Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PUU-VALLILAN PIHAKIRPPIS & RAVINTOLAPÄIVÄ


Aamulla heräsin kurkku kuivana edellisen illan bileiden jäljiltä, tsiigailin sotkuista kotia sängystä ja raahauduin hakemaan vettä. Väsytti hemmetisti ja mietin että jaksanko lähteä käymään Tine K:n showroomilla, jonne olin saanut kutsun kello kahdeksitoista. Mutta kyllähän sinne oli mentävä kun se tuossa kahden minuutin kävelymatkan päässä oli, ja sieltä lähdettyäni olin jo ihan virkeä. Kotiin takaisin kävellessä bongasin pari pihakirppistä naapurista, joten päätin hakea koiran mukaani ja lähteä kiertelemään puu-Vallilaa. Ravintolapäiväkin kun oli meneillään, niin ruokaakin oli tarjolla mukavasti siellä ja täällä. Darranälkää tuli siis tyydytettyä useampaan otteeseen.


Kirppiksiä oli melkein joka pihalla, ja olikin tosi hauska päästä kurkkailemaan niitä osia joissa ei yleensä tule käytyä. Puu-Vallila on kyllä ehdottomasti yksi unelmieni asuinpaikka. Ajatelkaa nyt, keskellä kaupunkia idyllisiä vanhoja puutaloja omine pihoineen, jotka rönsyilevät istutuksia.


En tehnyt mitään kummoisempia löytöjä, vaikka kaikenlaista kivaa näkyi siellä ja täällä. En kai vain ollut ostelumoodilla, vaikka nyt tätä kuvaa katsoessa hieman harmittelen että miksen ostanut tuota karvamattoa! Sehän olisi ollut ihana makuuhuoneen mattona. Yhden lasisen maitokannun ostin, vaikka meiltä löytyy jo toinenkin samanlainen. Olen pidempään halunnut toisenkin koska tykkään käyttää sitä sekä kukkamaljakkona että vesikannuna. Nyt on.


Kesä on ihan täällä, ihastelen joka päivä lehteen puhkeavia puita (voiko noin edes sanoa?) ja fiilistelen vihertyvää kaupunkia. Sää oli pilvinen, mutta lämmin ja leppoisa. Pilvistä huolimatta tuntui niin kirkkaalta että olisi pitänyt olla aurinkolasit mukana.


Ihmisiä oli liikenteessä paljon. Ihmettelen vain sitä että miksi pihakirppisten pitää loppua jo kello kolmelta? Luulisi että senkin jälkeen löytyisi ostelijoita ja myyjiä.


Kakkaakin oli myynnissä haha. Hienoissa pusseissa!


Olin lukenut Kaisan blogista että hänkin on kirppistelemässä puu-Vallilassa, joten päätin mennä moikkailemaan. Ja siellähän se puhelinta selaili portailla! Ensimmäisenä huomasin tuon ihanan vanhan oven, jonka olisi saanut vitosella mukaan. Kovasti olisin halunnut, mutta enhän mä nyt kahta ovea tarvitse.. Hieno se silti oli!


Jäinkin vähän pidemmäksi aikaa Kaisan anopin pihalle hengailemaan, siellä oli ihania leipomuksia ja kahvia myynnissä, ja sattumalta toinenkin kaverini sattui istumaan juuri siinä mustikkapiirakalla! Juteltiin siinä tyttöjen kanssa ja minä söin aivan mahtavan mehevää raparperipiirakkaa.


Kiinnitin Lulunkin hetkeksi pyykinkuivaustelineeseen jotta saisin syödä rauhassa. Oli tosi kiva pitää Lulua mukana, se oli aivan innoissaan ja olisi halunnut haistella kaikkia myynnissä olevia juttuja ja moikkailla jokaista ihmistä. Paljon se saikin huomiota ja rapsutuksia. Lulu on tosi kiltti, mutta superinnokas.. Pikkuisen oli raskasta roikottaa kaulassa kameraa, olkapäällä laukkua, toisessa kädessä ympäriinsä säntäilevä 12 kiloinen bulldoggi ja toisessa sitten jatkuvasti instagramiin kuvia ottava puhelin. Noh hyvin meni, ja Lulu sai vettäkin monessa paikassa :) Ihmiset olivat mukavan koiramyönteisiä.


Ravintolapäivän pop upeja oli joka kulmalla, ihanaa kun ihan kodin vieressä tapahtuu! Olen semmoinen laiskimus että tykkään pysytellä kotipiirissä, ja mitä lähempää palveluja ja tekemistä löytyy, niin sitä parempi.


Jatkettiin kaverin kanssa sitten yhtä matkaa pihojen kiertelyä, ja ihasteltiin paikkoja. Itse olin niin innoissani että halailin jatkuvasti ihanaa ystävääni. Ehkä mekin jonain päivänä asutaan tuolla ja kahvitellaan yhdessä omalla pihalla omenapuun alla!


Oli pakko ottaa kuva tästä valkoisesta tulppaanista, kun se korostui niin nätisti harmaata seinää vasten.


Ajattele nyt millaista tuossakin talossa olisi asua. Aamulla astuisi ulos tuommoisesta ovesta, ja kävelisi omia pieniä portaita alas Vallilankadulle. Miksei täällä muuten ole kahviloita? Kallioonkin rantautunut kahvilakulttuuri täältä kyllä vielä uupuu, ja jos joku siellä tietää vinkata Vallilalaisista kahviloista niin otan neuvot enemmän kuin mielelläni vastaan. Kalliossa asuessani Good life Coffee, Sävy ja Galleria Keidas olivat eniten käytössä.



Käytiin lopuksi vielä nappaamassa kaverille linssikeittoa jostain työhuoneelta, joka oli muutettu pop up -ravintolaksi. Siellä oli hienoja tauluja seinillä.


Itse en jaksanut enää syödä keittoa, mutta maistoin vähän kaverilta ja mulla maistuu vieläkin valkosipuli suussa.. Oli aika mausteista. Siitä sitten tallustelin kotiin ja tässä sitä ollaan. Nyt pitäisi sitten siivota....

16 kommenttia

  1. Peeta aivan ihania kuvia olet ottanut! Niin kaunista ja idyllistä. Ihan kuin satukirjasta tai jostain, Ruotsista. :D Minäkin haluan puutalon ja pihan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Puu-Vallila on kyllä ihana paikka, mulla on kahden päivän kiertelyn jälkeen semmoinen olo että olisin käynyt jossain lomalla heh.

      Poista
  2. Haha Facebookin kuvapäivitykset käynnissä. En tienny, että pääsin kuvaan! Lulu oli kyllä täynnä rakkautta niin ihmisiä kuin kissojakin kohtaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin hyvin salamyhkäinen kuvan ottaja >:--) Lulu on kyllä semmonen pakkaus että...!

      Poista
  3. Oli kyl ihana päivä ja Puu-Vallila on niin kaunis! Oikein sydäntä lämmittää tuollaiset asuinalueet :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävitkö säkin tuolla kiertelemässä? :) Jep!

      Poista
  4. Olethan löytänyt Päijänteentieltä Helsingin kahvinpaahtimon Päiväkahvibaarin? Jos karvamatot kiinnostaa, Samarian mattopinon alimmaisena on lojunut hyvänoloinen vaalea villalankamatto jo useamman viikon.

    — Annukka (melkein naapuri)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pari kertaa siitä on tullut mentyä ohi mutta se ei ole ollut auki ja jotenkin on jäänyt ihmetyttämään että no onko se kahvila vai kahvipaahtimo ja mitäs. Mutta nyt sitten otin selvää ja kyllä siellä ilmeisesti ihan kahvilameininkiäkin on joskus! Pitää mennä tsekkaamaan se kun se on auki :) Kiitti vinkistä. Just eilen käytiin taas tirkistelemässä ikkunoista sisään, harmi ettei ollut auki.

      Poista
  5. Minäpä pääsen muuttamaan ensi kuussa puutaloon keskelle vanhaa puu-miljöötä! Kaupunkina tosin Turku, mutta vihdoin yli vuoden etsinnän jälkeen löysin sen uuden ihanan kodin! Jeeee :) ihania kuvia, lämmittäämpuutalofanin mieltä!

    VastaaPoista
  6. Heippa! Löysin itseni tänne Weeran ja Instagramin kautta. Kivoja näkymiä tutuilta kulmilta. Pihakirppiksellä oli kivasti jengiä liikenteessä, vaikka kuvittelin että lauantain harmaus saisi ihmiset jäämään koteihinsa. Sulla on kivoja juttuja täällä, jään seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii kiva kun löysit! :) Joo oli kyllä tosi lämmin ja kiva päivä, vaikka olikin pilvistä. Eipä se mitään haitannut siis. Ei muutaku messiin tänne vaan, mä pistän lisää juttuja tulemaan!

      Poista
  7. Haha täällä/tuolla mä asun! Ihania kuvia, sulla on kyllä mahtava tää blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä onnellinen :) Kiitosta, kiva ku tykkäät!

      Poista
  8. Hiphei, bongasin tuolta itseni Olavi sylissä ja ihanat ystäväni!! Tosi hyviä kuvia taas :)

    VastaaPoista
  9. Moi, tämän kirppispäivän aikana pidettiin kesäkahvilaa Vallilantien ja Vanajantien kulmassa ja koska sille näytti olevan kovasti kysyntää, niin nyt se on sitten auki toistaiseksi viikonloppuisin (pe,la,su). Kovasti tuntuu Vallilalaiset ja miksei muutkin kävijät tykkäävän :-) Tule tutustuun... www.facebook.com/vallilankesakahvila

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall