Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SIISTI VERHOKISKO KATTOON


Meidän makkarissa on katonrajassa koko huoneen pituudelta syvennys, johon ollaan laitettu kaikki mahdolliset harvoin tarvittavat tavarat säilöön. Se on hirmu kätevä, mutta kuten arvata saattaa, syvennys on melko epäsiistin näköinen kun kaikki roinat näkyy suoraan alas huoneeseen. Syvennyksen edessä oli aiemmin ollut paneeliverhot, ja vuokranantaja jätti paneeliverhotangon meille jos haluamme sen kiinnittää uudellleen katossa oleviin ruuvin koloihin. Mutta koska aukko on korkeudeltaan vain metrin luokkaa, halusin mieluummin kaksi leveyssuunnassaan pitkulaista verhoa tilan peitoksi, kuin monta kapeaa verhon pätkää.


Halusin kattoon mahdollisimman siistin kiskosysteemin, jossa verho lähtisi suoraan katosta alaspäin. Sopiva löytyi Eurokankaasta, ja ostin vain Ikeasta mahdollisimman edullista valkoista puuvillakangasta. Yritin päästä helpolla, mutta jouduin kuitenkin ompeluhommiin. Kankaan yläreunaan piti ommella verhonauha, johon nipsut sai kiinni.


Lopputulos ei nyt ehkä ole se kaikkein esimerkillisin, mutta nyt kyllä täytyy sanoa että ei haittaa. En todellakaan tiennyt miten kauas reunasta ommel olisi pitänyt ommella, jotta verho olisi asettunut siististi kiskon eteen, ilmeisesti kaksi senttiä olisi ollut hyvä etäisyys. Joten verho nyt vähän irvistää ja aaltoilee, enkä todellakaan jaksanut ommella verhojen reunoja vaan revin ne vain siististi langan suuntaisesti oikean mittaisiksi ja silitin siistiksi. Pääasia että verhot peittävät tavarat, ja sain homman tehtyä. Tässäkin oli takana usean kuukauden tuskailu ja tankojen etsintä ja tarvikkeiden haaliminen. Olen ylpeä että sain homman tehtyä, koska tuo ompelu meni jo mukavuusalueeni ulkopuolelle. :D Saimme kiinnitettyä kiskot vanhoihin reikiin niin ettei tarvinnut porata kattoa enempää.


Sieltä saa nyt edelleen kätevästi napattua asioita verhojen alta ja välistä alas. Ihanaa, miten huoneen yleisilme muuttui siistiksi ja valmiimmaksi! Kyllähän tuo vähän hassu on, kun koko aukko tietysti ikäänkuin "katkaisee" seinän, mutta ajattelin että valkoinen verho tekee siitä mahdollisimman huomaamattoman. Ja onneksi se on vain toisella puolella huonetta.


Tässä vielä vähän laajempaa kurkistusta makkariin, jossa on tapahtunut muutakin blogiin päivittämisen arvoista.  Uusi valaisin riippuu katossa, mutta siitä lisää myöhemmin! Valo pääsee muuten huoneeseen paljon enemmän kun kietaisee verhot nutturalle. En yleensä ikinä aukaise verhoja, kun pidetään ne öisin kokonaan kiinni, mutta päivällä joko nostan ne ikkunalaudalle sivuun  tai kietaisen ylös. Kätevää, ja näyttääkin hauskalta!

2 kommenttia

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall