Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOTOLA


Asuntomessut oli ja meni, mutta niihin fiiliksiin voi edelleen palata kuvien muodossa :) Vivolan Kotola oli meidän kohde Seinäjoella, ja taisipa siellä muutama teistäkin käydä piipahtamassa. Eeva Takkunen (@eevatak) kysyi minua parikseen suunnittelemaan kohteen sisustuksen, ja suostuin ilomielin mukaan hienoon projektiin. Hänen miehensä Tapani Takkunen on toiminut arkkitehtina talon suunnittelussa. Talossa ei ollut vielä messujen aikaan asukkaita tiedossa, joten saimme suunnitella kokonaisuuden täysin oman makumme mukaiseksi. Hauskaa siinä oli se, että makumme sattuu olemaan hyvin samanlainen! Halusimme tietysti jättää tilaa talon arkkitehtuurille, ja mielestämme sisustus menee käsi kädessä puisten, betonisten ja metallisten pintojen kanssa. Veimme sisustuksen pienimpiin yksityiskohtiin asti. Oli kiva saada olla vaikuttamassa myös keittiön pintoihin, kylppärin materiaaleihin ja kaiteisiin, ei pelkkään sisustukseen siis. Lisää talon arkkitehtuurista ja teknistä tietoa löytyy Vivolan sivuilta.


Huippujen yhteistyökumppanien avulla saimme luotua skandinaavisen, rennon ja meidän näköisemme sisustuksen, boheemilla ripauksella. Kiitos Casuarina, Nougat, Dots, Laatukaluste, Woodnotes, Cozy Publishing, Anna Pirkola, Balmuir, Lapuan kankurit, Gedigo, Lifestyle Nordic, Luona Handmade, Hyllykallion kukka, Tuias keramiikka.


Talo on kohtalaisen pieni (91m2), alakerrasta löytyy avokeittiö, olohuone, kirjastohuone/lounge, kylppäri ja eteinen. Yläkerrassa taas on työhuone ja kaksi makkaria, tai miten niitä huoneita nyt sitten itse haluaakaan jakaa. Olohuoneen kohdalta tila on avoinna koko talon korkeudelta, joten tila vaikuttaa hyvin avaralta. Itse kun olen pieneen tilaan tottunut, niin tämä tuntui isolta kodilta. Siihen mahtuisi hyvin asumaan esim pariskunta, ja yksi lapsikin.


Eevan itse tekemät keramiikat olivat ihan suosikkini yksityiskohdista, ja noita varmasti menisi kaupaksi enemmänkin jos hän vain ehtisi tekemään! Rosoinen kädenjälki saa näkyä.


Täysin musta keittiö tulee hienosti esille vaalean puun ja vaalean betonilattian keskeltä, ja se näyttää silti sopivan keveältä ilman yläkaapistoja. Hana, allas ja valaimet haluttiin kaikki samaa mustaa linjaa jatkamaan. Mietittiin myös esim messinkistä hanaa, mutta me ajateltiin että trendi on jo nähty ja haluttiin tehdä tosi simppeliä.


Asun- lehti teki jutun tästä kohteesta heinä-elokuun numeroonsa, ja me hoidimme Eevan kanssa kuvausjärjestelyt / stailaamisen. Kuvat lehteen otti Sameli Rantanen. Samalla nappasin näitä kuvia tosiaan omalla kamerallani, ja nämä poikkeavat hieman siitä mitä asuntomessuilla tai lehdessä on nähty. Jotain uutta siis näissäkin vaikka kohde on jo hieman näytillä ollutkin :)


Kylppäristä tehtiin kokonaan betoninen mikrosementin avulla. Karu linja jatkuu täälläkin.


Eeva ottamassa instakuvaa meidän aamiaiskattauksesta hehee.


Yläkerran avoimeen tilaan tehtiin tuollainen työhuone, kasviharrastajan oma piste :)


Yläkerran pikkumakkari / vierashuone. Seinällä Anna Pirkolan söpö ryijy.



Isompaan makkariin haettiin vähän "romanttista" tunnelmaa julisteella, hempeillä kukkasilla ja muilla yksityiskohdilla.





Joskus olen siitä maininnutkin että turha mennä kesällä kukkakauppaan, kun luonto tarjoaa kauniita kukkia joen pientareilla! Koiranputket ovat ihan yksi kesälemppareistani.


Talon kummaltakin puolelta löytyy terassi, tämä takapihan pikkuterassi sopii hyvin vaikka auringonottoon, jollaiseen tarkoitukseen me se sisustettiin. Etupihalle taas laitoimme istuinryhmää  vähän semmoiselle aamupala-meiningillä. Siihen kun on suora käynti keittiöstä liukuovien kautta.


Sama värimaailma alusta loppuun hahha. Mutta hei viherkasvit herättävät värittömänkin sisustuksen eloon, ja puu sekä erilaiset materiaalit tekevät mielenkiintoisen harmaastakin. Ainakin jos meiltä kysytään.




Suurkiitos myös kaikille jotka ovat jo ehtineet bloggailemaan Kotolasta! Superihania juttuja, tosi hienoa että se on noteerattu näinkin laajasti :) Ollaan ihan pökertyneitä Eevan kanssa!

Hunajaista - Taivaallista puurakentamista ja stailaamista
Modernisti kodikas - Asuntomessut 2016 : Kotola
Lumikallio - Kohde Kotola asuntomessuilla
Siskonpaneelisoppaa - Voiko asuntomessujen halvin kohde olla myös ihanin?
Meidän koti - Asuntomessut 2016 : Kotola 
Löytö - Lehdistöpäivät ja suosikkikohteeni Kotola
Ruukuntekijän polulla - Kesällä asuntomessut Seinäjoella 
Taivaldeco - 5 Kotola 
Puolitoista kerrosta kotia - Kaksi minimaalista asuntomessuihanuutta 
Design wash - Asuntomessujen suosikkikohteet 
Varjokarnevaali - Kotola: Seinäjoen asuntomessut
Minishow - Messujen erikoisin kohde, ihana Kotola
Kotikolmio - Asuntomessut Kotola
Esmeralda's - Top 3 kohteet
Valkoinen harmaja - Ensitunnelmia Seinäjoen asuntomessuilta
#mutsie - Messureissulla Seinäjoella 
Muotoseikka - Asuntomessujen parhaat sisustusideat

Asun - Kotola
Oikotien toimituksen Asuntomessusuosikit
Iltalehti Asuminen - Koti, jota kaikki hipsterit rakastavat 


17 kommenttia

  1. Kotola oli kyllä niin kotoinen, yksi suosikeistani. Kiva kun sisustus oli kautta talon samaa linjaa. Harmi kyllä Flos Aim-kuume vain paheni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, kiitos! :) Heh joo arvaa vaan sisustettiinko toi talo kaikella minkä ite olis halunnut viedä kotiin haha!

      Poista
  2. Täydellistä! Niin ihanaa koti! Erityisesti kylppäri sulattaa mun sydämen! Mistä nuo makuuhuoneen verhot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kylppäristä tuli kyllä tosi ihana mun mielestä kans! Kiitos :) Makkarin verhot on Woodnotesin :)

      Poista
  3. Hämmästyttävän kaunista edelleen. Voisinko saada kylppärin mikrosementin sävyä? Onko jokin valmis sävy vai sekoistus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme! :) Joo eli se on Design plaanon sävy G40, Light Grey.

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi. Tarkentaisin vielä, onko tähän käytetty siis Weberin tuotteita? Ihastuin totaalisesti tuohon sävyyn ja haluankin saada samanväristä pintaa!

      Poista
  4. Messujen paras kohde. Kiitos siitä! Itsekin bloggasin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, niinpä bloggasitkin! Arvasin että joku unohtuu, noh lisään sen nyt listaan :) Kiitos sinulle! Tosi hyvä postaus.

      Poista
  5. On ihanaa, että Suomessa joku uskaltaa tehdä näin minimalistista, japanilaishenkistä sisustusta (ja arkkitehtuuria), jossa arvo on hyvissä ja kauniissa materiaaleissa enemmän kuin tavaran määrässä ja väreissä. Itse en messuilla käynyt, sillä olen niin monesti tylsistynyt talojen ja sisustuksien samaan kaavaan. Nyt kaikki kuvat Kotolasta hivelevät ainakin tällaisen muotoilija-puutarhurin silmää tajuttomasti ja varsinkin vehreät kasvit puuta, betonia ja pellavaa vasten ovat täydellisiä! Vielä kun pihan laittaisi vehreämmäksi, ehkä myös Japania fiilistellen, niin koko talo olisi unelmieni koti! Arvostan! Ihan mahtavaa!

    VastaaPoista
  6. Minä olisin muuttanut tuohon taloon heti. Erityisesti pidin kohtuullisen kokoisen talon pohjaratkaisusta ja tiloista eli siis arkkitehtuurista. Oli tietysti sisustuskin hieno. Kävin talossa viimeisenä messukierroksella ja oli kiire ehtiä bussiin. En ehtinyt kysyä, miten talon rakenteiden u-arvot on saatu määräysten mukaisiksi, kun ymmärsin talon olevan umpipuuta esim. ulkoseinärakenteiltaan. Mikä on rakennuksen E-luku. Osaisitko vastata?

    VastaaPoista
  7. Hei! Muistatkohan minkä merkkinen tuo kuvassa rekillä roikkuva laukku on? Oon etsiskellyt vastaavaa iäisyyden.

    VastaaPoista
  8. Upea, viihtyisä ja tunnelmaltaan pehmeä ja puhdas. Nämä asiat tulivat ensimmäisinä mieleeni. Niin kaunista, että voisin loputtoman kauan ihastella Kotolasta otettuja kuvia, joten katsoinkin kaikki mahdolliset linkittämäsi jutut läpi :)
    Voisin asua noin upeasti loppuun koostetussa kodissa! Hienoa työtä, jatka omaa upeaa linjaasi Peeta!
    Ja uusia blogipäivityksiä innokkaasti odotellen :)

    VastaaPoista
  9. Upeaa jälkeä, kuten kaikki, mihin kosket! Myös työparisi osaa hommansa, joten, eihän tuolta puutu mitään, eikä mitään tarvitse poistaa. Sitten palaisin ihan muihin suunnittelemiisi kohteisiin, eli vanhempiesi kaunis kesäasunto on lujaa valmistumassa. Kyselit siellä, olisiko vinkkejä harsomaiseen verhokankaaseen, olisit laittanut sinne wc/kylpytilan ikkunaan. Luin kovasti kommentteja, mutta eipä niitä vinkkejä löytynyt. Ei, en tiedä itsekään mistä sitä löytäisi, mutta kysynpä nyt sinulta, että löytyikö sellaista ja mistä. Etsin kovasti itsekin ohutta harsomaista / pellavan näköistä kangasta ja tietenkin kohtuuhintaista, heikkoa on ollut tarjonta. Jos nyt enää näitä kommentteja luet ja olet löytänyt kangasvaihtoehtoja, niin kiitos laitatko vinkkiä muillekin. Mukavaa syksyä, mukavissa töissäsi!

    VastaaPoista
  10. Hauska nähdä tämä vähän erilailla sisustettuna. Aivan ihana fiilis oli Kotolassa. <3 Kiitos linkin jakamisesta.

    VastaaPoista
  11. Oih kuka haluaisi lahjoittaa minulle tuon daybed huonekalun tai sängyllä kattauksen alla olevan tarjottimen?! :)

    Ihanasti sisustettu koti, voisimme asuttaa kohteen välittömästi karvaisen kaverini kanssa. Ps kassit saadaan äkkiä pakattua ja siirrettyä uuteen osoitteeseen :D

    -Niiva

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall