Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

REMONTTI ETENEE


Tiistaina laitoin viimeksi kuvia tulevalta kämpältä, ja sen jälkeen on ehtinyt tapahtua jo paljon. Saimme perjantaina revittyä tapetit loppuun, joten remppamies on päässyt nyt makuuhuoneenkin kimppuun. Nyt on maalattu keittiön seinät sekä olohuoneen katto ja seinät melkein kokonaan. Makuuhuoneen seinien tasoitus on aloitettu ja tänään taidettiin maalata eteinenkin. Tiistai-iltaan mennessä pitäisi olla valmista.


Valkoiset seinät tekevät ihmeitä, olohuone tuntuu paljon tilavammalta ja valoisammalta nyt.


Tässä näkyy makkari, joka on vielä siis aika vaiheessa. Seinien maalaaminen onkin paljon isompi homma, kuin mitä luulin. Ajattelin että senkus repii tapetit pois ja maalaa seinät. Ehkä jotain tasoittelua siihen väliin, mutta pidin sitä aika läpihuutojuttuna. Mutta ei. Ensin revitään niitä tapetteja monta päivää, suihkutellaan vettä ja nyhdetään pienen pienetkin taperin repaleet irti seinästä. Sen jälkeen hiotaan loput tapetin millipalaset pois, ja tilkitään kaikki reiät ja isommat aukot pakkelilla. Tämän jälkeen pitää odottaa että pakkeli kuivuu. Sitten laitetaan joku litku seinään, joka sitoo kiviseinää ja tasoittaa pintaa. Odotetaan kuivumista. Laitetaan pohjamaali, lisää odottelua. Sitten ensimmäinen maalikerros, ja sen kuivumisen jälkeen toinen. Aikamoista kokopäivähommaa siis, ammattilaisellakin menee melkein viikko tuollaiseen. Ja me revittiin siis tapetit olkkarista ja makkarista, keittiö sekä eteinen maalataan ihan vain tapettien päälle. Tapettia sai raahata roskikseen kuusi täyttä jätesäkillistä! Erittäin opettavaista puuhaa, mun mielestä on tosi hyvä oppia että miten nämä hommat menee. Olen kysellyt paljon remppamieheltä asioita jotta ensi kerralla samantyyppisen rumban kohdalla osaisin toimia itse.


Eteisen kanat lähtivät helposti pesemällä, ja boorditkin irtosivat tosi nätisti kun vain kasteli ensin kunnolla. Niillä kanoilla oli kuulemma sellainen tarina, että asunnossa aiemmin asunut vanhempi naishenkilö oli halunnut tuoda Karjalan kotiseututunnelmaa kotiinsa maalaamalla värikkäät kanat oven päällä oleviin ikkunoihin. Herttaista, mutta mun vuoden asuminen Joensuussa ei ihan tehnyt itä-Suomesta mulle niin kotoisaa paikkaa että olisin ne halunnut säästää. Eteinen tuntuu nyt jo raikkaammalta, mutta kohta se vasta hieno onkin!


Suihkepullo on kyllä ollut oiva apuri tapettien kanssa. Paljon kätevämpi kuin tela, koska telasta se vesi valuu liikaa ympäriinsä. Eikä tarvitse kavuta jatkuvasti tikkailta alas hakemaan lisää vettä telaan jos repii huoneen yläreunasta tapetteja. Tuo pullo oli kyllä ihan liian pieni, mutta en jaksanut ostaa uutta ihan vain tätä tarkoitusta varten. Hieno metallinen puteli taisi löytyä aikoinaan Saiturin pörssistä.


Vaikka keittiön seinät onkin jo maalattu, vallitsee siellä muuten kaaos. Liesi vaihdetaan toiseen maanantaina, vanha ruokapöytä haettiin varmaan tänään pois, ja kaakelit ovat edelleen ruskeat. Kävin tänään K-raudasta ostamassa maalin ja muut tarvikkeet kaakelien maalaamista varten, ja odotan innolla sitä hetkeä että kaikki muu on valmista jotta pääsen rauhassa niiden kimppuun. Siitä projektista tulee sitten yksityiskohtaista raporttia tänne. Kaikki vinkit kaakelien maalaamiseen liittyen ovat erittäin tervetulleita, jos joltain löytyy kokemusta. Kiitos jo etukäteen!


Betoniseinät ovat pian historiaa, joten ihastellaan nyt edes yhden kuvan verran niiden kaunista rosoisuutta.


Eteisestä vielä toinen kuva. Tuo punainen kaapin sisus ja vaaleansininen maali sopivat niin nätisti yhteen, vaikka en muuten vaaleansinisestä väristä sisustuksessa pidäkään. Tältä Vallillassa siis näytti tänään aamulla, seuraavaksi sitten taidan laittaa kuvia valmiiksi maalatusta tyhjästä kämpästä! Ensi viikonloppuna on muutto, ja sitä ennen pitää pakata, siivota uusi kämppä putipuhtaaksi ja maalata se keittiön välitila.

26 kommenttia

  1. No onpas ollut paljon hommaa! Olin just ite viikko sitten kotikotona repimässä tapetteja. Kaks päivää suihkimista ja repimistä. Osaan paikoista oli vielä sekoitettu liimaa liisterin sekaan, joten voit uskoa kuinka pieninä suikaleina se lähti irti... Mut sit kun on saanu noi pohjat kunnolla tehtyä niin pääsee (mun mielestä) kivoimpaan osaan. Tsemppiä remonttiin ja muuttoon! Näyttää kyllä superkivalta. Voi kun mullakin ois joku asunto missä pääsisin noin puuhailemaan ::>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, voin uskoa että teilläkin on riittänyt hommaa! Jep, ja onneks ei jouduta ite maalaa, täähän menee ihan iisisti! Muuttamaan ku vielä pääsis niin hyvä tulis :) Puuhailemaan varmasti pääset vielä joskus jos vaan haluat.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää!

    En tiedä saitko laattamaalia ostaessasi miten hyviä vinkkejä myyjältä, mutta itse maalasimme meidän vastarempatun kylppärimme seinät asunnon ostettuamme, kun emme halunneet alkaa uusimaan "uutta", mutta rumaa kaakelointia, jote voisin antaa pari tipsiä.

    Maalipurkissa taisi lukea kuivumisaika 12 tai 24 tuntia, mutta kannattaa tuplata se aika. Me odotettiin vain vuorokausi ennen kuin alettiin maalaamaan seuraavaa kerrosta, jolloin sitten alempi kerros alkoi "kuoriutua" telan mukana. Ei hyvä. Me kokeiltiin maalata niin pensselillä kuin vaahtomuovitelalla, mutta ehdottomasti paras oli sellainen ihan lyhytnukkainen pikkutela. Ainiin ja kannattaa ottaa heti maalattuasi teipit pois ja laittaa seuraavaa kerrosta varten uudet suojateipit. Jos et ota niitä heti pois, niin ne kuivuvat todennäköisesti siten, että maalia lähtee myös mukana, kun niitä alkaa irrotella..

    Huh. Tulipas pitkä sepostus, jospa jaksat lukea. Tsemppiä remppailuun!

    http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/2012/10/koyhan-miehen-kylppariremppa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä jonkin verran lueskellut netistä ja kuullut kavereilta tuosta projektista, mutta sulta tuli nyt kyllä tosi hyviä vinkkejä :) Pitää tosiaankin sitten odottaa että ehtii kuivua kunnolla, olis tosi inhottavaa jos menis pilalle liian lyhyen kuivumisajan takia.. Just semmonen pieni nukkatela tuli kaupasta myyjän antamana ostettua. Ja nukkatelalla levittämisen jälkeen ilmeisesti sitten tasoitetaan leveällä pensselillä maali. Pieni pensseli löytyy myös. Ja toi teippivinkki on kans tosi tärkeä!

      Kiitos paljon! Pitää vielä vilkaista toi sun linkki :)

      Poista
  3. Missä päin Vallilaa toi kämppä sijaitsee?:)

    VastaaPoista
  4. Komppaan Rimmaa tuossa maalarinteippi-asiassa. Ehdottomasti teipit pois välittömästi maalauksen jälkeen, sillä vaikka teippi kuinka viattomalta näyttääkin, repii se pahimmillaan kaiken mennessään jos liian pitkäksi aikaa unohtuu paikoilleen. Ja mitä kunnon pohjustustöihin tulee niin kyllä se on kaiken sen arvoista.
    Päivitimme keittiötä ja maalasimme pientä seinänpätkää. Poistaessamme maalarinteippiä, veti teippi kaiken mukanaan aina betoniin asti. Maalilipareesta päätellen 5 eri värisävyä oli seinään sen elinkaaren aikana isketty. Pelkäsimme jo kosteusvauriota kunnes huoltomiehet totesivat edellisen asukkaan jättäneen remontoidessaan Primerin laittamatta. Onnen huokaus siitä, ettei kodissa ollut kosteutta, mutta kyllä silti jurppi edelliseen asukin oikomiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä ehdottomasti ottaa ne teipit pois siis heti ekan kerroksen jälkeen jo, en olisi tajunnut ilman teidän vinkkejänne tehdä sitä :) Kiitos siis paljon pelastuksesta! Kunnon pesuaine on kyllä ostettu ja mä oon niin supertarkka että kyllä varmasti hinkkaan hyvin ;) Kuulostaa kyllä tosi kurjalta toi teidän maalarinteippi-episodi! Onneksi ei nyt itse tarvitse oppia kantapään kautta.

      Poista
  5. en kestä teidän kämppä on iha täydellinen! ihanat nuo puulattiat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aika pitkälti just semmonen mitä oltiin etitty :) Puulattiat oli ehdoton kriteeri!

      Poista
  6. Just tulin kommentoimaan, että kerropas sitten, että miten niitä kaakeleita maalataan, mutta joku olikin jo hieman valottanut :) Meillä on niin superrumat kaakelit, että olis kiva vähän uudistaa. Toinen juttu olis repiä ihan yhtä kamalat boordit, mitä teilläkin näytti olleen. Ainut vaan, että ei jaksettu repiä niitä sillon muuton aikana, niin nyt ne on olleet ilonamme jo puolisen vuotta. Yhh, ku kamalat. Mitenköhän sais vaan boordit irti, eikä koko tapettia.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyviä vinkkejä on kyllä tullu tänne :) Mutta ajattelin silti tehdä sitten postauksen ohjeilla tänne, jos siis onnistun haha. Kunnon ennen ja jälkeen -kuvat välivaiheineen ja vinkkeineen. Kyllä mä luulen että ne boordit vois lähteä hyvinkin irti, jos vaikka sienellä tai rätillä kostuttais tarkasti just vaan sen boordin? Eteisestä lähti meillä tosi helposti, mut siinä olikin maali alla. Mutta kandee kokeilla.

      Poista
  7. Teillä näyttää kyl superkivalle jo nyt! Eteisestä tulee niin mieleen oma koti, toi vaaleansininen on just se sama mistä valitin viimeks kun nähtiin :D Kevättä ja omia maalailuja odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa onneks me päästään tosta vaaleensinisestä eroon :D Sun pitää kans maalaa!

      Poista
  8. Aijaijaii näyttää jo nyt niin hyvältä! Näin jopa unta viime yönä teijän kodista. Taidan olla vähän kade. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Pajunen :D Mun täytyy kyllä sanoa että olisin itekin, on tää sen verran unelma.. Mutta kyllä tekin sitten löydätte jonkun tämmösen kun vaan alatte ettimään!

      Poista
  9. Näyttää ihan superilta toi teidän uus kämppä ! En malta odottaa, mitä saatte aikaseks. Tän blogin myötä mun tarve rempata ja sisustaa kasvaa kokoajan, plus saa hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään malta! Hehee kivaa kuulla että vinkit kelepaa :) On kyllä hauskaa päästä toteuttamaan itteään kunnolla (en siis puhu nyt rempasta vaan sisustuksesta).

      Poista
  10. Mahtavaa. Tästä tulee todella jees.

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall