Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SAN FRANCISCON IHANA AIRBNB-KOTI


Jenkkireissusta on nyt jo yli kuukausi aikaa, ja rupesin tänään selailemaan kunnolla vasta matkakuvia läpi. Pari viikkoa kaipasin takaisin, mutta nyt San Francisco tuntuu taas yhtä kaukaiselta kuin ennenkin. Upeita kokemuksia rikkaampi tosin olen. Päätin jakaa kanssanne kuvia meidän vuokrakämpästä, jossa asusteltiin sisarusteni kanssa pari viikkoa. Tässä on nyt sekaisin puhelimella ja kameralla otettuja kuvia. Toiset siistimpiä, ja toisissa sitä oikeaa elämää sotkuineen. Olisi pitänyt ottaa kunnon kuvat kämpästä heti kun saavuttiin sinne, mutta tietysti silloin väsytti kovasti. En sitten jaksanut siivota joka nurkkaa kuvia varten missään vaiheessa, joten elämänmakuisilla otoksilla mennään! Ensimmäisessä kuvassa näkyy minun ja Pinjen ihana aamiaishetki. Meillä oli tapana nukkua joka aamu suht pitkään ja rauhassa hengailla kämpillä ennen liikkelle lähtemistä. Topi heräsi aina sen verran myöhään, että häntä piti joka tapauksessa aina odotella, enkä itsekään mikään aamuvirkku ole. Kauniista kodista oli mukava nauttia muutenkin, eikä jatkuvasti jaksa olla menossa. Tuona aamuna vietiin aamiaisherkut asunnon lämpöiseen päähän, johon paistoi aamuaurinko vaaleiden verhojen läpi. Pimeän keittiön viileät kivilattiat ja korkea pöytä eivät niinkään houkutelleet hengailemaan, joten pehmoiset nojatuolit saivat toimia usein aamiaispaikkana vaikka pöytä olikin siihen tarkoitukseen auttamattoman pieni.

Suoraan aamiaisnurkkauksen pyöreän ikkunaerkkerin alapuolella oli meidän porttimme. Kaunis musta takorautaportti York streetilla. Siihen sopi musta avain. Samassa talossa oli meidän asuntomme lisäksi kaksi muuta asuntoa. Yksi koti per kerros. Meidän asunnossamme asustaa taiteilija. Sen näki kauniista sisustuksestakin. Paljon taidetta, harkitun huolettomia yksityiskohtia, vanhaa ja uutta. Ajattomia materiaaleja ja persoonallisuutta. Asunto on ilmeisesti suht usein vuokrattavana, mutta persoonallisuutta ei oltu siivottu pois. Samaa kodin fiilistä ei voi mitenkään tavoittaa matkoilla hotellissa, siksi olen tykännyt viime reissuillani etsiä Airbnb:n kautta jonkun ihanan paikallisen kodin. 



Asunnossa oli monia sellaisia sisutuksellisia yksityiskohtia, joista itse pidin. Vaikka perheenikin viihtyi asunnossa, niin luulenpa että minä olen se joka eniten fiilisteli. Lattialla rennosti roikkuvat vaaleat läpikuultavat verhot ja musta marmoripöytä. Ihana yhdistelmä.




Aamiaisnurkkauksemme sijaitsi ruokailutilan yhteydessä, joka taas oli samaa tilaa olohuoneen kanssa. Keskellä huonetta oli puinen flyygeli nuotteineen, jota Pinje välillä soitti. Huonetta määrittävin elementti oli pylväiden lisäksi upea jättimäinen maalaus. Luulenpa että se on tehty tuohon suoraan.



Toisella puolella huonetta on tosiaan tämmöinen hengailumesta. Takka oli jatkuvasti päällä, lämmittämässä huoneistoa. Sen ansiosta tämä olikin lämpöisempi osa asuntoa. San Franciscossa ei nimittäin ollut ihan niin lämmin kuin mitä voisi kuvitella.



Aasiasta oletettavasti tuotu pöytä/penkki toi heti mieleen entisen työpaikkani Casuarinan, jossa oli vastaavanlaisia vanhoja kalusteita myynnissä. Itämaisessa matossakin oli ihana tumma sävymaailma. Kulhosta löytyy herkutteluun tarkoitettu siemen/gojimarjasekoitus, jonka Pinje loihti.




Asunto sijaitsi siis Mission Districtillä York streetin ja 21st streetin kulmassa, melko syrjässä ja vähän kaukana kaikesta. Illalla ei kuulemma viitsinyt naisena yksin tuolla liikkua, mutta enpä kyllä kovin turvattomaksi itseäni päivisin ainakaan tuntenut. Onneksi meitä oli usein kolme, joten mentiin kyllä tosi paljon kävellen ja julkisilla. Välillä Uberilla. Rauhallinen alue, mutta kuitenkin Missionin coolit kadut ravintoloineen ja putiikkeineen kivenheiton päässä. Ajattelin seuraavaksi postailla Missionista, ja sieltä bongaamistani liikkeistä ja kahviloista! :)


Ekan viikon sain nautiskella omassa rauhassani asunnon toisessa makuuhuoneessa, johon oli käynti tuosta ruokailutilan kohdilta. Sinnekin paistoi ihanasti aamuaurinko. Ensimmäinen asia jonka näki, oli tuo upea katto.


Olohuoneen nurkasta johti ovi käytävään. Käytävästä löytyi kylpyhuone, wc, uloskäynti portaisiin, sekä keittiön ja toisen makkarin ovet.


Kylppäriä fiilistelinkin tosiaan jo kerran aiemmin, mutta ai että kun oli muikea kylpyhuone! Luonnonvalo kruunattuna vaaleilla pinnoilla ja kauniilla tekstiileillä. Ikkunan edessä roikkuva pellavaverho ja itämainen matto tekivät huoneesta yhtenäisen osan kotia.


Tämä todistaa ettei kylppärin maton tarvitse aina olla sitä froteeta!



Eteiskäytävästä tosiaan avautuivat ovet keittiöön (oikealla) ja isoon makuuhuone/työskentelytilaan. Keittiö ei nyt ihan vastannut omaa makuani joten en siitä jaksanut ottaa kuvia.


Isommassa makkarissa oli kaksi sänkyä, toinen erkkerissä ikkunoiden ylellisesti ympäröimänä, ja toinen keskellä huonetta. Keskellä huonetta oleva sänky oli varmaan vuodesohva, jonka arvelisin normaalisti olevan sohvana. Muuten se olisi vähän erikoinen valinta tuonne kotiin. Tästä huoneesta en oikein ottanut sen kummoisempia laajoja kuvia, eikä siinä toisessa sängyssä mitään erikoisempaa näkemistä olisikaan ollut. Työnurkkaus oli ihan kiva, mutta sekin oli vähän sotkun peitossa, joten sekin nyt vähän jäi sen takia kuvaamatta :D Tuolla se veljeni makoilee valtaamallaan sängyllä vaatekasojensa keskellä. Tuolilla olevat vaatteet ovat tosin minun jäljiltäni... Mutta hei, ihana toi musta seinä!


Talon takapuolelta löytyi sympaattinen sisäpiha, jossa tuli parina iltana hengailtua kynttilän valossa. Naapurin kissat hengailivat tuolla vapaana ja sisäpihalta oli käynti pyykkitupaan sekä toinen portti ulos. Puisilla portailla oli kiva istuskella auringossa ja tältä puolelta näkyi auringonlasku kattojen yllä.


Tuolla takana siintää Bernal Hights.


Makuuhuoneen seinälle oli koottu valokuvia ja muita teoksia mustiin kehyksiin.


Loppuun vielä ehdoton lempparinäkymäni kämpästä, kun iltapäiväaurinko valaisi makkarin erkkerin. Valkoiset läpikuultavat verhot ovat kyllä niin kauniit aina! Ja pellavalakanatkin oli ihan mua varten, varmasti oli aavistanut että tykkäisin. Tunsin oloni kuitenkin erityisen jaloksi kun en vaatinut tuota täydellistä erkkeriä itselleni, vaikka olisin kyllä halunnut. Pikkuveli sai nukkua siinä koko kaksi viikkoa :) 

7 kommenttia

  1. Kauniita kuvia upeasta asunnosta! Jotenkin mieleen palajaa vajaan kymmenen vuotta (voiko siitä olla jo niin kauan?!?) takaiset muistot ajalta kun asustimme pari vuotta pienen matkan päässä San Franciscosta. Sisustustyyli jo silloin oli niin paljon huolettomamman oloista kuin täällä meidän koto-Suomessa.

    Niin ja muuten, San Francisco on lähes aina kylmä! :D Meillä, noin puolentunnin ajomatkan päässä, saattoi olla hellettä lähemmäs 30 astetta, mutta isossa cityssä ei ollut liian lämmin juuri koskaan.

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka kertakaikkisen ihana asunto! Voisin muuttaa tuonne heti. Tällaiseen laatikoista koottuun kerrostaloon ja sen persoonattomaan kämppään ei vaan millään saa luotua moista tunnelmaa. Loppupäivä kuluukin varmaan haaveillessa...

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita kuvia ja upea asunto :)

    VastaaPoista
  4. En oikeestaan ihan tiedä edes, että miksi, mutta San Francisco vaikuttaa sellaiselta paikalta, jonne olisi jopa kiva muuttaa pariksi vuodeksi. En ole kyllä koskaan siellä käynyt tms. Se vaan vaikuttaa niin tunnelmalliselta paikalta.

    Haluaisin haastaa sinut kasaamaan 5-10 kohtainen bucket list, jotka toteuttaisit bucket list-postauksesta laskettuna vuoden sisällä! Itse tein hieman vastaavan listauksen asioista, jotka haluan toteuttaa ennen 30-vuotis syntymäpäiviäni: http://thisdayrabbit.blogspot.fi/2015/10/bucket-list.html

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall