Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MINI BIALETTI


Vihdoin sen löysin! Pitkään ja hartaasti tätä löytöä on toivottu, mutta nyt viimein tärppäsi tuossa Mäkelänkadun kissakirppiksellä. Löysin sieltä pienen kahden tai kolmen kupin mutteripannun sen isomman kaveriksi yhdellä eurolla. Tuolla kun keittelee niin saa juuri sopivasti yhdelle hengelle kahveeta. Isompi Bialetti taitaa olla viiden tai kuuden kupin pannu, mutta sillä me keitetään yleensä kahdelle hengelle. Aika pieninä espressokupposina tuo koko kyllä lasketaan, ihme minikahvishotteja ne italialaiset juovat.


Olen vain mielissäni kun uusi pannu on valmiiksi kuluneen näköinen. Iloitsen myös siitä että uutena ostettu mokkapannu alkaa näyttämään elämää nähneeltä, kaasulieden liekit saavat hyvää efektiä aikaan pannun alareunaan.


Siinä ne nyt ovat, kaverukset. En ole varma että onko tuo pienempi aito Bialetti, kyllä siinä lukee toisella puolella Bialetti, mutta se on vähän erikoisella stencil-fontilla painettu.. No oli tai ei, se toimii. Kirppishaukka kuittaa.

Finally I found what I was looking for, a mini Bialetti! I had been longing for a smaller size to brew coffee for one person. We are using the bigger one for two cups of flat white. And it was only 1e at flea market so I'm happy! It's so cute <3

12 kommenttia

 1. Hienoja on! Oon aina miettinyt, että miten tuollaisella niinku käytännössä kuuluu sitä kahvia keittää? Valaise tyhmää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no siis tuo koostuu kolmesta osasta. Alaosaan laitetaan vesi, keskelle kahvinpurut, ja sitten kun vesi kiehuu niin se nousee tuonne yläosioon ja suodattuu samalla sen purun läpi. Ja näin meillä on kahvia. :)

   Poista
 2. Meillä oli pitkään tuommoinen vanha Bialetti jossa logo oli myös eri näköinen...
  Oliskohan joku vanhempi versio. Retropannu :)
  Tosi kaunis pari ovat joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tuo sitten vahvistaa siä teoriaa että tuokin voisi olla aito! :) Mutta eipä sillä tosiaan ole minulle merkitystä. Kunhan toimii ja näyttää hyvältä hehe.

   Poista
 3. Hei!

  Postaukseen liittymätön asia, mutta toivoisin että voisit auttaa.

  Olen täysin hurahtanut Diamond chairiin ja ilmavuutensa ja materiaalinsa ansiosta se sopisi hurjan hyvin meidän pieneen yksiöön ja toisi mukavaa kontrastia kaikelle puulle ja pehmeydelle. Ongelmana on vain hinta, en ole niinkään designhuonekalujen perään enkä ole valmis sijoittamaan yhteen tuoliin niin paljon rahaa. Mietinkin että jos tietäisit onko jossain myynnissä samantyylisiä tuoleja? Muistan sinunkin fiilistelleesi kyseistä tuolia joskus aikoinaan täällä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienohan se tuoli on, mullakin se on roikkunut himotus-listalla jo pitkään. :) Ei siitä kyllä mitään vastaavanlaisia ole tietääkseni.. Tai no myydäänhän niitä netissä feikkiversioita muutamilla sadoilla, että ehkä semmoista sitten tarkoitat..? Muuten noi Bertoian tuolit maksaa kyllä ihan maltaita. Jos se metalliverkko-tyyli on se joka siinä iskee, niin Perobassa on ollut myynnissä semmoisia toisenlaisia kivoja metalliverkko-nojatuoleja, tsekkaa niiden nettisivut, ;)

   Poista
 4. Love it!, I have the bigger one, in fact I need coffee right now : )

  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The biggr one has served us well, too. :) Makes great coffee!

   Poista
 5. Mäkin löysin kirppikseltä vanhan Bialetti-mutteripannun, sitä myytiin alkuperäispakkauksessaan, mutta oli sisältä sen verran aikaa nähnyt ja saastainen, että jätin hyllyyn. Kaipailisin pannua, mutta en, olisiko tuon voinut jotenkin vielä puhdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olis saanut puhtaaksi, jos ei pesuaineilla niin soodalla ja etikalla. Vanhat keinot kunniaan.. Siis toi pikkupannu jonka mä ostin, oli sieltä alaosasta pikkusen homeessa (noi homehtuu helposti jos pannun pistää kasaan vielä kun se on kostea) ja alunperin siitä pyydettiin 7e. Kun huomasin ton homeen niin myyjä oli jo heittämässä sitä pois, mutta mä sain sen ostettua eurolla :--) Sama homejuttu oli käynyt mun porukoilla mökillä kun isäni oli pannun pestyään sulkenut sen liian aikaisin. Se oli vasta sellaista alkavaa homenukkaa, joten tiesin ettei tuokaan ostamani pannu ollut kauaa ehtinyt vielä muhia ja tiesin että sen saa pelastettua pesulla.

   Poista
 6. Toi toinen kuva noist muttereist on sairaan hieno. Vois tauluks teettää ku jotenki abstraktit muodot ja graafinen. Mitä kameraa/linssiä käytät kuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitosta! :) Mulla on Canonin 60D ja yleensä käytän canonin 50mm f1.4 linssiä. Toimiva combo!

   Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall