Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

IHANA HOTEL RANTAPUISTO


Yhteistyössä Hotel Rantapuiston kanssa

Yksi talven kohokohdista oli ehdottomasti eräs sateinen ja kolea viikonloppu, jonka vietimme itähelsinkiläisessä 60-luvulla rakennetussa hotellissa poikaystäväni kanssa. Hotel Rantapuisto rakennettiin aikoinaan pankin koulutuskeskukseksi, mutta sittemmin rakennus ja pihapiiri muutettiin hotelliksi ja kokouskäyttöön. Arkkitehtuuri on saanut innoituksensa Alvar Aallosta sekä tanskalaisesta modernin taiteen museo Louisianasta. Louisianassa käyneenä voin allekirjoittaa fiiliksen! Pitkät käytävät suurilla ikkunoilla ja puukehyksillä, sekä meren läheisyys tuovat tuulahduksen tanskalaista arkkitehtuuria. Olen aiemmin käynyt hotellissa Superwood-festarin aikaan, josta parhaiten mieleen jäi syyskuinen kitaran soitto nuotion äärellä pienellä porukalla. Rantapuistossa on siis ihan oma tunnelmansa ja aika tuntuu pysähtyvän itähelsinkiläisessä maisemassa. Matkustimme perille julkisilla, ja loppumatkan oikaisimme pitkospuita pitkin metsän halki. Superwoodissa käydessäni opittu oikoreitti on kuin portti toiseen maailmaan, joka rauhoittaa heti kiireisen mielen. Kesällä tämä ympäristö on varmasti entistä ihanempi, rannalla ja metsässä olisi ihana tutkia paikkoja ja rannasta voi vuokrata esimerkiksi kajakin. 
Meidän hotellivierailuun kuului huoneen ja aamiaisen lisäksi pari tuntia rantasaunalla paljussa nauttimista sekä illallinen hotellin omassa ravintolassa. Maleksimme tutkimassa paviljonkityyppisen hotellin erilaisia tiloja, atrium-pihoja, upeita arkkitehtoonisia yksityiskohtia ja nautiskelimme takkatulen ääressä illasta. Oli ihanaa vaihtaa kylpytakki päälle heti saapumisen jälkeen iltapäivästä ja pujahtaa rantaraunalle ennen illallista. Tyrskyävä meri ja viima eivät yhtään haitanneet uudella rantasaunalla, jossa takkatuli lämmitti tunnelman, juomat odottivat kylmässä coolerissa ja valmiiksi lämmitetty palju höyrysi pimenevässä illassa. 

Rantasauna ja palju olivat hemmottelua parhaimmillaan. Kasvonaamio kasvoille ja viiniä lasiin, ja sitten pujahdus viileän ilman halki lämpöiseen paljuun. Tänne mahtuisi hyvin vähän isompikin porukka, esimerkiksi polttariporukalle tosi kiva idea! Mutta kyllä kelpasi kahdestaankin nautiskella auringonlaskusta merimaisemassa. Etenkin koko syksyn kestäneen remontti- ja muuttohärdellin jälkeen rentouttava visiitti hotellissa tuntui täydellisen ansaitulta irtautumiselta arjesta.  
Pöytävaraus Ravintola Rantapuistossa oli täydellinen kruunaus illalle! Ruoka oli superherkullista, viinisuositukset  osuivat  nappiin ja palvelu oli tosi ystävällistä. Kaikki tuntui sujuvan  kuin itsestään ja me saimme vain nauttia toistemme seurasta sekä hyvästä ruuasta. Tuokin kuvassa näkyvä  kurpitsa vuohenjuustolla vei kielen mennessään. Taidettiinpa muuten kippistää myös minun 32v synttäreidenkin kunniaksi samalla. Ei yhtään hullumpi  tapa juhlistaa vuosien vaihtumista! Menun kahlaamisen jälkeen vaihdettiin vielä takkatulen ääreen nauttimaan jälkiruuat ja viinit. Ihan täydellinen ilta! Siitä sitten jatkoimme hotellihuoneeseen sulattelemaan ja katsomaan läppäriltä  sängyssä makoillen leffaa. Call me by your name johdatteli italialaiseen kesäfiilikseen, ja siinä vaiheessa oltiin jo tyyliin unohdettu koko muu ympäröivä maailma. Aamulla kerkesi vielä nauttimaan aamiaisbuffan ja nappailemaan kuvia arkkitehtuurista. Me tykättiin molemmat tosi paljon tästä visiitistä, ja parasta oli se, että tämä oli niin lähellä kotia. En yhtään  ihmettele, että tuolla on järjestetty mm. häitä. Kiitos Hotel Rantapuisto rentouttavasta kokemuksesta, nähdään taas! Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall