Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

REMPPAILUA



Tällä hetkellä tulevalla kämpällä on pintaremontti meneillään, ja vanhalla kodilla pakkailu. Koska olemme ihan vain vuokralaisia, niin mitään sen suurempaa remonttia emme voi tehdä, mutta onneksi jotain pientä kuitenkin. Vanhassa talossa sijaitseva asunto on suurinpiirtein ok, mutta olohuoneen ja makkarin seinät on vuorattu tapeteilla, jotka ovat ajan kuluessa saaneet tummia läikkiä sinne tänne. Boorditkaan eivät ole ihan meitä, ja samaa voisin sanoa vaaleansinisestä eteisestä. Kaikki seinät maalataan valkoisiksi, ja vuokraemäntä kustantaa maalien lisäksi myös remppamiehen joka hoitaa maalaamisen. Ihanaa ettei tarvitse tehdä kaikkea itse. Me ollaan kuitenkin mahdollisimman paljon auttamassa jotta päästään muuttamaan nopeammin.


Homma numero yksi on siis tapettien repiminen. Siinäpä sitä onkin hommaa. Vietin koko eilisen päivän olkkarin tapettien kimpussa, ja viisi kerrosta vanhaa tapettia sieltä paljastuikin. Mark joutui lähtemään töihin jo yhdeltä, ja sain iskän seurakseni siinä ennen kuutta, joten aika paljon sain puurtaa yksin. Noh, onneksi ostin juuri radion tätä varten!



Seinien lisäksi myös keittiön kaakelit kaipaavat uudistamista. Aion maalata nuo aikamoisen retrot ruskeat kaakelit valkoisiksi, ja vetäistä saumatussilla saumat mustiksi. Se muuttaa jo hyvin paljon keittiön ilmettä. Kaasuliesi on yhtä sinappinen, mutta onneksi saamme uuden sen tilalle. Liesituuletin on hyvin vanha, enkä usko että se edes toimii, joten sen uusimista omalla kustannuksella täytyy miettiä. Kaappien ovet edelliset asukkaat maalasivat kertaalleen valkoisiksi, mutta ne taitavat kaivata vielä lisäkerrosta maalia, jotta tulos olisi tasaisempi. Mutta tämän keittiön taidan hoitaa vasta muuton jälkeen (pian!).


Makkarin ja olkkarin komeat boordit ovat vielä kaiken lisäksi erilaiset keskenään, tässä näyte olkkarista.


Osittain tapetti lähti irti todella hyvin, jättimäiset palat saivat aikaan innostusta ja riemua. Mutta sitten toisista kohdista sai hinkuttaa ajan ja lastan kanssa.


Eteisessä on oven päällä ikkunat, joista tulee ihanasti valoa sisään. Aamupäivällä aurinkokin paistoi eteiseen! Nuo hauskat kanaset kyllä lähtevät mäkeen. Siniset eteisen seinätkin maalataan valkoisiksi. Kaapin sisällä on punainen seinä, joka saa jäädä muistuttamaan menneistä ajoista.


Nappasin Clasusta halvan radion mukaan, joka pääsee keittiöradioksi. Eihän se Tivoli Audio ole, mutta jotain sinne päin. Toistaiseksi ei ole varaa sijoittaa kunnon vempeleeseen, mutta kyllä tuossa ihan kohtalaisen hyvin on muodot ja värit kohdallaan! En tosin kestä sinistä ledivaloa, joka loistaa nappuloista radion ollessa päällä. Pitää heittää jotkut tarrat napukoiden päälle amisvibojen häivyttämiseksi.


Viritin hehkulamppujohdon kakkostikkaiden päälle remppavaloksi, ja sehän toimi loistavasti! Valaisee tosi hyvin, ja oi että kun se näyttää kivalta. Ei muutaku ens  jouluks sama viritys huoneen nurkkaan haha. Fiilistelen rosoisia kiviseiniä, ja tavallaan houkuttaisi jättää yksi seinä tuollaiseksi. Mutta en usko että vuokraemäntä välttämättä ihan olisi samaa mieltä, ja kyllähän se puhdas valkoinen avartaa ihanasti! Mutta voipahan remontistakin nauttia.

45 kommenttia

  1. Ahh!! Tosta tulee niin ihana! Odotan innolla ensimmäistä kaffikutsua uudessa kodissa ;--) Remonttiapuakin toki saat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kutsu on jo postissa! ;) Hehe mähän tartuin heti tohon sun remppa-avun tarjoamiseen.

      Poista
  2. kiinnostavaa seurata mitä saatte aikaseksi :) onko tuo ihan kerrostalohuoneisto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kiinnostaa! :) Joo vanha kivinen kerrostalo Vallilassa, 1900-luvun alussa rakennettu. Suloinen kaksio meidän pikku perheelle.

      Poista
  3. Valtavasti mahdollisuuksia on kyllä asunnolla. :) Siitä tulee varmasti ihana!

    Mua kiinnostaisi tietää, että millaisen diilin teitte vuokraemännän kanssa? Remppaatteko ilmaiseksi vai saatteko esim. vuokrasta alennusta tai kk asua ilmaiseksi tms? Aika kovan homman teette vuokranantajan puolesta. Kun vuokra-asunnon ylläpitohan kyllä kuuluisia itse vuokranantajalle.. Ja ehdottomasti toimiva liesituuletin täytyy saada hänen puolestaan!

    Mietin tässä juuri itsekin, että millaista diiliä sitä itse voisi ehdottaa. :)

    Ps. Meillä on jätetty asunnossa yksi seinä maalaamatta ja laitettu saunasuoja siihen päälle, jotta ei ime kosteutta. Se on paras seinä koko asunnossa ja ihailen sitä joka päivä. Joten jos se onnistuu siellä jollain tapaa, niin kyllä suosittelen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi sun kysymykset menee nyt aika henkilökohtaiselle puolelle.. Mutta vastataan nyt jos siitä jotain hyötyä olisi! Me ollaan luvattu repiä tapetit alas ilman mitään erillisä korvauksia. Vuokranantajat on tunnetusti aika nihkeitä laittamaan rahaa sinne missä ne ei ite asu koska joku kuitenki aina maksais pyydetyn hinnan vaikka kuinka olis rumat laatat tai tapetit seinissä. Joten me ollaan tyytyväisiä siitä että maalit ja hommat hoitaa remppamies vuokranantajan kustannuksella, me revitään tapetit. Ja toivotaan tietysti että saadaan asua tossa pitkään. Liesituuletin itseasiassa taitaakin nyt hoitua vuokranantajan puolesta!

      Meinaan että jos vuokranantajan puolesta muutoksia ei tarvitse tehdä, mutta itse haluaa välttämättä, niin onhan sekin kiva että saa edes omalla kustannuksella tehdä jotain muutoksia. Aina sekään ei ole mahdollista! Niin kauan kun asuu muiden omistamissa asunnoissa niin pakko mennä heidän ehdoillaan. :) Kannattaa aina kysyä ja neuvotella.

      Toi teidän seinä kuulostaa ihanalta! Meillä menee kaikki kyllä valkoisiksi.

      Poista
    2. Pahoitteluni. En tajunnut, että on menee liian henkilökohtaiseksi, kun kuitenkin avoimesti muuten olet rempasta ja asunnosta puhunut. Musta on kiva, että kerroit kuitenkin, koska niin vähän on sisustusblogeissa tietoa vuokra-asumisesta.

      Niin tosiaan, te saatte remppaajan maalaamaan! Se on aika iso etu. Ja toivottavasti saatte asua pitkään! Sitä itsekin toivon nykyisessä asunnossani ja siksi mietin, että mitä voisi ehdottaa tämän kohennukseksi. :)

      Poista
    3. Ei se mitään, en vastaisi jos en haluaisi :) Mutta kyllähän kaikki tuollaiset rahaan liittyvät on aina vähän arkoja aiheita. En esimerkiksi ajatellut jakaa täällä tietoja vuokrasta tai muusta sellaisesta vaikka laitankin kuvia asunnosta. Eikö se olekin ihan ymmärrettävää? Toivottavasti säkin saat jotain hyvää uudistusta aikaiseksi sinne kämppääsi että viihtyisit pitkään! Ihan jo maalaaminen tekee niin paljon.

      Poista
  4. Mä elän täällä fiiliksissä mukana! Meidän pitäisi myös tehdä pieni kohennus epätasaisille, tummuneille ja reikäisille seinille. Ja ihastelen tuota rosoista seinää. Se olisi aika hulppea tausta valokuvaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kuulla! :) Siinä on kyllä yllättävän iso homma kun rupeaa seiniä tasoittelemaan. Olisi kyllä aika kiva jättää yksi seinä tuommoiseksi, mutta se ei nyt taida onnistua. Lisäks poikaystävä Mark ei oo innostunut siitä ajatuksesta :D Se ei nyt nää sitä mitä me.

      Poista
  5. tuo viimeinen kuva on niin sairaan hieno !!! innolla jään odottamaan lisää juttuja rempasta ja uudesta kodista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä valokuvauksellinen remppavalo heh. Juttuja tulee kyllä lisää, ei tarvitse kauaa odotella!

      Poista
  6. Tulee varmasti hyvä, kiva että saatte remppa-apua :) Mie ostin tuollasen samanlaisen radion vähän aikaa sitten yksiin kuvauksiin rekvisiitaks ja jätin sen sitten itselleni. Onhan se näppärä, vaikken kauheesti radioo kuuntelekaan. Mut kokatessa on kiva olla taustamusiikkia kun ei viitti läppäriä altistaa ruokaroiskeille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onneksi homma etenee vaikka me joudutaan käymään töissä/koulussa tässä samaan aikaan. Mutta tänään illalla mä meen taas repimään tapetteja! Nii sitä mä just kelasin, että saa kokkaillessa kuunnella musaa ilman et tarvii mitään biisejä vaihdella. Senkus napsauttaa päälle radion =) Ihan kivannäköinen noin halvaks! Teidän kodista olis kans kiva saada kuvia =)

      Poista
    2. Heh, just mietin vähän aikaa sitten että ois kiva tehdä sellanen ennen-jälkeen -postaus mutta en tiedä yhtään mihin ne ennen remppaa otetut kuvat on kadonneet.. Toisaalta ehkä ihan hyvä, ne harmaat muovimatot ja vaaleanpunaiset seinät aiheuttaisivat vaan turhia puistatuksia :D

      Poista
    3. no mut sellaset on just parhaita! Se nykyinen asunnon tila oikein korostuu kun vieressä on kuva vanhasta vertailukohteesta. :) Tee, tee!

      Poista
  7. Näyttää kyllä kivalta, mitä näistä kuvista nyt näkee... Ja voih mieki oon aina halunnu oven päälle tuommosen ikkunan! :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljastetaan aina vähä kerrallaan uusia nurkkia tuolta ;) Mä en oo ees ehtiny haaveilemaan ikkunasta oven päällä, mutta siinä se nyt on! Kiva =)

      Poista
  8. Näyttää hyvältä!! Itse asun 60-luvulla valmistuneessa kämpässä, jonka tapetit on ihan karseet ja vielä kaiken lisäks laitettu tosi huolimattomasti. Irvistelee monesta kohtaa. Mutta koska tiedän, että tämä kämppä on vain väliaikainen ratkaisu niin en ole viitsinyt laittaa ajatustakaan remontille. En edes osaa kuvitella mitä tuolta tapettihirviön alta paljastuisi. Ps. täällä tuo tapetti on paikoin vedetty jopa ikkunalaudan kannattimien yli, mikä on ihan älytöntä.

    Mutta pointtina siis: Ihana seurata vierestä teidän muuttoa ja remppaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kuulostaa vähän tylsältä mutta eipä sitä väliaikaisiin ratkaisuihin kannatakaan liikaa paneutua. Mäkin nyt vasta pääsen ekaa kertaa muuttamaan tommoseen kotiin mistä oon haaveillut =) Mä jotenkin kelasin että tapettien repiminen ja seinien uudelleen maalaaminen olis kohtalaisen helppo juttu, mutta eihän se olekaan! Ensin pitää repiä ja raaputtaa monta päivää tapetteja, sitten pitää hioa ja kittailla reikiä, sitten tasoittaa, sitten pohjamaalata ja sitten vasta kunnon maali päälle. Luojan kiitos ei jouduta tekee kaikkee ite!

      Niin ja tosi kiva kuulla että nää remppajututkin kiinnostaa :) Munkin mielestä on hauska seurata erilaisia välivaiheita eikä vaan sitä valmista lopputulosta.

      Poista
    2. Heh määkin muistan kui aattelin että remontin iisein homma olis seinien maalaus yms. Ei ollu! Viikko revittii vanhoja ässätexejä ja puolipaneeleja pois seinistä, toinen viikko tasoteltii seiniä, kolmas viikko maalattii : D Yhteen huoneeseen sit jätettiin ässätexit suosiolla ku ei vaan enää jaksanut : )

      Poista
    3. Huuh joo ymmärrän! Aika pitkään teillä meni. Mitä on ässätexit? Tässä saa kyllä hyvin oppia taas uutta remppaamisesta :)

      Poista
    4. Jo no oli sellaset lähes sataneliöö revittävänä : ) Ässätex on siis sellaista lasikuitutapettia. Yleensä ovat niin tiukasti seinissä kivi että on parempi vaan tasoittaa päälle sillä eivät lähde samalla tavalla ku normitapetit. Meillä olivat onneksi melko heikosti kiinni joten lähtivät vielä repimällä : )

      Poista
  9. Jään innolla odottamaan mimmoiseksi asunto muuttuu remontin myötä. Valkoinen väri seinissä on kyllä kaunis ja tuo avaruutta lisää. Lattia on tosi hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä nään sen lopputuloksen jo mielessäni, mutta siihen on vielä matkaa! Uskon myös että valkoinen on just hyvä pohja kaikelle :)

      Poista
  10. Ihanat valot :D Mistä oot hommannu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin ne käytettynä tutulta.. Kuulemma joku sähkömies tehny ton :o

      Poista
    2. Clas Ohlsonilla on samantyyppisiä, ja Granitissa vielä hienompia. Granit tulee toukokuussa Helsinkiin! =)

      Poista
  11. Tästä ei voi tulla kuin todella hieno.

    VastaaPoista
  12. Kivaa seurata teidän remppailua! Jään odottelemaan lisäpostauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla että kiinnostaa =) Lisää tulee!

      Poista
  13. Oi, tapettien repiminen ja irti hinkuttaminen on varmaan hirmu rentouttavaa puuhaa ku näkee työn jäljet heti! Tosi avaralta ja valoisalta näyttää toi kämppä, varsinkin tokassa kuvassa. Ja noi söpöt kanaset..ootko varma että ne joutaa lähteä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en nyt rentouttavasta puhuis, kyl täs paikat aika kipeeks tulee :D Mutta se on kyllä ihan mukavaa puuhaa, just toi että käden jäljen näkee heti. Kämppä on tosiaan ihanan valoisa ja avara, just semmosta rakastan! Haha kanat lähtee. Kuvat saa riittää muistoksi.

      Poista
  14. Asunnossa on jo nyt ihanan näköistä. Ihanat ikkunalaudat ja eteisen tumma ovi ja yläikkunat on hienot, siitä tulee varmasti upea kun saatte sen laitettua. Meillä remontti kohta loppusuoralla ja muutto häämöttää maaliskuun lopussa. Jännä miten sitä aina niin malttamattomana odottaa että saisi taas laittaa uuden kodin kuntoon. Meillä tosin wc ja kylpyhuoneremontti odottaa vielä kesäkuussa. Kohta onneksi kaikki muut pinnat kunnossa.
    T:Tintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eteisen ovi on itseasiassa valkoinen, vaikka se näyttääkin tuossa varjoisessa kuvassa aika harmaalta. Tsemppiä teille remonttiin, kyllä se sitten valmiina palkitsee!

      Poista
  15. Kerrassaan mahtavaa päästä kurkkailemaan vaihe vaiheelta asunnon muutoksiin ja remontin etenemiseen, kiitos tästä upeasta uudesta blogistasi Peeta <3 Nuo rosoiset kuvat on kyllä ihan mahtavia, etenkin tuo vika otos, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle kommentista! :) Tosi kivaa kuulla että tämmöiset remppa-aiheetkin kiinnostaa ihmisiä :) Näyttää itseasiassa kiinnostavan hyvinkin paljon, ja itsekin kyllä mielelläni seurailen semmoisia muutosjuttuja. Onhan se nyt mielenkiintoisempaa nähdä vaihe vaiheelta, kuin pelkkä valmis koti. Pääsee ihan erilailla mukaan :)

      Poista
  16. Onnea remppaan ja uuteen kotiin!

    Tässä myös vinkki niiden edellisessä postauksessa vilahtaneiden kaakeleiden (koklaa myös vaikka väliovien ja keittiön altaan) puhdistukseen: http://www.lakkapaa.com/lakka_fi/showProduct.do;jsessionid=908F1152202F658BDFC0AA9FAC91FA9D?id=98020901

    Noita olen ostanut ainakin K-raudasta, ja juuri tuhosin pari sientä kaakelisaumoihin -valkoista jälkeä tuli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Juu noi taikasienet on kyllä tuttuja, ja täytyy kyllä ostaa niitä vessan putsaamiseen avuks. Siellä pitäis hinkata ihan lattiasta kattoon koko vessa puhtaaks. Varsinkin amme oikeen huutaa taikasienen kosketusta! Pitää laittaa siitäkin vessasta ennen ja jälkeen -kuvat tänne sitten ;)

      Poista
  17. Voi miten kutkuttavaa seurata remppailua. Mielettömän hieno on tuo viimeinen kuva. Kivaa, että vuokraemäntä suhtautuu niin suopeasti remppailuun ja vielä osallistuu kustannuksiin! Suunnitelmanne kuulostavat hyviltä. Tosin minun silmääni nuo ruskeat keittiön kaakelit ovat kauniit!! Suunnitelmasi niiden varalle kuulostaa kyllä myöskin lupaavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kivaa kuulla että tää remppavaihekin kiinnostaa jengiä! :) On kyllä ihan mahtavaa että saadaan noi seinät uusittua, muuten vois olla että en olis ees halunnut muuttaa tuonne vaikka pohja muuten onkin tosi hyvä meille. Nuhjuiset tapetit on aika hyvä karkottaja! Ja joo onhan noi keittiön kaakelit omalla tavallaan ihan sympaattiset, mutta ei yhtään mun makuuni kolahda :) Kyllä mä luulen että siitä tulee sitten paljon parempi kun saan maalattua!

      Poista
  18. Ihana joulukuusi ;) Tuli mieleen heti ku näin kuvan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Samoin mulle tuli heti joulukuusi mieleen tosta virityksestä :D

      Poista
  19. Haa hienon näköistä! Yritin puhelimella aiemmin kommentoida en tiä tuliko läpi. Mutta upee kämppä tulossa :---) Siistä että näätte vuokra-asunnon eteen oin paljo vaivaa. Mut mikäs siinä jos meinaa majottautuu pidemmäksi aikaa, arvostan. En oo hetkee lueskellu mitää näitä mutta tulin nyt moikkaa ku näin unta susta. Pelattiin salkopalloo! Haippasit rajusti kuin olit ite veistäny sen salon ja mailat ja kerroit miten se oli lapsena sun lempilaji. Itsehän oon pienenä sitä pelannu kans, mutta en tiä mistä tämmöne nyt mahtoi tulla uniin saakka. Kuitenkin, hymyilytti ku heräsin :)

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall