Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PROJEKTI - VANHAN KOULUN KEITTIÖ

1  /  2  /  3  /  4  /  5

Vanhempani ostivat keväällä 1900-luvun alussa rakennetun vanhan koulurakennuksen Turun saaristosta, ja remontoivat nyt pikkuhiljaa rakennusta asumiskuntoon. Remontointi tapahtuu asiantuntijoiden avulla ja vanhaa kunnioittaen. Koululla on lattiapinta-alaa 235m2, eli hommaa riittää. Pihapiiristä löytyy myös kirjastorakennus, lato, sekä kanalaksi vastikään muutettu vanha sauna. Talon ulkopinta piti ensitöikseen kunnostaa ja maalata uudelleen. Ensimmäisenä huoneena remontin alle pääsi tupakeittiö, josta paljastettiin hirsiseinät seinäpaneelien, kipsilevyjen ja pinkopahvien takaa. Alkuperäiset lankkulattiat löytyivät kipsitasoitteen, lastulevyn ja muovimaton alta. Kattoon oli liimattu akustiikkalevyjä, ja loisteputkilamput saivat myös lähteä. Lattiaan valittiin vaaleanharmaa maali, ja katto maalattiin valkoiseksi. 


Minun tehtäväni on toimia suunnittelijana ja yleisenä makutuomarina. Suunnittelin keittiön, jonka on tarkoitus kestää aikaa. Vanha talo tarvitsee vanhan tyylisen keittiön, ja aidosta puusta rakennetut keittiökalusteet kestävät käytössä taatusti vuosikymmeniä. Inspiraatiota otin mm. Kvänumin ja Kitzenin keittiömallistoista. Tupakeittiössä on neliöitä kuutisenkymmentä, joten tilaan haluttiin tehdä iso avokeittiö johon mahtuu monta kokkaajaa. Neljän metrin huonekorkeus tekee tilasta avaran, enkä halunnut tukottaa seinää yläkaapistoilla. Yksittäinen seinäkaappi tuo lisätilaa, näyttää hauskalta ja jättää silti avaran fiiliksen. Modernia twistiä tuovat integroidut kodinkoneet, skarpisti leikattu taso, korkea kaakeloitu seinä ja valaisimet.


Keittiökaapistot maalataan harmaiksi, ja niihin tulee vanhat messinkiset nupit/vetimet. Keittiötaso on marmoria jäljittelevää kvartsikomposiittia, joka on tehty kivisekoitteesta. Marmori olisi ollut turhan huokoinen materiaali, johon yksikin kaatunut punaviinilasi saattaa jättää jäljen. Saarekkeeseen tulee sekä kaasu- että induktioliesitasoja. Liesituleettimen peltiseppä tekee käsin, ja se on vielä vähän suunnitteluvaiheessa, samoin kuin saarekkeen päälle tuleva valaistus.


Vanerilla vuorattu seinä saa ylleen fasettihiotun laatoituksen grafiitinharmailla saumoilla. Seinäkaapin molemmille puolille tulee mustat seinävalaisimet tuomaan hieman kontrastia.


Allas upotetaan tason sisään, ja se tulee olemaan simppeli, suorakulmainen ja valkoinen. Hapettunutta messinkiä oleva hana on nimeltään Grotesk. On kiva tuoda jotain vanhan näköistä ja kulunutta uusien asioiden rinnalle.


Kaiken kaikkiaan olen tosi ylpeä siitä että vanhempani luottavat makuuni ja uskaltavat tehdä hieman rohkeampia ratkaisuja kaikkein tavanomaisimpien valintojen sijaan. He eivät seuraa sisustusmaailmaa tai tiedä keittiömaailman trendeistä, joten ilman minua tästä olisi tullut varmasti todella erilainen. Olemme kuitenkin hyvin samoilla linjoilla aina kun ehdotan jotain! Nyt tulee nimittäin törkeän hieno keittiö, siitä ei tingitä. Korvaamaton apu on myös vanhojen talojen entisöintiin erikoistuneesta puuseppä-remonttimiehestämme Aaposta. Häneltä löytyy paljon tietotaitoa. Tästä koulusta tulee kyllä riittämään paljon juttua tänne blogin puolelle, odottakaahan vaan. Keittiön sisustusta, kylppärin remonttia ja makuuhuonetta tässä jo seuraavaksi suunnitellaan. Toiveena olisi päästä viettämään joulua tuonne perheen kanssa. Tällä hetkellä vanhempani asustelevat talon viereisessä kirjastorakennuksessa, joka on kuin pieni kaksio. 

25 kommenttia

 1. Siis vau mikä unelmaprojekti saaristossa! Keittiö tulee näyttämään upealta. Suunnitelmat kuulostavat tosi lupaavilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tosi siistiä saada suunnitella jotain tällaista. Olen kyllä tosi iloinen että vanhempani vaihtoivat 90-luvulla rakennetun omakotitalon tällaiseen vanhaan taloon. :) Vanhassa on niin paljon enemmän tunnelmaa.

   Poista
 2. Tästä tulee vamrasti upea!! Hyvältä näyttää jo nyt! Onko koko keittiö puusepän tekoa, vai käytetäänkö siinä jotain vanhoja materiaaleja (ovia?) uudelleen maalattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kokonaan puusepän tekoa. Mitään vanhaa keittiötä tässä ei ollut laisinkaan, joten alusta piti lähteä :)

   Poista
 3. Mieletön! Just kattelin et Mäntsälässä olis myynnissä vanha koulu jossa oli useampi sata neliötä ja hinta vain 220tuhatta.Hiljaa haaveilin mielessäni miten remppaisin sitä pikkuhiljaa...Juu ei mitään tee vaan juttuja tänne.ne on aina mielenkiintoisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä hauska ylläri tämä kouluun muuttaminen, kiva kun saa kokonaan rempata ihan omanlaiseksi :)

   Poista
 4. Ihana proggis!! Mispäin Turun saaristoo? Kamala uteliaisuus iski!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kerron sulle vaikka facebookissa tarkemmin! :)

   Poista
 5. Niin mielenkiintoinen projekti! Paljon vaan juttua tästä blogiin :) Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee varmasti! :) On niin monta huonetta laitettavana. Ja kiitos paljon!

   Poista
 6. Siis wau! Mikä projekti kokonaisuudessaan ja millainen keittiö tästä onkaan tulossa. En malta odottaa lopputulosta. :-) Tiedätkö tuo Kvänumin keittiökuva toimi aikoinaan inspiskuvana meidän edellisen keittiön remonttiin; fasettilaatat ja Jieldet tulivat ko kuvan innoittamana. Ja pitipä alunperin alakaappienkin olla mustat. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, hauskaa että samaa kuvaa ollaan katseltu! :D Olenkin ihastellut myös sitä teidän keittiötä, se on tosi hieno. Vähän modernimpi versio tästä :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eiköhän tästä kiva ja asumiskelpoinen saada aikaiseksi hehee! :)

   Poista
 8. Wau-kommentti minultakin! Makee ja mielenkiintoinen projekti! Lopputulos kiinnostaa todellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei enää kovin montaa viikkoa niin tämän pitäisi olla jo lähes valmis :)

   Poista
 9. Vau!! Tämmöset projektit on tosi kiinnostavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla että sielläkin puolella ruutua ollaan innoissaan! :)

   Poista
 10. Näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä! Mua kiinnostaisi tietää millaisella maalilla ja sävyllä käsittelette keittiön kaapistot? Löysin tieni tänne pitkästä aikaa, jään seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaappeihin tulee Tikkurilan sävy 1932 Deco grey -värikartasta, mattapintaisena. :) Kiva kun löysit <3

   Poista
 11. Vauu! Varmaan ihan mieletöntä asua tollaisessa paikassa. Seuraan mielenkiinnolla, jotenki kaikki remppajutut iskee muhun, vaikkei liitykään mitenkään tän hetkiseen omaan elämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppailujutut on kyllä siitä mielenkiintoisia kun pääsee seuraamaan jotain muutosta, itsekin tykkään :) Aika pitkään menee ennen kuin tuosta koko talosta valmis saadaan, mutta yksi huone kerrallaan! Hehee.

   Poista
 12. Mahtavaa! Paljon samantyyppisiä ideoita, joita oman vanhan talon keittiöön olen kaavaillut, inspiskuvakin sama. Lisää postauksia projektista odotan innolla!

  VastaaPoista
 13. Moikka! Kiitos inspiroivasta postauksessa! Mistä tuo kiva kvartsitaso on hankittu? Tai satutko tietämään mistä saisi vastaavaa? :)

  VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall