Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

COS x BONSOIR PARIS


Diggailin näistä COSin ja Bonsoir Parisin yhteistyössä toteutetuista esillepanoista, jotka olivat huonekalumessujen aikaan pystyssä Milanossa. Olisin halunnut hirveästi olla paikan päällä, mutta se ei nyt tänäkään vuonna ollut mahdollista. Ensi vuodeksi voisi kyllä tosissaan alkaa suunnittelemaan messureissua, sillä kyllähän tuo nyt pitäisi nähdä.


Upeiden messujen lisäksi myös muualla kaupungissa on tapahtumaa vaikka millä mitalla, avajaisia ja ties mitä pop up -juttuja. Eli siis skumppaa ja siistejä huonekaluja! Pomoni Casuarinasta käy aina siellä messuilla, ja kertoo sieltä tarinoita ja hän tuntee kaikki parhaat paikat Milanosta. Paola Navonen suunnittelema ravintola pitäisi ainakin nähdä! Järkkäsimme myös viime kesänä Casuarinassa valaisinnäyttelyn, ja esillä olleet valaisimet olivat milanolaisen ja pariisilaisen suunnittelijan tekemiä, eli minulla olisi siellä jopa yksi paikallinen kontakti! Hän on myös teollinen muotoilija.


Näissä kuvissa tykästyin tuohon tankorakennelmaan, joka tulee tosi nätisti esiin tilavassa teollishenkisessä interiöörissä. Tämä Bonsoir Paris näyttäisi olevan jonkinlainen muotoilijaduo, joka duunailee kaikkea muotoilun kenttään liittyvää brändäämisestä nettisivuihin ja tuotesuunnitteluun. COSilla on paljon ihania vaatteita ja asusteita, ja tiesittekös että Helsingin COSin liikkeessä myydään myös jotain HAY:n tuotteita? Myymälän esillepanokin on toteutettu kivasti ja pukuhuoneet ovat kuin pienet söpöt designkopit.

Kuvat täältä

Myös puinen seinämärakennelma näyttää pätevältä. Hauska "räjäytys"fiilis laatikossa. Ylipäätään sopivan minimalistista ja kliiniä kuten COSin tyyliin kuuluu. Mitäs te tykkäätte?

9 kommenttia

 1. Kävin juuri näillä messuilla, enkä voi kuin suositella! Jokaisen makuun jotain, ja paljon sellaista, mitä meidän maassa ei näe. Tuttujakin kansainvälisiä merkkejä, mutta enemmän tuntematonta. Esim. "Classic" osasto oli häkellyttävä kaikessa yliprameudessaan - siis tyyli ei iskenyt, mutta olipahan show! Pyöriviä sänkyjä ja n. monen metrin korkuisia sängynpäätyjä, valtavia kristallikruunuja jne. Ja sitten oli myös sitä minimalismia, ja omaan makuuni sopivaa, eli siltä väliltä.

  Ai niin, COS:in vaatteen on ok, vaikka sisustuksessa en samaa kliinistä linjaa suosikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sitä näyttävyyttä ja kunnon panostusta mä kans odotan! Haluun kunnon wau-efektin jota Suomen Habitaressa ei koskaan ole :P

   Poista
 2. Tosi hieno esillepano! Cosin liikkeetkin on aina niin tyylikkäät ja näyteikkunat aivan ihanat.

  VastaaPoista
 3. Tuurilla Metropoliassa ensi vuonna17. huhtikuuta 2013 klo 13.31

  Moikka! Ei liity postaukseesi millään tavalla, mutta olisi kysymys. Sinähän olet opiskellut myös Joensuussa? Miten vertaisit Metropolian ja PKAMK:n muotoilun pääsykokeita? Vai haitko siirto-opiskelijana? Jos hait siirto-opiskelijana, niin millaisen hakemuksen teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ekan vuoden olin tosiaan siellä PKAMKS:ssa. Hmmm mulla on aika huono muisti mutta kyllä ne aika erilaiset oli. Hain siirto-opiskelijana ja tavallisessa haussa, ja tavallinen haku nappas, en tiiä miksei siirtohakua hyväksytty (syynä: "ei tilaa" vaikka nyt tiedän et moni oli lopettanu joten olisin mahtunu). Täytyy sanoa etten yhtään muista millanen se siirtohakemus oli, joku täytettävä lappu..? Kai mä siihen jotain perustelin et perhe ja avomies ja koira ja koko elämä on Helsingissä, jonne haluaisin takaisin.

   Sä taidatkin siis tietää et millaset kokeet siellä Joensuussa on koska oletan että opiskelet nyt siellä, joten voisin vähän kertoo tästä Metropoliasta. Eli pääsykokeiden ekaan vaiheeseen pääsee kaikki, siinä on samat tehtävät kaikille muotoilun puolelle hakeville. Ja sit tokas vaihees oli lisää tehtäviä sekä henkilökohtainen haastattelu.

   Uskon et oli paljon hyötyä että olin ollu vuoden siellä PKAMK:ssa ensin!

   Poista
 4. Tuurilla Metropoliassa ensi vuonna18. huhtikuuta 2013 klo 11.04

  Joo tiedän millaiset kokeet tänne oli. Mitä sanoisit, miten ne Metropolian kokeet erosivat PKAMK:n pääsykokeista?

  Oliko Metropoliaan paljon paperiaskartelua? Entä oliko tehtävänantojen näkökulma enemmän taiteellisuutta vai käytettävyyttä/ toimivuutta korostava?

  BTW, hanasi on tosi hieno! Mitä CAD:ia olette opetelleet Metropoliassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Metropolian teollisessa muotoilussa keskitytään huomattavasti enemmän käytettävyyten ja toimivuuteen kuin taitellisuuteen, joten siihen varmasti kannattaa panostaa. Oli askartelua paperista, rautalangasta ja piirtämistä. Piti mm. suunnitella uudenlainen paperilennokki paperista, ja sen piti lentää tietty matka ja kaikki testaili käytävässä omia lennokkejaan. Ja sit siitä rautalangasta piti taiteilla kapalevylle joku paviljonki. Piirtämällä suunniteltiin lentokoneen turistiluokkaan joku juttu, joka parantaisi matkustusmukavuutta.

   En oikein osaa sanoa miten ne kokeet koulujen välillä olis oleellisesti eronnu toisistaan, ei kai mitenkään. Mut PKAMK:ssa teollinen muotoilu oli enemmän kalustesuunnittelua ja meillä Metropoliassa on aika paljon kaikkea autoja ja käyttöliittymiä ja hanoja ja kaikkea miehekästä... Vähän liikaakin :D

   Ollaan otettu haltuun Rhino ja Solid works 3d-ohjelmista. Ja kiitos hanakehusta! :) Oon tehnyt sen Rhinolla.

   Poista
 5. Tuurilla Metropoliassa ensi vuonna19. huhtikuuta 2013 klo 14.20

  No se on minulle vain iloinen uutinen, että käytettävyys ja toimivuus olisi arvossaan. :) Se on nimittäin juuri sitä puolta, jossa olen parempi, ja jonka takia haluaisin vaihtaa täältä pois. En tiedä oletko ollut yhteydessä Joensuun opiskelukavereihisi ollenkaan, mutta jos et ole, niin et ehkä tiedäkään, että tämä koko muotoilun puoli lopetetaan muutaman vuoden päästä. Ja nyt kun toimintaa supistetaan vuosi vuodelta, niin käytännössä kaikki muotoilulinjat ovat muuttuneet osittain graafisen suunnittelun linjoiksi... Mulle kun ne haluamani jutut olisivat juuri noita, mitä teillä opiskellaan.

  Paperiaskartelutehtävät ovat painajaiseni. Osaan kyllä jonkin verran tehdä hienoja rakenteita, mutta en osaa tehdä nättiä jälkeä, toisin kuin ne, jotka ovat askarrelleet koko elämänsä jotain ystävänpäiväkortteja sun muita pahvi-/paperikoristeita. Toinen mikä on akilleen kantapääni, on vesiväritehtävät. Pitikö Metropolian tehtävissä maalata jotain, vai saiko kaiken tehdä kynillä ja tusseilla?

  Ja hana on tosiaan hieno, tuo on mielestäni juuri yksi niistä tavoista, joilla uutta teknologiaa pitäisi muotoilla. Tehdä teknologiasta jotenkin lähestyttävämpi tai hauskempi. :)

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall