Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LEMPIKERAMIIKKANI

Viimeisimmästä roinan karttamis -aiheesta päästääkin sitten kätevästi siihen vastakkaiseen aiheeseen, nimittäin tämmöistä ihanaa roinaa olen onnistunut keräämään kotiini. Enkä todellakaan kadu, näitä rakastan. Rakastan valkoista keramiikaa, semmoista vähän erikoisempaa. Makuni on ruttuinen ja sydämeni sykkii suuresti aina kun näen jotain kertakäyttöastioiden muotoisia keraamisia astioita. Tässä siis esittelyssä keramiikkaosastoni parhaimmisto!



Suloisen maitokannun esittelinkin jo tammikuun alussa, ostin sen jouluiselta reissulta Köpiksen lentokentältä. Nyt on kyllä pakko paljastaa että ei tuolle kyllä ole ollut mitään käyttöä. Mutta aion kyllä pistää siihen maitoa kun ensi kerran järjestän kahvikutsut ystäville. Siis kun järjestän ensimmäistä kertaa elämässäni kahvikutsut ystävilleni, jotta saisin tuon nekan käyttöön hahah!

Sitten siitä vierestä löytyy kranaatin muotoinen suolasirotin, jonka ostin Markin joskus pari vuotta sitten tuliaisiksi Lontoon reissulta Urban Outfitterisiltä. Sille on myös musta pari, mutta en kelpuuttanut sitä mukaan näihin kuviin.

SOUP-pannunalunen on peräisin viime kevään Kierrätystehdas-tapahtumasta Kaapelitehtaalta. Oikestaan se taitaa olla kiveä.

Ja sitten vielä nuo ihanaakin ihanemmat kertakäyttölautaset, jotka ovatkin keraamiset. Ne ostin viime kesänä Ihana kahvilasta Kalasatamasta, ja niitä tulee käytettyä ihan päivittäin. Alapuolelta ne ovat karheaa ruskeaa keramiikkaa, ja päälle on maalattu kiiltävä valkoinen pinta. Jos joku tietää että mistä noita lautasia saisi lisää, niin ottaisin vinkin erittäin mielelläni vastaan! Aikoinaan koitin googlaillakin tekijän nimellä, mutta mitään ei löytynyt. Enkä enää edes muista tekijän nimeäkään valitettavasti..



Puuvillan oksat sopivati nätisti näiden joukkoon, ne tuovat pehmeyttä ja luonnollista väriä. Ne ovatkin olleet tuossa maljakossa jo yli vuoden verran, välillä makuuhuoneen puolella ja nyt keittiön pöydällä. Tuoreita leikkokukkia olen säästellyt tulevaan kotiin. Joten varokaahan vaan, kyllä täältäkin niitä kukkakuvia on tulossa!


Hauska muki naamalla on Kaksi Tvån, osa kierrätysastioihin tehtyä mallistoa. Ostin sen joskus kolme vuotta sitten Helsinki 10:stä kun asuin Joensuussa ja se taisikin olla ensimmäinen näistä ostoksista! Edelleen lemppari.


Melkein päivittäin käytössä on myös tämä hauska take away -muki, jota en kylläkään kanniskele mukanani. Juon siitä aina herkulliset kotilatet, ja tuollaisen ison mukillisen juomiseen menee aina melkein tunti. Niitäkin myydään Helsinki 10:ssä.


Ihanat harmaat ruukut ostin Armaasta alennuksesta. Tykkään kauheasti niiden elävästä pinnasta ja rennosta fiiliksestä. Toisessa säilytän kyniä (joo, niitä on paljon..!) ja toisessa on tällä hetkellä lankarullia ja puikot. Vaikka en kyllä ole neulonut sitten syksyn..


Ruttuinen kippo on meiltä töistä, Casuarinasta. Kipot ovat osa suurempaa astiastoa, jota tehdään Pekingissä taiteilijakorttelissa. Tuosta on hauska napsia pähkinöitä tai karkkeja.Tämä on uusin tulokas tässä pienessä kokoelmassani.


Maljakon olen ostanut viime kesänä Lasipalatsin Designmarketilta (jota ei olla tänä vuonna järjestämässä ollenkaan valitettavasti), sen on tehnyt Iina Vuorivirta. Ja viimeisenä sitten komeileekin Muuton origamimainen hedelmäkulho, jonka sain Markilta joululahjaksi toissavuonna.

Löytyykö lempparia? :)

24 kommenttia

  1. Voi mitä ihania astioita! Erityisesti ihastuin noihin kertislautasiin ja ruttuisiin kulhoihin, niissä on jotenkin ihanan edgy fiilis :D Tuollaista "rosoisuutta" tai erikoisia ratkaisuja haluisin omaankin kotiin sopivan silauksen..tosin sitten taitaa olla varaa syödä ihanista astioista jotain purkkihernekeittoa heh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mä rakastan noita kaikkia! No mut eikös se oo kivempi syödä sitä hernaria hienolta lautaselta? ;D Sitäpaitsi eipä noi oo kauheen kalliita mikään ollu, hyvin pystyy välillä ostamaan jotain pientä ilman vararikkoa opiskelijabudjetillakin :)

      Poista
  2. Kauniita astioita sinulla! Maitonekka ja keraamiset kertakäyttölautaset on mun suosikit. Muistan lapsena kun Tampereen-mummu lähti aina lauantaisin Koisolle lasiesineitä hypistelemään, liekö sieltä peruja tämä omakin himo kippoihin kuppeihin ja astioihin:)
    /Bianca**

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se voi hyvin olla että mummu on vaikuttanut sunkin himoon hehe.

      Poista
  3. Lempparei on nuo neulotun näköset kulhot ja ruttunen pikkukulho! Tykkään etenkin noista harmaista kun pinta näyttää neuleelta, luo kivan kontrastin kovan keramiikan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, tosi kivoja noi harmaat =) Rakastan kaikkia, ne on mun lapsia!

      Poista
  4. Stockalta osu silmään "ruttuisia" keraamisia juttuja! Esim tää maljakko https://stockmann.com/p/fi/Rosenthal-Paperipussi-maljakko/389586/11448/11448?itemId=327643 ja vaikka tää onkin nyt posliinia, mutta mainitsit kertakäyttöastiat joten https://stockmann.com/p/fi/Revol-Froisses-Cappuccino-muki-18-cl/400005/11410/11410?itemId=400006 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mä en tiennykään että noi mukeja myydään mustina Stockalla =) Noi paperipussit on kyllä hienoja, olis kiva semmonen valkonen kukkamaljakkona.

      Poista
  5. Täällä myös valkoiset posliiniastiat ja -esineet ovat vieneet mennessään! Ja mitä oudompi tai erikoisempi niin sitä parempi!

    VastaaPoista
  6. Nuo harmaat "korit" on ihan huippuhienoja, ei näytä kuvissa ollenkaan keraamisilta kun äkkiä kattoo, enemmän joltain punotuilta hassuilta :D Mie näin joulun aikaan Stockmannilla sellaisia kertakäyttömukien näköisiä mukeja, ne oli aiiiiivan ihania, ruttusia ja söpösiä oioi! En vaan uskaltanu hypistellä niitä, kauempaa vaan ihailin niin en oo ihan satavarma mistä ne oli valmistettu... Kävin muutama päivä sitten Stockmannilla mutta unohin käyä kattoon että vieläkö sieltä löytyis, voisin kyllä pari espressokuppia kotiuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on kyllä hauskoja ne ruttuset kupit, ne onkin varmaan ensimmäisiä tommosia ruttuastioita mitä joskus oon nähnyt. Ruotsissa niitä oli joskus myynnissä kun ihastelin! =)

      Poista
  7. Kauniita on. Toi maitokaadin on kyllä ylisöpö. Tuo take away -muki on myös kaunis. Valkoinen väri on vaan niin kaunis ja puhdas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiseen ei vaan kyllästy! =) Ja muodot korotuu hyvin kun väri ei vie huomiota.

      Poista
  8. En millään kykene valitsemaan lempparia näistä joka olisi ylitse muiden, sen verran paljon ihailevia huokauksia sai jokainen keräämäsi yksilö minulta. Ihania, kovin ajattomia ja tyylikkäitä <3

    VastaaPoista
  9. Voisin tuijottaa tota tokaa kuvaa vaikka miten pitkään! Niin seesteinen, ah! Valkoinen keramiikka = <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään siitä kuvasta kauheasti :)

      Poista
  10. ihania juttuja, varsinkin nuo lautaset ja ruttuinen kippo ! mun lempikeramiikkaa on pienehkö valkoinen villakoirapatsas jonka sain ystäviltäni lahjaksi :) mun sydän sykkii enemmän kirkkaille, hauskanmallisille lasiastioille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villakoirapatsas kuulostaa kyllä ihan sulta! :) Niin, ja toiset taas on ihan vannoutuneita Marimekon astioiden faneja!

      Poista
  11. Nuo harmaat ruukut ovat ihan mielettömät!

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall