Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

CASA COOK KOS



Pressimatkan tarjosi Tjäreborg

Se fiilis, kun saapuu boheemiin hotelliin joka on kuin suoraan Pinterest-kuvista. Se oli aika kihelmöivä fiilis, kun jokainen yksityiskohta oman huoneen saippuapulloja ja loungen taustamusiikkia myöten oli mietitty loppuun asti, ja nimenomaan omaa makua miellyttävästi. Pääsin käymään pressimatkalla uudessa CasaCook Kos -hotellissa Kosilla ystäväni Artun kanssa, ja täytyy sanoa että se on kyllä yksi parhaimpia hotelleja missä olen tähän mennessä majoittunut. Saavuimme perille juuri auringonlaskun aikaan ja sisääntulo-loungen riippumattojen hapsut keinuivat lempeässä tuulessa kultaisen auringon lämmittäessä maisemaa. Meidät kuljetettiin huoneisiin golf-kärryn tyylisellä menopelillä ja kohdeltiin kuin kuninkaallisia. Ehdoton paikka, jos kaipaa rentoutumista ja kauniita maisemia. Auringonottoa ja omaa rauhaa. 







Olimme perillä neljä kokonaista päivää, ja paikalla oli meidän lisäksi muista pohjoismaista bloggaajia ja lehdistön edustajia. Oli aivan huikeaa päästä tutustumaan mm. Residence-lehden päätoimittajaan (mielettömän hauska ja suorapuheinen persoona!) sekä herttaiseen Stylizimo-blogin Ninaan. Odotin reissulta rentoutumista, sillä pidin kesällä vain pari viikkoa lomaa ja hektisen syksyn keskelle todellakin kaipasi viimeisiä auringon säteitä sekä kunnon koomailua. 



Sain hotellista oman huoneen terassilla, josta oli näkymät vuoristoon. En ole mikään aamuihminen, mutta heräsin kaksi kertaa seitsemältä todistamaan upeaa auringonnousua, joka nousi juuri sieltä vuoristojen takaa. Hotellin ympärillä on vain tyhjää, karua kreikkalaista luontoa. Se maisema oli ihan mieletön, ja antoi sellaisen fiiliksen että täällä todella ollaan keskellä ei-mitään. Pidin siitä fiiliksestä erittäin paljon, olisi aivan eri juttu jos ympärillä olisi muita hotelleja. Sille on siis hyvä syy, miksi hotelli sijaitsee Kosin kaupungista matkan päässä, pienessä Marmarissa. Vain heinäsirkkojen siritys ja hiljaisuus, sekä tuulessa huojuvat heinät. Keitin espresson omassa huoneessani, ja nautin sen terassilla miettien että tämä olisi täydellisempää vain jos poikaystäväni olisi mukana. Täällä todella saa eksklusiivisesti rentoutua, eikä minun olisi ollenkaan tehnyt mieli edes poistua koko hotellilta. 



Hotelli on kuin pieni kylä, boheemi ja minimalistinen samaan aikaan. Se koostuu pienistä valkoisista taloista, karun kauniista puutarhoista, aitojen taakse jäävistä omista uima-altaista ja yleisistä tiloista. Hotellin alueella on yhteinen uima-allas, ravintola, baari, spa, sisustusliike josta saa ostettua kaikkea millä hotelli on sisustettu, sekä oma ranta noin sadan metrin kävelyn päässä. Vaikka hotelli oli täyteen buukattu, tuntui se silti maagisen rauhalliselta. Siellä on ilmeisen sopivasti tilaa ihmisille jakaantua eri puolille. Sanoisin, että se on osa hyvää suunnittelua! 



Syyskuun lopussa season oli jo lopussa, mutta pääsin nauttimaan juuri sopivasta lämmöstä. 26c oli omaan makuuni juuri sopiva päivälämpötila, ja merituuli vilvoitti ihanasti vaikka aurinko porotti kirkkaan siniseltä taivaalta. 



Ranta oli tietysti yksi kohokohta, ja voin kertoa noihin pehmeisiin rantasäkkituoleihin meinaa nukahtaa petollisen helposti..! Drinkin nauttiminen aurinkoa ottaessa on kyllä semmoinen nautinnon hetki, että pakko se oli pari kertaa kokea. 




Aamiaisbuffet on myös ihan mieletön, en keksi mitään mitä sieltä ei löytyisi. Vanilla bourbonilla maustettu siirappi ja tuoreet kookoshiutaleet juuri paistettujen pannukakkujen päällä ei ehkä ole se rantakuntoa ylläpitävin aamiaisvaihtoehto, mutta pakkohan se oli niitä syödä silti! Tuorepuristettu appelsiinimehu ja minicroissantit tulevat hyvinä kakkosina suosikkilistallani. Soijajogurttiakin toimitettiin minulle tiedustellessa. 




Tuleepas kauhea ikävä tuonne, nyt kun katselee näitä kuvia ja muistelee kokemusta! Visuaalisena ihmisenä on todellakin tärkeää, että millaisen majoituksen valitsen lomalla. Etsin aina semmoisen omaa tyyliä vastaavan paikan, on se sitten airbnb-kämppä tai hotelli. Saan ihan sairaasti kiksejä jo siitä majoituspaikasta, eikä mielestäni todellakaan ole ihan sama millaisessa paikassa aikansa viettää. Olen hyvin tarkka ja huomaan heti jos joku asia on vähän sinne päin, joten nautin erittäin paljon täällä paikassa siitä että koko konsepti oli mietitty ja toteutettu jokaista yksityiskohtaa myöten täydellisesti loppuun saakka.  Kaikki istutetut heinät, rannalle illan tullen sytytettävät lyhdyt ja pellavaiset kylpytakit huoneessa. 



Uima-allas, ranta ja syöminen olisivat hyvin riittäneet aktiviteeteiksi, mutta teimme myös hieman muuta! Kävimme yhtenä iltana Kosin kaupungissa illallisella ja sitä ennen hieman kiertelemässä kaupunkia. Se sijaitsee 16km päässä hotellilta. Hotellin lähellä sijaitsee hevostila, jossa pääsimme ratsastamaan hevosilla. Ja sitten eräänä päivänä kävimme myös veneretkellä lähisaarilla. Kaikenlaista aktiviteettia on siis tarjolla. 









Lisätietoina kerrottakoon vielä että Tjäreborg lennättää sinne Suomesta viikoksi, ja hinta on tasoon nähden yllättävän edullinen mielestäni. Ensi kesän matkoja pääsee tarkastelemaan täältä, ja paikka on jo osittain loppuunmyyty ihan hetkessä. Minulla oli kahden hengen huone terassilla. Jos haluaa panostaa hieman enemmän niin oma uima-allas olisi varmasti aika jees vaihtoehto myöskin! En voi olla hehkuttamatta näin hienoa ja toimivaa kokonaisuutta, joten sana "pakettimatka" sai täällä aivan uuden merkityksen. Melkein tekisi mieli jo varata uusi reissu poikaystävän kanssa tuonne kahdestaan, mutta toisaalta on myös ihana mennä uusiin ennestään tuntemattomiin paikkoihin. Täytyy siis hieman miettiä mitä tehdään ensi kesänä! 


4 kommenttia

  1. "Syyskuun lopussa season oli jo.." Season? Eli siis sesonki tai kausi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon huomiostasi :) Erittäin hyvä pointti!

      Poista
  2. Nää kuvat saa kyllä kieltämättä itsekin harkitsemaan pakettimatkaa (nimenomaan tuonne), vaikka yleensä vannon rähjäisten reppureissujen nimeen :D Jonkun kunnon stressimyrskyn kourissa saattais matka hyvin mennä varaukseen!

    -Norppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep! Mulla mennyt iän myötä yhä enemmän ja enemmän mukavuudenhaluiseksi, en todellakaan jaksaisi enää lähteä reilaamaan tai reppureissaamaan :D Ne on onneksi koettu jo. Ja kun muuten töiden kanssa on kiirettä ja stressiä niin onhan se nyt kiva lomalla sitten oikeasti rentoutua edes hetken.

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall