännössä kokonaan maan tasalla ja kaikkein pahiten vaurioitunut alue. surettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai te olitte tuolla! Hullua.. Varmasti surettaa, henkilökohtainen kokemus kyllä varmasti pistää ajattelemaan ihan eri tavalla.

   Poista
 3. Kiitos kun mainitsit Filippiinit, me oltiin tänään keräyslippaiden kanssa kaduilla töissä ja meitä kutsuttiin kerjäläisiksi... Ihanat suomalaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! No toivottavasti saitte silti kerättyä jotain. :)

   Poista
 4. Me ollaan lähdössä nyt huomenna reissuun ja tarkoitus oli mennä pariksi viikoksi tammikuussa myös Filippiineille. Yritinkin eilen selvitellä mahdollisuutta osallistua rannalla löhöilyn sijaan avustustöihin paikanpäällä, kun nyt sattuneesta syystä ei oikein pelkkä lomailu siellä innosta. Toivottavasti tärppäisi ja päästäisiin auttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onneksi ette nyt olleet vielä tuolla. Toivottavasti löytyy jotain hommaa mihin pääsette käsiksi. Se olisi tärkeää.

   Poista
 5. törkeen siisti mökki! haluun tonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, ehkä ne päästäis meidät sinne vaikka viikoks?

   Poista
 6. kotinsa menettäneitä on autettu - siitä vähäisestäkin tuli itselle heti parempi mieli, että edes jotenkin voi olla avuksi. Tuntui mahanpohjassa asti tuo surkea tapahtuma kun itse täällä lämpimässä selailee blogeja - ei ole ihan tasan punnukset tässä …Ajattelen muutenkin niin, että jos ihmiset enemmän auttaisivat toisiaan olisi moni asia paremmin.
  Mutta nyt toiseen asiaan ja tuohon mökkiin - OLIPA UPEA !!!!! tuossahan voisi asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ollaan me kyllä onnekkaassa asemassa, mutta ei todellakaan pidä sulkea silmiä muulta maailmalta ja ihmisten hädältä. Ehdottomasti pitää ajatella myös muita kuin itseään. :) Hyvä että sinäkin olet osallistunut!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall