Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VANHA KOULU : KEITTIÖ EDISTYY


Keittiöprojekti etenee hyvää vauhtia, ja näidenkin kuvien jälkeen on tullut valmiimpaa. Jouluksi koitetaan saada suurinpiirtein valmista, jotta päästään perheen ja serkkujen kanssa viettelemään joulua tupaan. Suunnitelmat ovat edenneet käytäntöön, ja lopputulos alkaa näyttää odotuksia vastaavalta. Kaapistot ja kaakeliseinä ovat valmiit, kivitasot asennettu, uuni ja hellat paikoillaan sekä kaappien maalipinnat viimeistelty. Näiden kuvien jälkeen vielä hana on kiinnitetty, kaapistoihin asennettiin messinkiset vetimet ja lamput laitettiin paikoilleen. Nyt odotellaan liesituuletinta ja valaisimia saarekkeen ylle. Ensi kerralla voidaan siis varmasti jo ihailla valmista keittiötä, mutta vilkaistaan nyt välivaihetta ensin!


Päätimme jättää yläkaapistot seinältä pois, sillä suureen saarekkeeseen sai mahtumaan paljon säilytystilaa. Keittiökalusteista tuli mielestäni todella kauniit. Puusepän käsin tekemät, ja nimenomaan tähän tilaan  yhdessä suunnitellut kaapit istuvat täydellisesti. Vanha ja epätasainen lattia toi omat haasteensa kaappien asennukseen, ja valmista ratkaisua olisi varmasti ollut hankalampi istuttaa paikoilleen. 


Valkoista marmoria jäljittelevä kvartsikomposiittitaso on nimeltään Noble Carrara, ja sävy on mielestäni tosi hyvä. Tämä on kestävämpää kuin oikea marmori, ja kuitenkin oikeasta murskatusta kivestä tehty. 93% luonnollisista aineista koottu kvartsikomposiitti ei ime itseensä päälle kaatuvista nesteistä väriä, kuten marmori. Tavallaan suosisin mieluummin aitoa marmoria, mutta tämä on varmasti käytönnöllisempi vaihtoehto. Taso tuntuu ja näyttää kiviseltä, joten olemme tyytyväisiä!


Hanaksi tilattiin Tapwellin Evo Grottesco, joka tuo kivasti rustiikkia fiilistä upouusien tason, altaan ja kaakeleiden rinnalle. Asetin sen tätä kuvaa varten tuohon reunalle, mutta nyttemmin se on jo asennettu paikoilleen oikeasti.


Seinäkaapin kummallekin puolelle tulee seinävalaisimet. Saarekkeen päälle Smegin hiilenmusta liesituuletin ja seitsemän eri kokoista Normann Copenhagenin Amp -valaisinta harmaalla lasilla ja mustalla marmorikannalla. Valaisimet tulevat Out Of The Darkin kautta yhteistyön merkeissä. 1  / 2


Tässä seinälle menossa oleva valaisin. Messinkiset yksityiskohdat jatkuvat läpi keittiön, ja tuovat lämpöä.


Kaappeihin tehtiin kauniit koristelistat tuomaan 1900-luvun alun fiilistä. 
Sitten pitäisi sisustaa loputkin huoneesta, mutta asialla ei ole kova kiire. Jouluna varmasti laitetaan vain pari vanhaa pöytää pitkittäin, mutta joku kolmemetrinen pitkä pöytä olisi tarkoituksena saliin saada. Eriparisia tuoleja, joku vanha senkki, penkki, verhoja, valaisimia ja mitähän vielä. Onneksi minulla on tallessa se Private0204-merkkinen vanha harmaa matto, koska tännehän se kuuluu! Täydellistä.

Patterit maalataan vielä lattian värisiksi, eli vaaleanharmaalla. Ajattelin nyt senkin mainita kun näkyvät vielä turkoosit olevan :) Täällähän oli niinkin kaunis värimaailma kuin vaaleanpunaista ja vihreää, joka huoneessa on eri värit. Pitää joku kerta pistää sitten kuva siitä miltä tuolla näytti ihan aluksi.

Ps. Lue ensimmäinen postaus keittiöprojektista täältä

14 kommenttia

 1. Ihan järjettömän hienot kaapit. Ihan normikeittiö olisi kyllä jäänyt ihan irralliseksi tuossa miljöössä. Tulee upea kokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. Ihana keittiö tulossa! Ja aivan mahtavasti tilaa, tuolla kelpaa juhlia joulua!

  VastaaPoista
 3. Tämä keittiö on niin rakkaus. Täydellistä. En malta odottaa, että näkisimme olohuoneen. Minäkin haluan juuri tälläisen!

  VastaaPoista
 4. Moikka Peeta! Satutko tietämään kiinnitettiinkö laattojen taustana oleva vaneri ihan normaalisti ruuveilla vai esim. liukukoolauksella? Me ostettiin hirsinen kämppä juuri, ja sinne on myös tulossa seinän mitalta laattaa, ja mietin että korkkaako laatoitus irti jos hirsi elää esim. ilman lämpötilan vaikutuksesta taustalla.. Kaikkea sitä joutuu miettimään! :-D

  VastaaPoista
 5. Älyttömän upea keittiö tulee! Soppii just koulun tyyliin.

  VastaaPoista
 6. Ihana keittiö!! Mistä keittiöliikkeestä tää on vai onko puusepän tekemä ?

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin kaunista ja on ollut hauska seurata projektia snäpissä!!

  VastaaPoista
 8. Näyttää upeelta! Jääkö noi seinät muuten ihan tollaisiksi?

  VastaaPoista
 9. Tuollaisen keittiön voisin kyllä ottaa itsellenikin!

  VastaaPoista
 10. Siis WAU! Aivan ihana! Ja nuo seinävalaisimetkin. <3

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall