Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

IITTALA X ISSEY MIYAKE IN USE


 Yhteistyössä Iittalan ja Suomen Blogimedian kanssa

Uuden Iittala X Issey Miyake -malliston astiat on nyt testattu käytössä. Japanilaisen ja suomalaisen suunnittelun yhteistyönä syntynyt mallisto inspiroi kokeilemaan jotain itämaista ruokaa. Kutsuin erään taitavan kaverini kokkailemaan luokseni, sillä hän on paljon parempi kokki kuin minä :D Ajattelin että saisin hienoja kuvia hänen ruoanlaittotaitojensa avulla, ja aikamoisen upeat safkat hän loihtikin! 


Astioiden lisäksi testiin pääsi harmaa taitoksilla koristeltu tyynynpäällinen, jonka yhdistin muihin tyynyihini ja asettelin lattialle istuintyynyiksi. Ajattelin että tämä ruokalaji sopii ihan hyvin arkun päältä syötäväksi, koska ruokapöytäni on niin pieni ettei siihen olisi mahtunut kaikki. 


Astioiden koot ovat verrattaen suht pienet, joten ne sopivat loistavasti ruokalajeihin, joita voi esimerkiksi jakaa ystävien kesken. Sushi sopisi myös hyvin näistä syötäväksi! 


Yksi suosikkijuttuni on tämä kassi, jonka tilasin sekä harmaana että valkoisena. Katsoin että kassia ei harmi kyllä saa pestä ollenkaan, joten ajattelin että tummanharmaa soveltuu ulkokäyttöön ja tämä valkoinen vaikkapa tavaran säilytykseen kotona. Se on niin kaunis että sopii roikkumaan esillä.


Ajattelin jakaa ruokaohjeetkin tässä samalla, jos joku innostuisi kokkailemaan samoja herkkuja! Seuraavien ohjeiden lisäksi meillä oli vielä Wakame-merileväsalaattia, jota saa valmiina itämaisista kaupoista pakastettuna. 


Siika-sashimi vietnamilaisittain, 
aasialaisia yrttejä ja riisiviinietikkakastiketta 
(sovellettu Farangin ohjeesta) 

250g siikaa
1 dl riisieviinitikkakastiketta
1 kevätsipulin varsi, ohueksi leikattuna
1 rkl inkivääriä julienne-suikaleiksi leikattuna
1 rkl punaista chiliä ohuiksi renkaiksi leikattuna
korianterin lehtiä
Shalottisipuli ohueksi leikattuna ja kylmässä vedessä huuhdeltuna, kuivaksi valutettuna


Asettele viipaleiksi leikattu kala lautaselle, siihen päälle kasvikset ja yrtit, sekä kastike. Tarjoa erikseen lisää kastiketta. Koristeena meillä oli vielä mustaa riisiä.  Tämän voi myös tarjoilla riisin kanssa. 



Riisiviinietikkakastike

1,5 cm inkivääriä
1 punainen kuivachili
1 tl seesamiöljyä
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1,5 rkl osterikastiketta
2 rkl hoisinkastiketta

Hienonna inkivääri ja chili ja lisää ne kattilassa lämmitettyyn seesamiöljyyn. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes seos pehmeää. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Keitä vielä muutama minuutti. Anna kastikeen jäähtyä ennen tarjoilua. 



Misokeitto 
(Eetun oma ohje)

3 dl  vettä
5 cm kombu-merilevää
1 rkl dashi-jauhetta
1 rkl punaista misotahnaa
1 tl soijakastiketta
1 pkt silken-tofua
2 kevätsipulin vartta
Nori-merilevää
Korianterin lehtiä

Laita kombu kylmän veden kanssa kattilaan keskilämmölle ilman kantta. Veden lähestyessä kiehumispistettä ota merilevä pois kattilasta ja lisää dashi, soija ja misotahna. Sekoita kunnes tahna liukenee, ja kiehauta pikaisesti. Ota keitto pois liedeltä ja lisää paloiksi leikattu tofu, anna levätä hetki. Annostele keitto kuppeihin, ripottele päälle kevätsipuli, korianteri ja tarjoile Nori-lastujen kanssa. 


Esteettisesti rakennettu lounas oli kyllä malliston teeman mukainen pysähtyminen arjen keskellä. Ei ihan huono aloitus viikolle, kun maanantaina keskellä päivää otettiin muutama tunti aikaa tämän rakentamiseen ja kuulumisten vaihtamiseen. Molemmat  visuaalisina ihmisinä nautimme kauniista ja huolella tehdyistä asioista. Oli kiinnostavaa lueskella teidän vastauksianne siihen, millä tavoin rauhoitutte kiireisessä arjessa :) Kotona hengailu ja luonnossa liikkuminen olivat suosittuja tapoja. Hyvä ruoka ja kynttilän valossa lehtien lueskelu toimivat myös monella. Allekirjoitan täysin!


Arvonnan voittaja tietysti kiinnostaa teitä! Joten tässä voittajan kommentti. Onnea kovasti! Sinuun otetaan yhteyttä palkinnon toimittamiseksi :) Kiitos myös muille osallistujille. 

Omaan rentoutumiseen arjen keskelle kuuluu iso läjä tyynyjä, iso kuppi kuuma vihreetä teetä sekä hyvä kirja tai lehti! Jos tähän yhdistelmään saisi lisättyä noi ihanat tyynyt ja täydelliset mukit olisi rentoutuminen taattu! Ja aivan ehdoton suosikki on toi kassi!! ihanat tuotteet!    maria.metsaranta@hotmail.com

7 kommenttia

  1. Wau, mitkä sapuskat!! Ja kuvasarja kokonaisuudessaan tekee Iittalan uusille tuotteille kunniaa, kyllä!
    Kiitos myöskin ruokaresepteistä :)
    Onnea täältäkin arvonnan voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla! :) Kiva jos menee reseptit testiin, oli yllättävän helppoja! Tai ainakin näytti helpolta, itse en kauheasti osallistunut kokkailuun hahha. :D

      Poista
  2. Taisin vahingossa poistaa pari kommenttia, joita tähän oli laitettu. Pahoittelut kommentoijille! :< möh

    VastaaPoista
  3. APUA, meinasin tippua tuolita kun pääsin tämän inspiroivan postauksen loppuun! Siinä komeili oma kommentti!! En ole ikinä voittanut mitään ja nyt osui tälläinen hurja voitto kohdalle, uskomatonta! Jee miten mahtavaa, ihanaa, loistavaa!!! :) Kiitos kiitos kiitos!!! Odotan innolla yhteydenottoa!! :)
    maria.metsaranta@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei ihanaa että sattui sun kohdalle! :D Onnea vielä ja kiitos itsellesi että lueskelet mun blogia! :) Laitoin just sun yhteystiedot eteenpäin eli huomenissa varmasti otetaan yhteyttä ja pääset valkkailemaan tavaroita!

      Poista
  4. Peeta nää kuvat ja nuo ruuat on niin POP! :D

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall