Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ARJEN PELASTAJA

Yhteistyössä Freska

Tykkään pitää kodin siistinä. Se on eräs tapa pitää myös oma pää järjestyksessä. Jos kotona on sotkuista, en pysty keskittymään mihinkään muuhun, ja viimeistään siinä vaiheessa pitää imuroida kun pölypalleroita alkaa kertymään. Järjestelen mielelläni joka ilta tavaroita paikoilleen, ja siis nimenomaan kaikilla tavaroilla pitää olla oma paikkansa jotta ne eivät jää pyörimään epämääräisesti. Toivoisin että tiskit tiskataan joka päivä, niin että aamulla saa tulla siistiin keittiöön ja aloittaa aamun ns. "puhtaalta pöydältä".


Voisi jopa sanoa että olen hieman neuroottinen kodin siisteyden suhteen, ainakin jos kysytään poikaystävältäni. Kaikillahan on tietysti erilainen siisteyskäsitys ja parisuhteessa se vaatii tapojen yhteen sovittelua. Oma siisteyskäsitykseni on selkeästi tarkempi kuin poikaystävän. Kun minä imuroin, imuroin tarkasti listojen päältä, sohvan alta, tamppaan matot, imuroin vaatehuoneen sisältä ja sohvatyynyt. Kun poikaystäväni imuroi, kutsun sitä ennemminkin "ylläpitäväksi" imuroinniksi, johon hänellä menee kolme kertaa vähemmän aikaa kuin itselläni. Kumpikaan meillä ei ole mikään siivousintoilija, jätän itsekin jatkuvasti esim papereita pyörimään pöydille ja syyllistyn siihen että toisen sotkut ärsyttää enemmän kuin omat.


Yksi juttu, mikä meillä on auttanut jakamaan tätä siivousvastuuta, on säännöllisesti käyvä Freskan siivoaja! Hän on käynyt meillä viime kesän alusta lähtien. Siivoamisesta ei tarvitse vääntää, kun siivoajamme Thelma tekee hyvän perussiivouksen kerran kuussa sillä aikaa kun olemme töissä. Hän imuroi koko kodin, pesee lattiat, vaihtaa petivaatteet, pyyhkii pölyjä, pesee kylppärin, siivoaa keittiön ja  pöyhii sohvatyynyt. Tämän ansiosta meidän ei tarvitse ikinä itse esimerkiksi pestä lattioita, ja koti pysyy perussiistinä.  Tottakai meidän pitää itsekin imuroida useamman kerran kuussa, siivota vessaa, ynnä muuta sellaista, mutta yksi jonkun muun suorittama suursiivouskerta kuussa auttaa arkea huomattavan paljon.

Joka kerta on super ihanaa tulla puhtaaseen kotiin. Käyn aina kotona fiilistelykierroksen siivoajan käytyä, ja joka kerta ihastelen puhtaita petivaatteita, kiiltäviä hanoja ja pedattua sänkyä.


Olen myös kehitellyt uusia tapoja, kuten aamuisin makkarin tuuletuksen yhteydessä suihkauttelen huonetuoksuja tai mistiä petivaatteiden sekaan. Rakkauteni kodin tuoksuja kohtaan on noussut ihan uudelle levelille, ja joka päivä läträän jollain aromaattisilla öljyillä tai tuoksukynttilöillä. (Juuri äsken nimenomaan läträsin kynttilän steariinit uudelle ruokapöydälle, jes...).


Yksi lempijutuistani on se, että Thelma siivoaa lisäpyynnöstä myös kylpyhuoneen peilikaapin sisältä! Kuukaudessa se sotkeentuu ja pölyyntyy karmeaan kuntoon, enkä varmasti mitenkään saisi itse aikaiseksi ottaa kaikkia pikku purnukoita sieltä pois kerran kuussa siivotakseni kaikki lasihyllyt ja sisäpuolen peilipinnat. Joten tuntuu aivan luksukselta että kerran kuussa joku muu pesee sen, ja peilikaappi pysyy siistinä. Tämä jos mikä on sitä kuuluisaa arjen luksusta.


Miten teillä on jaettu siivouksen vastuut ja miten selviätte kotona siivouskriiseistä? Meillä konflikteja sattuu silloin tällöin mutta aivan varmasti vähemmän kuin ilman siivoajaa. Olen alkanut suosittelemaan muillekin Freskaa, ja ihmettelen itseasiassa miksi se on Suomessa niinkin harvinaista. Ihan varmasti vaikkapa vanhempiani auttaisi kerran kuussa käyvä siivoaja tosi paljon, kun neliöitä ja kotielämiä ja muutakin tekemistä heiltä löytyy vaikka miten paljon. Meillä on kotona 40m2 ja siivoaja käyttää tämän siivoamiseen 2,5h. Tuntihinta Freskalla on 34€ / h ja kotitalousvähennyksen jälkeen 17€ / h. Eli jos miettii että siivoaja kävisi edes sen kerran kuussa, niin maksettavaa jäisi 85€. Ja siitä sitten vielä kotitalousvähennys. Not bad! Haaveilen siitä että jonain päivänä meillä voisi käydä siivoaja vaikka joka viikko :D Oikeasti harkitsen sitä että meillä voisi käydä kaksikin kertaa kuussa, tähän ihan hurahtaa.


Mitä kaikkea kotisiivous sisältää? Lue tarkat tiedot Freskan sivuilta!10 kommenttia

 1. Aika outoa, että siivooja tekee noin että ihan ottaa asiakkaan kamoja pois ja siivoaa :o Mä aina siistin kodin esim. pöydiltä kaikki tavarat ennen siivoojan tuloa, mutta mikäs siinä jos se hänelle on ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siis mitä tarkoitat, nyt en ihan ymmärtänyt? Kyllä minäkin aina tavarat järjestelen paikoilleen ennen siivoajan tuloa. :) Mutta se ei ole välttämätöntä kuitenkaan!

   Poista
 2. Meillä tuota ylläpitoimurointia kutsutaan ruotsalaiseksi siivoukseksi, tunnistin heti! :D

  VastaaPoista
 3. Saitte ilmeisesti Freskan kanssa selviteltyä ja soviteltua sopivan siivous"laadun", kun muistelen että puhuit Snäpissä että jälki ei aina ihan tyydyttänyt..? :) Hyvä juttu, jos ovat petranneet ja voi suositella, tää olis kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh laitoin palautetta ja keskusteltiin asiasta, ja olen ollut tyytyväinen. :) On kyllä todellakin ihanaa, kuukauden paras päivä!

   Poista
 4. Tuota suursiivoukseksi kutsumaasi siivousta kutsutaan meillä viikkosiivoukseksi. Tehdään joka viikko lukuunottamatta petivaatteiden vaihtoa. Imurointi sinun tyylilläsi tehdään meillä joka toinen päivä. Toki meillä on muutama lapsikin.😁😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Kuulostaa tosi reippaalta siivoustahdilta. Varmasti lapsien kanssa saa kyllä siivotakin useammin :D

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall