Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TEA POT | MUSTA TEEPANNU


Hommasin Kevätmessuilta valurautaisen teepannun hyvään hintaan, ja fiilistelen nyt pitkästä aikaa teen juomista ihan uudella tavalla. Meillä ei ole ollut teekannua moneen vuoteen, ja yksittäisten teekupillisten tekeminen on aina jotenkin olevinaan vaivalloista (ikään kuin kahvin jauhaminen ja keittäminen mutteripannulla + maidon lämmittäminen sekä vaahdotus kattilassa ei olisi vaivalloisempaa :D). Nyt on mukavaa pistää koko pannullinen hautumaan ja juoda monta kupillista rauhassa.


Yllätyin teepannun tilavuudesta, sinne mahtuu 1,2l vaikka se näyttää paljon pienemmältä. No olenkin aina ollut vähän huono arvioimaan tilavuuksia, mutta on tuo silti mielestäni ihmeellistä..


Alunperin koitin etsiä lasista tiedemiesmäistä teekannua, jollaisia oli Granitissa pari vuotta sitten myynnissä. Mutta koska en löytänyt semmoista enää mistään, niin makuni kallistui tuommoisen puoleen. Tykästyin noihin teepannun muhkuroihin, jotka tekevät pannusta japanihenkisen. Ratkaiseva tekijä oli myös pannun koko, sillä monet kivat pannut olivat alle litran vetoisia, eli meidän käyttöön liian pieniä. Valurautainen pannu kestää vieläpä varmasti loppuelämän.


Lululle piti kantaa oma tuoli jotta sain sen teeseuraksi :--) Se tietää hypätä nojatuolille aina kun laitan tuolille jonkun viltin tai taljan sitä varten. Samalta tasolta on mukavempi seurailla ihmisten puuhailuja.


Päätin myös kokeilla ruokapöytää noin päin käännettynä, ja se toimiikin aika kivasti. Tykkäsin kyllä istua pöydässä katse ikkunaan päin, mutta jotenkin pöytä istuu huoneen muotoon paremmin noin. Halusin myös testata mustaa olkkarin mattoa keittiöön, jonne se mielestäni sopisi hyvin. Mutta olkkari on nyt ihan kalju eikä raitamatto sovi tippaakaan makkariin, joten matot vaihtuvat takaisin paikoilleen seuraavan siivouksen yhteydessä. Pienesti kyllästyttää se Ikean mustavalkoraidallinen matto jo, mutta sillä nyt vielä toistaiseksi mennään keittiössä..

14 kommenttia

  1. Onko tuo pannusi soveltuva myös induktioliedelle vai vain haudutukseen? Tilasin nimittäin aika vasta lähes samannäköisen teepannun, mutta jouduin palauttamaan sen, koska sisällä oleva emali alkoi heti hilseillä. Oletko huomannut samaa tai onko pannu yleensäkin sisältä pinnoitettu? Haaveilen edelleen vastaavasta pannusta, mutta en ole uusia uskaltanut tilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tätä voi kuulemma liedellä kuumentaa, mutta enpä tullut tiedustelleeksi induktioliesi-ominaisuutta joten siihen en osaa ottaa kantaa. :) Tähän mennessä olen keittänyt vedenkeittimillä veden kuumaksi ja kaatanut pannuun. Ja olen käyttänyt vasta kaksi kertaa joten vaatii pidempää käyttöä että näen miten kestävä tuo käytännössä onkaan.

      Poista
  2. Sopii kyllä tosi hyvin pöytä noin päin ja ton mustan maton kanssa :) Meillä on joku ihan perus lasinen teepannu Ikeasta, sitä ei voi siis liedellä lämmittää kun on lasinen mutta vedenkeittimestä kaataa siihen, kansi on musta ja siinä on sellanen teesihti keskellä irtoteetä varten, että saa just tehtyä isommalle porukalle kerralla, tai itselle monta kuppia. Ihan kätevä kapistus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi teesihti on kyllä kätevä, ei tartte pistää teelehtiä lillumaan veden sekaan vapaasti! Tähän pitäisi varmaan vielä hommata joku suojus joka pitäisi pannun kuumana... Meinaa viilentyä suht nopeasti jos yksin juo monta kupillista.

      Poista
  3. Onpa todella kaunis pannu, ja todella viehättävä itämainen tunnelma syntyy tuossa sinun keittiössä - kera pikkaisen rosoisuuden toki, kun silmä osuu tuohon oveen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Ei saa mennä liian sievän puolelle ;)

      Poista
  4. Tyylikäs keittiö! Tosi miellyttävä ja harmoninen kokonaisuus, kun pöytä on noin päin ja matto on musta. Valkoista, vihreää, puuta, mustaa, aaaah. Ostin itsekin vastikään sitä Ikean blogimattoa muistuttavan musta-valkoraidallisen maton työhuoneeseen, ja nyt toivon, etten ihan heti kyllästy siihen, heh...

    Mulla on astioiden ja teepannun suhteen pastellisempi meininki (http://hosuli.blogspot.fi/2011/11/uusi-ystava.html, http://hosuli.blogspot.fi/2012/03/mintunvihrea-lahja.html jne.), mutta tuo sinun pannusi on kyllä jotenkin mystisellä tavalla superhieno. Jotain itämaista siinä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =) Noin runsaat rehupuskat kyllä elävöittää kummasti tilaa ja tuovat väriä. Mä olen alkanut tajuamaan että kuviolliset tekstiilit ei ole mua varten ollenkaan, ja ainoastaan yksiväriset eivät ala ärsyttää silmää pidemmälläkään aikavälillä :)

      Eiköhän se matto teilläkin aikansa pysy, onhan mustavalkoraita-kuvio aika klassinen, vaikka onkin saanut nykyään ärsyttävän "blogimatto"-leiman :D Nuo sinun mintunvihreät mukisi ovat kyllä kauniita ja keväisiä.

      Poista
  5. Minä ihastelin ihan samaa teepannua, mutta koska minulta löytyy jo Marimekon teekannu, niin eipä sitä oikein kahta tarvitse. Mutta on kyllä ihan eri fiilis juoda teetä, kun sitä on hauduteltu ensin kannussa ja sitten vasta kaadetaan mukiin.

    Ja voi mikä söpö Lulu siellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no Marimekon pannu on myös hieno, joten kyllä siitäkin kelpaa teet juoda :) Niinpä, jotenkin se on kivempaakin kaataa monta kupillista valmista teetä kerralla! Pienet on ilot ihmisellä :D

      Poista
  6. nuita pannuja saa halvalla, pasilan asemalta forsman teekaupasta :) Kävin itse hakemassa tänään sellaisen. 39.90 kaikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin Forsmanin pisteeltä ostinkin tämän messuilta! Oli samaan hintaan myynnissä, mutta koska tämä oli viimeinen kappale ja näytillä ollut, niin tinkasin vielä vitosen alemmas ;)

      Poista
  7. Kaunis, kaunis koti, koira sekä tunnelma!

    VastaaPoista
  8. Ihana Lulu! Ja onnea kovasti eilisen voiton johdosta:)

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall