Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FINNISH DESIGN STUDENTS IN STOCKHOLM FURNITURE FAIR

Tukholmassa on tällä hetkellä meneillään huonekalumessut, joita olen kaiholla seurannut lähinnä instagramin ja netin kautta. En päässyt tänä vuonna lähtemään paikalle, joka harmittaa kyllä todella paljon! Tuntuu siltä että kaikki muut ovat siellä, joka ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta paljon siellä nyt tapahtuu kuulkaas. Toivon että muilta paikalla olleilta on tulossa hyviä kuvaraportteja, itse olisin mieluusti laatinut aiheesta kattavan postauksen, jos toisenkin. Erityisesti Greenhouse-osaston nuorten suunnittelijoiden tuotokset ja johtavien skandinaavisten yritysten tuotelanseeraukset kiinnostavat. Messuosastojen toteutukset ovat nyt suurennunlasin alla erityisesti, sillä suunnittelen itse paraikaa Kevätmessuille Dekon ja Kotilieden parvekeosastoja opinnäytetyönäni.


Pari viikkoa sitten eräs opiskelija Turun ammattikorkeakoulu Noviasta laittoi minulle sähköpostia, ja kyseli kiinnostaisiko minua kertoa blogissani heidän luokkansa projektista. Kolmannen vuosikurssin huonekalumuotoilun opiskelijat suunnittelivat Contrastrial-teeman alla yhdeksän erilaista kalustetta, jotka ovat nyt esillä Greenhouse-puolella Tukholman messuilla. Tottahan toki minua kiinnostavat muidenkin opiskelijoiden työt, ja mieluusti nostakin täällä blogissa uutta muotoilua esille!
Wotnot - Hannah Hermans
Itse en ollut kuullutkaan tästä Novia amk:sta aikaisemmin, mutta se johtunee pääasiassa siitä että se on ruotsinkielinen koulu. Kuulemma mm. BEdesignin Bette Eklund ja Coston perustajat ovat opiskelleet samaisessa opinahjossa. Kolmannen vuosikurssin opiskelijoilla on ollut tapana mennä joka vuosi messuille esittelemään osaamistaan (toisin kuin esim meidän Metropolialla möh). Kurssi alkoi syksyllä neljän päivän saaristoreissulla, josta opiskelijat hakivat inspiraatiota, ideoivat teeman ja jakoivat työtehtävät. Sen jälkeen kukin teki kalusteita omaan tahtiinsa koulun pajalla, ja lopuksi hiottiin nettisivut ja tuotekuvat kuntoon. Kuulostaa tutulta puuhalta meikäläisellekin.

Bound to Work - Wilhelm Tillander
Teema Contrastrial kertoo siis kontrasteista, joita opiskelijat halusivat tuoda töissään esille. Messuilla esittäytyminen on opiskelijoille hyvä keino päästä kokeilemaan tuoteideoitansa ja kuulla palautetta messukävijöiltä. Käteen jää tärkeitä kontakteja ja osa prototyypeistä voi päästä tuotantoonkin. Elämme siis jänniä aikoja.

Tilkku - Ida Vuorinen
Tässä oli siis vain muutama tuote, loput löydät SFF14 Novian nettisivuilta ja Facebookista. Kannattaa käydä tsekkaamassa! Oma suosikkini on Hannah Hermanin Wotnot-senkki, jossa on hauskasti 50-luvun tyyliä modernilla twistillä. Tumma puu ja mintunvihreät pyöreät kulmat ovat pirteä yhdistelmä.

Istagram @kataeric
Loppuun vielä muutama kuva Katarina Ericssonin instagramista, näistä näkee vähän lisää messufiiliksiä. Hän kertoo että messut ovat alkaneet hyvin, ihmiset ovat tykänneet heidän tuotteistaan ja muutama on saanut yhteistyökumppaneitakin. Mainiota! Nyt vielä kiinnostaisi että onko joku teistä menossa Tukholmaan messuille?

26 kommenttia

 1. Tosi kiva kun laitat välillä näitä nuorten suunnittelijoiden juttuja tänne! Tällaisia ei ihan joka blogista pääsekään lueskelemaan, itseäni kyllä kiinnostaa kovasti nähdä uutta. Aika hauska tuo Tilkku, onko se senkki vai penkki vai mikäs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mieluusti laitan! Varsinkin näin messujen aikaan näitä juttuja tulee kirjoiteltua aina =) Niin, en tiiä, olisko se Tilkku molempia?

   Poista
 2. No huh miten hieno toi Wotnot!! Kelpais niin meille :o
  Millis

  VastaaPoista
 3. Tällaiset jutut on ihania! Näitä enemmän sisustusblogeihin! Olohuoneiden String-hyllyt on niiiin jo nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota että tykkäät! :) Jooh kyllä se vaihtelu virkistää.

   Poista
 4. Äääää!!! Toi Wotnot-lipasto!!!! en kestä!!! voiko tuon ostaa jostain? peeta apua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää tiedustella tekijältä itseltään, yhteystiedot löytyy tuolta sivuilta jotka linkkasin :)

   Poista
 5. Heippa! Menen Tukholmaan huomenna viikonlopuksi ja mahtavaa, että vinkkasit tästä :)! Lauantai on sopivasti kaikille avoin, joten hilpaisen ihastelemaan silloin! Kiitos inspiroivasta blogista Peeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, hauskaa reissua! Nautihan munkin puolesta.. :)

   Poista
 6. Heippa! Kiitos tiedoista, tosi upeita töitä! Onnittelut suunnittelijoille, teistä kuulemme vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä mitään, ilo oli minun puolellani :)

   Poista
 7. Vau! Eka ja vika on kyllä tosiaan mun mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! Katoitko kaikki muutkin tuolta heidän sivuiltaan? :)

   Poista
  2. Täytyy käydä kurkkaamassa! Ja hei, löysin Kiasman putiikista seinäkalenterin -50%, joten enää ei ole tarvetta sille Taikin kalenterille. Voit siis myydä sen jollekin muulle, tai nauttia niistä parista hienosta sivusta omalla seinälläsi ;)

   Poista
 8. Korjaisin oikeinkirjoituksen suhteen, BEdesign ;) Aivan ihania töitä taas Novialta. Olisi ollut niin kiva päästä paikan päälle!

  VastaaPoista
 9. Greenhouse oli mahti ja todella inspiroiva! Muuten et kyllä menettäny ihan hirveesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos sun postauksista! Niitä on mielenkiinnolla lueskellut :) Olis siellä ollut kaikenlaista muutakin iltarientoa, blogihäppeninkiä ja verkostoitumista, josta jäi paitsi.. :(

   Poista
 10. Minusta taas oli tosi inspiroivat messut, kiitos vielä vinkistä!!

  VastaaPoista
 11. Kävin messuilla olivat ihanat! Ja yritin parhaani mukaan bongailla suomalaisia osastoja joita löytyi monta tuolta Greenhouse osastolta. Kirjoittelen lähiaikoina oman postauksen messuista! http://kitty-wardrobe.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Pitääkin tulla vilkuilemaan :) Onneks nykyään tosi paljon löytää kuvia instagramista blogeista, niin ei jää ilman informaatiota .

   Poista
 12. Ite kävin messuilla jo kolmatta vuotta peräkkän ja oli kyl suosikkimessut tähän mennessä :) Varsinkin toi Greenhouse-tila oli super inspiroiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsiiii mua harmittaa edelleen ettei päässyt! :D Jospa sit koittais seuraavaks tonne Milanoon suunnata lohdutukseksi.. tosin tuskin siitäkään mitään tulee äh.

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall