Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DARK AND MOODY FRITZ HANSEN HELSINKI STORE


Helsinkiin on avattu tänä syksynä muutama uusi mielenkiintoinen sisustusliike, melkein vierekkäin Yrjänkadulta löytyy nyt Fritz Hansenin ja Vitran liikkeet. Vielä saamme odotella Makkarataloon avautuvaa Habitatia, mutta eiköhän näillä päästä jo alkuun. Kävin vähän aikaa sitten katsastamassa uutuudet, ja tykästyin erityisesti Fritz Hansenin tummanpuhuvaan myymälään, jossa oli yllättävän monta huonetta. Liiketila rempattiin kokonaan ennen avajaisia, ja uuden tilan suunnitteli Vepsäläisen luova johtaja Ulla Koskinen. Remontissa haluttiin kunniottaa vanhan rakennuksen arkkitehtuuria, ja kattoa saatiin korkeammaksi poistamalla madalletut sisäkatot. Ikkunoista poistettiin markiisit, lattia päällystettiin mikrobetonilla, seinät maalattiin sinisen, vihreän ja valkoisen sävyillä ja tila rakennettiin aivan uusiksi.


Myynnissä on Fritz Hansenin kalusteita, Montanan hyllyjärjestelmä sekä Poulsenin valaisimia. Näiden lisäksi löytyy vaihteleva setti pienesineitä, tällä hetkellä oli aika kivasti mm. Normann Copenhagenia, Menua sekä Georg Jenseniä. Myymälään on myös valittu suomalaista tuotantoa, kuten esimerkiksi Woodnotesia ja &Brosia.


Rohkeasti tummalla paletilla väritetty liike erottautuu kyllä muista. Tyylikkäät kalusteet ja sisustusesineet ovat edukseen harkitussa kokonaisuudessa ja taisinpa viettää tuolla ainakin tunnin kierrellen, kuvia ottaen ja taustatietoja udellen.Näin esimerkiksi Menun marmorikellon ensimmäistä kertaa livenä. Olenkin jo hehkuttanut sitä blogissa sekä mustan että valkoisen värisenä, mutta täällä sitä oli myynnissä vain vihreänä. Hieno sekin. Myös Georg Jensenin kelloissa on tyylikäs muotoilu, ja kuparireunuksinen on niistä oma henkilökohtainen lempparini. (Paljastettakoon, että tilasin eilen VIHDOIN meille kellon, mutta se ei ole mikään näistä.)Woodnotesin paperinarusta punotut verhot olisivat kyllä aivan unelmat olkkarin verhoina. Olen tainnut ihastella niitä siitä lähtien kun näin ne ensimmäistä kertaa monia vuosia sitten. Tuo tekstuuri ja materiaali on vain niin mieletön.


Nevvvorksin Material-valaisimia oli esillä terrakottana, tammisena, tummana marmorina ja korkkina.


Tykkäilin Normann Copenhagenin siroista kynttilänjaloista, joista saa koottua aika hauskan kokonaisuuden.


Saman merkin seinätaskuissa on myös sitä jotain.


Menun messingin värinen Wire-paperikori.


Sisääntuloaulaan oli jätetty myös yksi valkoinen seinä. Nuo Montanan seinähyllyt ovat kyllä kauniin siroja.


Fritz Hansenin myymälä sijaitsee Dianapuiston laidalla, ja sinne pääsee mm. 10-sporalla. Samalla reissulla kannattaa köydä niin ikään Dianapuistolla sijaitsevissa Vitran liikeessä ja Kartellilla, ja suunnata sitten Iso Roobertinkadulle ja sitten kääntyä Fredalle Kamppiin päin. Sieltä löytyy monta pikkuliikettä lisää!


Yrjönkatu 12-14

12 kommenttia

 1. Minustakin erityisesti FH:n on inspiroiva paikka, täynnä ikiklassikoita ja vähän uutta "pikutavaraa". Naapurin myymälä on taas täynnä väriä ja iloisuutta - klassikoita sieltäkin tosin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kivoja kyllä molemmat. Tosi eri henkisiä! :)

   Poista
 2. Onpa tyylikästä myymäläsuunnitteluakin!

  VastaaPoista
 3. Iskee todella minun mekuhermooni tuo liike. Vielä on käymättä, mutta taidankin huomenna piipahtaa. Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne siis! On kyllä tervetullut lisä Helsingin sisustusmaailmaan :)

   Poista
 4. Hei hyvä vinkki, kiitti! Ens kerralla kun oot tuollapäin niin mennään lounaalle, meiän toimisto on ihan kulman takana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mennään ! Käy ihmeessä tuolla joku päivä töiden jälkeen kurkkimassa :)

   Poista
 5. Ihanat nuo pippuri- ja suolamyllyt toisessa kuvassa! Muistatko valmistajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normann Copenhagen. Niissä on tosiaan kivat materiaalikombinaatiot :)

   Poista
 6. Kiitos vinkistä, pitänee mennä käymään heti kun ehtii. Ja hyvät poiminnat valikoimasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä käydä. Ja kiitos, kiva jos oli sunkin mieleen nämä :)

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall